Ο Έρικ Τεν Χαγκ δεν ήταν ένα τυχαίο απόκτημα για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία τον αλίευσε μέσα από τον Άγιαξ. Θεωρούσε ότι θα της έδινε το σφρίγος που έλειπε από τότε που ο  Άλεξ Φέργκιουνσον συνταξιοδοτήθηκε με το πέρας της αγωνιστικής σεζόν 2012-2013.

Στις 21 Απριλίου 2022, ο Τεν Χαγκ διορίστηκε προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκινώντας από το τέλος της σεζόν 2021–22 έως τον Ιούνιο του 2025, με δυνατότητα παράτασης για ένα ακόμη έτος. Μέχρι την Δευτέρα (28/10) ήταν ο τρίτος πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στην Πρέμιερ Λιγκ, με αμοιβή  9 εκατομμύρια λίρες ετησίως, μετά τους Πεπ Γκουαρντιόλα και Μικέλ Αρτέτα.

Ράτκλιφ: Το αφεντικό της Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ καταργεί την εξ αποστάσεως εργασία

Αλλά μετά από ένα σερί παταγωδών αποτυχιών, η ομάδα του έδειξε την πόρτα της εξόδου.

Ανακοίνωση απόλυσης Έρικ τεν Χαγκ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέλυσε τον Έρικ τεν Χαγκ από τη θέση του προπονητή της πρώτης ομάδας του συλλόγου τη Δευτέρα μετά από ένα θλιβερό ξεκίνημα στη σεζόν της Πρέμιερ Λιγκ.

«Είμαστε ευγνώμονες στον Έρικ για όλα όσα έκανε κατά τη διάρκεια του χρόνου που ήταν μαζί μας και του ευχόμαστε καλή συνέχεια για το μέλλον», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος είπε ότι ο πρώην επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρουντ φαν Νίστελροϊ, θα αναλάβει προσωρινός προπονητής.

Η κίνηση δίνει τέλος σε μήνες εικασιών για το μέλλον του Τεν Χαγκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Ολλανδός προπονητής, ο οποίος κέρδισε δύο εγχώρια τρόπαια κατά τη διάρκεια της δυόμισι ετών θητείας του στον σύλλογο, απολύθηκε μετά την ήττα του συλλόγου με 2-1 από τη Γουέστ Χαμ το Σαββατοκύριακο.

Το αποτέλεσμα σηματοδότησε την τέταρτη ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε μόλις εννέα παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ και αφήνει τον σύλλογο στη 14η θέση στον πίνακα, 12 βαθμούς πίσω από την κορυφαία και μεγάλη αντίπαλο Μάντσεστερ Σίτι και επτά βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Είναι πολλά τα λεφτά

Οι μετοχές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σημείωσαν άνοδο 3% στις προκαταρκτικές συναλλαγές.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναγνωρίζεται ως μία από τις πιο δημοφιλείς και επιτυχημένες αθλητικές ομάδες στον κόσμο και φημολογείται ότι έχει επενδύσει πάνω από 200 εκ. λίρες για μεταγραφές το καλοκαίρι.

Ο σύλλογος, ο οποίος κατέχει το ρεκόρ για τους περισσότερους τίτλους Premier League με 13, δεν έχει κερδίσει τον εγχώριο τίτλο της κορυφαίας κατηγορίας μετά την αποχώρηση του προπονητή Άλεξ Φέργκιουσον το 2013.

Δημοσιεύματα στον βρετανικό τύπο στα τέλη Σεπτεμβρίου έδειχναν ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα πρέπει να πληρώσει περίπου 17,5 εκατομμύρια λίρες εάν θέλει να απολύσει τον Έρικ τεν Χαγκ, καθώς είχει επιλέξει, μάλλον άστοχα να επεκτείνει το συμβόλαιό του. Δεν είναι γνωστό αν οι δύο πλευρές έχουν έρθει σε κάποιο συμβιβαστικό ποσό.

Αλλά, ακόμα κι αν το πορτοφόλι του Τεν Χαγκ πληγεί από το γεγονός, μπορεί να μην έχει μεγάλη σημασία λόγω του εκπληκτικού πλούτου της οικογένειάς του, οποία είναι μια από τις πλουσιότερες οικογένειες στη χώρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Η «τρελή» πρόταση των 250.000.000 ευρώ στην Μπαρτσελόνα για τον Γιαμάλ και η απάντηση
Business of Sport |

Η «τρελή» πρόταση των 250.000.000 ευρώ στην Μπαρτσελόνα για τον Γιαμάλ και η απάντηση

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, αποκάλυψε ότι το καλοκαίρι είχε πρόταση 250.000.000 ευρώ για τον Λαμίν Γιαμάλ, με το «Goal» να αναφέρει ότι η συγκεκριμένη ομάδα ήταν η PSG.