Η Robinhood ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει τη διαπραγμάτευση συμβολαίων για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, καθώς επιδιώκει να αξιοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση λιανικής για προϊόντα στοιχημάτων.

Αυτό θα προσφέρει στους επενδυτές στην πλατφόρμα της την ευκαιρία να επωφεληθούν από την κερδοσκοπία των αποτελεσμάτων της αμφίρροπης κούρσας μεταξύ της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις και του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Αλλαγή σεναρίου από την Deutsche Bank – Μια νίκη Τραμπ θα φέρει επιθετικές μειώσεις επιτοκίου στην Ευρώπη

Οι μετοχές της πλατφόρμας συναλλαγών αυξήθηκαν κατά 3% πριν από την έναρξη της συνεδρίας στη Wall Street, αφού η εταιρεία δήλωσε ότι θα αρχίσει να διαθέτει τα συμβόλαια σε περιορισμένο αριθμό χρηστών τη Δευτέρα, οι οποίοι πρέπει να είναι πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η διαπραγμάτευση παραγώγων γεγονότων περιλαμβάνει την αγορά και την πώληση συμβολαίων που επιτρέπουν στους traders να κερδοσκοπούν σχετικά με την έκβαση συγκεκριμένων γεγονότων, όπως εκλογές, ανακοινώσεις οικονομικών δεδομένων ή αποφάσεις πολιτικής. Robinhood

Αυτοί οι τύποι παραγώγων, οι οποίοι είναι σχετικά νέοι και γενικά θεωρούνται υψηλού κινδύνου σε σύγκριση με τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά μέσα, έχουν κερδίσει έδαφος τα τελευταία χρόνια.

Το PredictIt, μια πλατφόρμα αγοράς προβλέψεων σε πραγματικό χρήμα, όπου οι χρήστες μπορούν να αγοράζουν και να πωλούν μετοχές με βάση τα αποτελέσματα μελλοντικών γεγονότων, έχει επίσης κερδίσει σημαντική δημοτικότητα φέτος κατά την προεκλογική περίοδο.

Ένας ομοσπονδιακός δικαστής αποφάσισε τον Σεπτέμβριο να επιτρέψει στους Αμερικανούς να χρησιμοποιούν παράγωγα για στοιχήματα σε γεγονότα, σημειώνοντας πλήγμα για την Επιτροπή Εμπορευματικών Συμβολαίων των ΗΠΑ, η οποία είχε προσπαθήσει να τα εμποδίσει. Ένα εφετείο επικύρωσε την απόφαση τον Οκτώβριο.

Η Robinhood εισήγαγε λειτουργίες διαπραγμάτευσης συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και δικαιωμάτων προαίρεσης σε δείκτες στην εφαρμογή της για κινητά, έναντι αμοιβής, νωρίτερα αυτό το μήνα, σηματοδοτώντας μια στροφή από το παραδοσιακό μοντέλο συναλλαγών χωρίς προμήθειες.

Η εταιρεία, η οποία έγινε συνώνυμη με τους μικροεπενδυτές το 2021, στοχεύει τώρα να εξελιχθεί σε έναν ολοκληρωμένο πάροχο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και να ανταγωνιστεί τις καθιερωμένες χρηματιστηριακές εταιρείες που απευθύνονται σε θεσμικούς πελάτες.

Δεσμεύτηκε νωρίτερα φέτος να διευρύνει τα περιθώρια κέρδους και να δώσει προτεραιότητα στην «κερδοφόρα ανάπτυξη» το 2024. Ο ενθουσιασμός των επενδυτών έχει τροφοδοτήσει ένα ετήσιο άλμα της μετοχής της εταιρείας άνω του 100%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή