
Σε ελεύθερη πτώση -περισσότερο από 15%- βρίσκεται σήμερα Δευτέρα η μετοχή της Philips, μετά την ανακοίνωση του ολλανδικού κολοσσού ιατρικών συσκευών ότι μειώνει τις προοπτικές πωλήσεων ολόκληρου του έτους λόγω της χαμηλής ζήτησης από την Κίνα.
Η συγκρίσιμη αύξηση των πωλήσεων αναμένεται τώρα να κυμανθεί μεταξύ 0,5% και 1,5% για ολόκληρο το έτος 2024, ανέφερε η εταιρεία. Αυτό είναι χαμηλότερο από το προηγουμένως αναμενόμενο εύρος αύξησης των πωλήσεων από 3% έως 5%.
«Το [τρίτο] τρίμηνο, η ζήτηση από νοσοκομεία και καταναλωτές στην Κίνα επιδεινώθηκε περαιτέρω, ενώ συνεχίζουμε να βλέπουμε σταθερή ανάπτυξη σε άλλες περιοχές. Προσαρμόσαμε τις προοπτικές πωλήσεών μας για ολόκληρο το έτος ώστε να αντικατοπτρίζουν τη συνεχιζόμενη επίδραση από την Κίνα», ανέφερε ο CEO της Philips, Ρόι Τζέκομπς, σε ανακοίνωση.
Philips: Ποια είναι η Σαρλότ Χάνεμαν που θα αλλάξει το προφίλ της εταιρείας
Η συγκρίσιμη αύξηση των πωλήσεων παρέμεινε σταθερή το τρίτο τρίμηνο, ανέφερε η Philips στην ανακοίνωση των κερδών της τη Δευτέρα. Σύμφωνα με το Reuters, οι αναλυτές ανέμεναν ανάπτυξη 2,1%.
Η εταιρεία περίμενε ότι η Κίνα θα σταθεροποιηθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους, αλλά αντίθετα είδε επιδείνωση, ωστόσο, η Κίνα εξακολουθεί να είναι βασική αγορά για τη Philips, είπε ο Τζέικομπς.

Παραμένει ελκυστική η Κίνα για την Philips
«Πιστεύουμε ότι η Κίνα παραμένει ουσιαστικά μια ελκυστική αναπτυσσόμενη αγορά για εμάς. Επομένως, δεν είναι θέμα αν επιστρέψει, αλλά πότε θα επιστρέψει», είπε.
Μιλώντας στο CNBC, ο Jakobs απέδωσε τα ζητήματα στην Κίνα στην επιβράδυνση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και στην επακόλουθη χαλάρωση των πωλήσεων, καθώς και στον αντίκτυπο των μέτρων κατά της διαφθοράς στην υγειονομική περίθαλψη, τα οποία, όπως είπε, διατηρούν την αγορά σε «χαμηλό σημείο .»
Οι ελεύθερες ταμειακές ροές της διαμορφώθηκαν σε 22 εκατ. ευρώ το τρίμηνο έναντι 333 εκατ. την περσινή περίοδο, καθώς τα υψηλότερα κέρδη αντισταθμίστηκαν από εκροές κεφαλαίων κίνησης.
Τα καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν στα 181 εκατ. ευρώ, έναντι 88 εκατ. ευρώ την περσινή περίοδο, ξεπερνώντας τις γενικές προσδοκίες για 173 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία αποδίδει το άλμα στην κερδοφορία στην πρόοδο στις προτεραιότητες εκτέλεσης, στα μέτρα παραγωγικότητας και στα βελτιωμένα περιθώρια κέρδους λόγω των προϊόντων της που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη.
Η εταιρεία επιδιώκει να γυρίσει σελίδα μετά από μια μαζική ανάκληση συσκευών αναπνευστικών βοηθημάτων και επακόλουθη δικαστική διαμάχη στις ΗΠΑ, αφού έφτασε σε ένα συντομότερο από το αναμενόμενο διακανονισμό 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.


Latest News

Πώς η Sephora «παίρνει κεφάλι» στη μάχη του ανταγωνισμού
Από το «φαινόμενο του κραγιόν», στα Sephora Kids, το TikTok και την premium θέση σε όλο τον κόσμο

Η Ferrari δεν φοβάται τους δασμούς Τραμπ - Τι σχεδιάζει
«Είμαστε προετοιμασμένοι απέναντι στους δασμούς Τραμπ», δηλώνει ο CEO της Ferrari

Στο τιμόνι της Loro Piana o γιος του Μπερνάρ Αρνό, Φρεντερίκ
Η LVMH όρισε τον Φρεντερίκ Αρνό ως επικεφαλής της δημοφιλούς ιταλικής μάρκας κασμίρ Loro Piana, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης

«Κύμα» μποϊκοτάζ αμερικανικών προϊόντων - Πώς αντιδρούν οι καταναλωτές ανά τον κόσμο
Την ώρα που οι πωλήσεις της Tesla πέφτουν, ξεφυτρώνουν οι εφαρμογές και οι διαδικτυακές ομάδες, βοηθώντας τους καταναλωτές να επιλέξουν μη αμερικανικά προϊόντα

Ποιοι υπερπλούσιοι αγοράζουν επαύλεις στο Λονδίνο
Αν και τα φορολογικά σχέδια της υπουγού οικονομικών διώχνουν πολλούς πλούσιους, κάποιοι σπεύδουν ομαδόν στο Λονδίνο για αγορές κατοικιών

Πόσα θα εισφέρει η Ford στη υπερχρεωμένη γερμανική θυγατρική της
Ο αντιπρόεδρος της Ford κάλεσε την ΕΕ να κάνει περισσότερα για να στηρίξει τα EV λέγοντας ότι είναι «θέμα ζήτησης»

Ποιος κολοσσός θα αγοράσει την αμερικανική φαρμακευτική Checkpoint
Η Checkpoint έχει λάβει έγκριση για φάρμακο για τον δεύτερο πιο κοινό τύπο καρκίνου του δέρματος στις ΗΠΑ
![Northvolt: Χρεοκοπία «καμπανάκι» για την Ευρώπη – Οι προκλήσεις στις μπαταριών ΕV [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/ot_northvolt_factory-600x352.png)
Η χρεοκοπία της Northvolt «καμπανάκι» για την Ευρώπη - Οι προκλήσεις στις μπαταριών ΕV [γράφημα]
Το παράδειγμα της Northvolt είναι χαρακτηριστικό των προκλήσεων που υπάρχουν

Ανησυχούν για το μέλλον και αναθεωρούν τις προβλέψεις τους οι αερομεταφορείς
ι αεροπορικές εταιρείες διαπιστώνουν κάμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης λόγω οικονομικής αβεβαιότητας, Τραμπ και τραγικών συγκυριών

Kινέζοι εφοπλιστές κατά ΗΠΑ για λιμενικά τέλη - «Παραβιάζει τους κανόνες του ΠΟΕ»
Οι κινέζοι εφοπλιστές αντιτίθεται στα λιμενικά τέλη που οι ΗΠΑ θέλουν να επιβάλλουν σε θαλάσσιους μεταφορείς που κατέχουν ή έχουν παραγγείλει πλοία από την Κίνα