Αποκολλήθηκε πριν από λίγο με την συνδρομή ρυμουλκών το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Αγία Θεοδώρα» που είχε προσαράξει πλησίον του Δέλτα του Καλαμά έξω από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με 500 επιβάτες. Το πλοίο ελέγχθηκε από δύτη, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε διαρροή και κινείται αυτοδύναμα για την Ηγουμενίτσα συνοδεία ρυμουλκών.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το ot.gr, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο προσάραξε τέσσερα ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Ηγουμενίτσας με 550 επιβάτες και 16 μέλη πλήρωμα, ενώ έσπευσαν τρία ρυμουλκά, τρία πλωτά του λιμενικού και ένα ιδιωτικό σκάφος.

Πλοίο με 500 επιβάτες προσάραξε ανοιχτά της Ηγουμενίτσας – Έσπευσαν το λιμενικό και ρυμουλκά

Το πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο της γραμμής Ηγουμενίτσας – Κέρκυρα, προσάραξε κοντά στις εκβολές του Καλαμά. Οι πρώτες εκτιμήσεις έδειχναν  ότι η προσάρτηση πιθανόν οφείλεται σε μηχανική βλάβη.

Το πλοίο είχε σταματήσει και μεταξύ των επιβατών, ένας εκ των οποίων επικοινώνησε με το epirusgate.gr ανέφερε ότι υπήρχε ανησυχία για τους πραγματικούς λόγους διακοπής του ταξιδιού, καθώς αναφέρεται πως πριν τη διακοπή του, ακούστηκε δυνατός θόρυβος. Από τα μεγάφωνα του καραβιού το μήνυμα που μεταδόθηκε είναι πως πρόκειται για μηχανική βλάβη.

Στο πλοίο επέβαιναν εκατοντάδες άνθρωποι που είχαν περάσει στην Κέρκυρα για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου και είχαν πάρει το δρόμο της επιστροφής. Επιβάτης στο πλοίο ανέφερε νωρίτερα πως στις 7 το απόγευμα το πλοίο μάλλον προσέκρουσε σε αβαθή και οι επιβάτες είδαν την άμμο που σήκωσε η προπέλα του πλοίου και όπως είπε στα 20 λεπτά έγινε η πρώτη ανακοίνωση από τα μεγάφωνα.

Δείτε εδώ τη θέση του πλοίου

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακτοπλοΐα