
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε επιβεβαίωσε τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου ότι στρατεύματα από την Βόρεια Κορέα έχουν σταλεί στη Ρωσία και ότι βορειοκορεατικές στρατιωτικές μονάδες έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή του Κουρσκ.
Οι παρατηρήσεις του, που επιβεβαιώνουν προηγούμενες πληροφορίες από την Ουκρανία, σημαίνουν ότι τα βορειοκορεατικά στρατεύματα βρίσκονται σε κατάσταση μάχης με τον στρατό της Ουκρανίας.
Βόρεια Κορέα: Δωράκι Πούτιν στον Κιμ
«Η εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας αποτελεί απειλή τόσο για την ινδοειρηνική όσο και για την ευρωατλαντική ασφάλεια», δήλωσε ο Ρούτε στους δημοσιογράφους μετά την ενημέρωση αξιωματούχων και διπλωματών του ΝΑΤΟ από αντιπροσωπεία της Νότιας Κορέας.
Οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μεγάλη εισβολή στο Κουρσκ τον Αύγουστο και παραμένουν στην περιοχή.
Κλιμάκωση του πολέμου
Ο Ρούτε δήλωσε ότι η βορειοκορεατική αποστολή συνιστά «σημαντική κλιμάκωση» της εμπλοκής της Πιονγκγιάνγκ στον «παράνομο πόλεμο» της Ρωσίας στην Ουκρανία, παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και «επικίνδυνη διεύρυνση» του πολέμου.
Τόνισε ότι η ανάπτυξη βορειοκορεατικών στρατευμάτων αποτελεί ένδειξη «αυξανόμενης απελπισίας» εκ μέρους του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Πάνω από 600.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί στον πόλεμο του Πούτιν και αυτός δεν είναι σε θέση να στηρίξει την επίθεσή του στην Ουκρανία χωρίς ξένη υποστήριξη», δήλωσε ο Ρούτε.
«Αυτό συμβαίνει επειδή οι Ουκρανοί αντιστέκονται με θάρρος, ανθεκτικότητα και εφευρετικότητα» πρόσθεσε.
Τέλος ο Ρούτε τόνισε ότι «Το ΝΑΤΟ καλεί τη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα να σταματήσουν αμέσως αυτές τις ενέργειες».
Δεν υπάρχει επιβεβαίωση
Το Κρεμλίνο είχε απορρίψει τις αναφορές για ανάπτυξη στρατευμάτων από τη Βόρεια Κορέα ως «ψεύτικες ειδήσεις».
Αλλά ο Πούτιν την Πέμπτη δεν διέψευσε ότι βορειοκορεατικά στρατεύματα βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Ρωσία και δήλωσε ότι είναι υπόθεση της Μόσχας το πώς θα εφαρμόσει τη συνθήκη εταιρικής σχέσης με την Πιονγκγιάνγκ.
Ένας εκπρόσωπος της Βόρειας Κορέας στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη χαρακτήρισε τις αναφορές «αβάσιμες φήμες».
Πηγή: in.gr


Latest News

Το μήνυμα Χατζηδάκη μετά την αναβάθμισή του
Ο Χατζηδάκης πηγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου αναλαμβάνοντας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με ρόλο συντονιστή για την παρακολούθηση του έργου των παραγωγικών υπουργείων

Το Who is Who των 15 νέων προσώπων της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό
Δεκαπέντε είναι τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση αφού ο ανασχηματισμός που αναμενόταν μετά την πρόταση δυσπιστίας και τα μαζικότατα συλλαλητήρια για τα Τέμπη έγινε το πρωί της Παρασκευής

Αρίστος Δοξιάδης: Ένας επενδυτής των start ups αναλαμβάνει την Έρευνα και Ανάπτυξη
Ο Αρίστος Δοξιάδης είναι συνεργάτης στη Big Pi, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που επενδύει στην Ελλάδα και υποστηρίζει τη φιλόδοξη καινοτομία

Βλέπει υψηλότερα επίπεδα το ΧΑ - Στο επίκεντρο η Πειραιώς
Αν και δέχεται το ΧΑ κάποιες πιέσεις κατοχύρωσης κερδών, δεν δείχνουν προς ώρας ικανές να διαταράξουν την ανοδική του πορεία

Με «συνταγή» Πιερρακάκη στην οικονομία μέχρι τις εκλογές
Ποιους «καυτούς» φακέλους αναλαμβάνει ο νέος τσάρος της ελληνικής οικονομίας - Το πακέτο της ΔΕΘ, οι αμυντικές δαπάνες και τα μέτρα ενίσχυσης έναντι της ακρίβειας

Οι μεγάλες ανατροπές - Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης
Ο ανασχηματισμός αφήνει 14 υπουργούς και υφυπουργούς εκτός κυβέρνησης

«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης - Ευκαιρίες στη νέα γενιά» λένε κυβερνητικοί κύκλοι
«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης και ευκαιριών στη νέα γενιά» είναι το σχόλιο κυβερνητικών κύκλων

Ανασχηματισμός: Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση - Όλα τα ονόματα
Ποια υπουργεία αλλάζουν χέρια, ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται και ποιοι αναβαθμίζονται

Ανασχηματισμός: Στις 11:00 η ανακοίνωση για τη νέα κυβέρνηση
Στις 11.00 ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, θα ανακοινώσει τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Ουκρανία: Η διαπραγμάτευση τώρα ξεκινά
Η Ρωσία δεν δείχνει διατεθειμένη να αποδεχτεί με τρόπο βιαστικό μια εκεχειρία στην Ουκρανία χωρίς να αρνείται τη σχετική διαπραγμάτευση