Επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο προσάραξε τέσσερα ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Ηγουμενίτσας με 550 επιβάτες και 16 μέλη πλήρωμα.

Πρόκειται για το πλοίο «Αγ.Θεοδώρα» ενώ στο σημείο του συμβάντος βρίσκονται ένα πλωτό του λιμενικού και ένα επιβατηγό τουριστικό πλοίο. Επίσης σπεύδουν τρία ρυμουλκά, τρία πλωτά του λιμενικού και ένα ιδιωτικό σκάφος. Στη θαλάσσια περιοχή ο καιρός είναι καλός.

Το πλοίο εκτελούσε τη γραμμή Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα

Το πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο της γραμμής Ηγουμενίτσας – Κέρκυρα, προσάραξε κοντά στις εκβολές του Καλαμά. Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι η προσάρτηση πιθανόν οφείλεται σε μηχανική βλάβη.

Το πλοίο έχει σταματήσει και μεταξύ των επιβατών, ένας εκ των οποίων επικοινώνησε με το epirusgate.gr αναφέρει ότι υπάρχει ανησυχία για τους πραγματικούς λόγους διακοπής του ταξιδιού, καθώς αναφέρεται πως πριν τη διακοπή του, ακούστηκε δυνατός θόρυβος.

Το μήνυμα για μηχανική βλάβη

Από τα μεγάφωνα του καραβιού το μήνυμα που μεταδόθηκε είναι πως πρόκειται για μηχανική βλάβη.

Στο πλοίο επιβαίνουν εκατοντάδες άνθρωποι που είχαν περάσει στην Κέρκυρα για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου και είχαν πάρει το δρόμο της επιστροφής.

Επιβάτης στο πλοίο αυτή την ώρα, ανέφερε πως στις 7 το απόγευμα το πλοίο μάλλον προσέκρουσε σε αβαθή και οι επιβάτες είδαν την άμμο που σήκωσε η προπέλα του πλοίου. Όπως είπε στα 20 λεπτά έγινε η πρώτη ανακοίνωση από τα μεγάφωνα.

Δείτε εδώ τη θέση του πλοίου

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακτοπλοΐα