
Την πρώτη της χρήση ολοκλήρωσε η ελληνική θυγατρική της Pandora, που δημιουργήθηκε τον περσινό Μάρτιο, προκειμένου για την ταχύτερη ανάπτυξη της δανικής εταιρείας κοσμημάτων στην ελληνική αγορά.
Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις, οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν για την χρήση του 2023 σε 1.640.334 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη προ φόρων να διαμορφώνοντας σε 7.436 ευρώ, ενώ τα ίδια κεφάλαια κινούνται σε αρνητικούς ρυθμούς και περιορίζονται σε 21.378 ευρώ. Όσον αφορά αφορά στις ανείσπρακτες απαιτήσεις, διαμορφώθηκαν σε 91.357 ευρώ και αφορούν κυρίως απαιτήσεις από εγγυήσους μισθωμάτων που προέρχονται από συμβόλαια μίσθωσης ακίνητης περιουσίας.
Pandora: Οι νέοι προτιμούν τα «εργαστηριακά» διαμάντια
Η Pandora Greece, η ελληνική θυγατρική της Pandora Α/S, που σχεδιάζει, κατασκευάζει και εμπορεύεται χειροποίητα και μοντέρνα κοσμήματα σε προσιτές τιμές, συστάθηκε στις 21 Μαρτίου με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 25.000 ευρώ, διαιρούμενο σε 25.000 μετοχές ονομαστικής αξίας 1 ευρώ έκαστη, το οποίο θα καταβληθεί ολοσχερώς από τη μητρική εταιρεία.
Σήμερα το διοικητικό της συμβούλιο απαρτίζεται από τον Peter Ring ως πρόεδρο, Anders Boyer – Sogaard ως αντιπρόεδρο και Sara Bergiotti ως διευθύνουσα σύμβουλο. Η Bergiotti -με μακρά θητεία 11 χρόνων στην Kiko Milano και εμπειρία 8 ετών εντός Pandora- βρέθηκε στη θέση αυτή από τον Απρίλιο όταν ανέλαβε τη γενική διεύθυνση της μάρκας για την Νότια Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
Την πρώτη της χρήση ολοκλήρωσε η ελληνική θυγατρική της Pandora, που δημιουργήθηκε τον περσινό Μάρτιο
Pandora Greece: Διευρυμένο δίκτυο
Μεταγενέστερα της 31ης Δεκεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκαν τρεις μισθώσεις καταστημάτων, που αφορούν την εταιρεία. Τον Μάρτιο συστάθηκενα δύο από τις τρεις μισθώσεις στη Γρηγορίου Λαμπράκη και Άγγελου Μεταξά 16 και 27α αντίστοιχα στη Γλυφάδα, όπως και στην Ανδρέα Παπανδρέου (πρώην Βασιλέως Κωνσταντίνου) 2 στο Χαλάνδρι. Τον Ιούλιο πραγματοποιήθηκε και η τρίτη μίσθωση στο κέντρο της Αθήνας, επί της Ερμού 3.
Αυτή την στιγμή προϊόντα Pandora διατίθενται μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος, όπως και σε 10 σημεία -μαζί με εξουσιοδοτημένους συνεργάτες-, kiosk και own branded καταστήματα- στην Αθήνα, ενώ υπό το ίδιο σχήμα διατηρεί ακόμη 3 στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, στα Ιωάννινα, στις Σέρρες, στην Χαλκιδική, στην Κέρκυρα, στην Κρήτη, στη Ρόδο και άλλες μεγάλες πόλεις όπως η Λάρισα και η Πάτρα.
Ιδιαίτερη είναι η έμφαση που δίνει στις τουριστικές περιοχές καθώς δέχονται μεγάλο όγκο επισκεπτών, όπου επιδιώκει να έχει παρουσία ως ένα διεθνώς αναγνωρισμένο brand.
Εξάλλου, τα κοσμήματα Pandora έχουν παρουσία στην ελληνική αγορά εδώ και 18 χρόνια.
Ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος
Αποκλειστικός αντιπρόσωπος σε Ελλάδα και Κύπρο της δανικής εταιρείας κοσμημάτων ήταν -και όπως επισημαίνεται στην έκθεση διαχείρισης που δημοσιεύθηκε στο ΓΕΜΗ, παραμένει- η εταιρεία «Μαραγκουδάκη Ελευθερία Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε.» με κύκλο εργασιών 19,7 εκατ. ευρώ κατά την οικονομική χρήση του 2023 και κέρδη προ φόρων 4.205.422,45 εκατ. ευρώ.
Άνοδος σε όλες τις αγορές
Η οργανική ανάπτυξη του 2ου τριμήνου του 2024 ήταν 15%, αποτελούμενη από την αύξηση του Like-for-like (LFL) κατά 8%, την επέκταση του δικτύου κατά 6% και το 1% της σταδιακής πώλησης σε συνεργάτες και άλλα.
Η ανάπτυξη στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές παρέμεινε σταθερή στο 10%, οι ΗΠΑ παρέμειναν ισχυρές στο 5%, ενώ οι υπόλοιπες αγορές για την Pandora συνέχισε τη διψήφια ανάπτυξη στο 13%.
Το μεικτό περιθώριο κέρδους του 2ου τριμήνου έφτασε σε άλλο ένα ιστορικό υψηλό, στο 80,2%, +210bp σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του 2023, υποστηριζόμενο από το καθετοποιημένο επιχειρηματικό μοντέλο της Pandora, τις αυξήσεις τιμών και την αποτελεσματικότητα του κόστους.
Το περιθώριο EBIT του 2ου τριμήνου παρέμεινε σταθερό στο 19,8%, -40bp έναντι του 2ου τριμήνου 2023, όπως επισημάνθηκε προηγουμένως, αντανακλώντας μη επαναλαμβανόμενο κόστος που σχετίζεται με την προωθημένη ολοκλήρωση.
Η μόχλευση παραμένει χαμηλή με δείκτη NIBD/EBITDA 1,4x. Από τις 9 Αυγούστου, η Pandora αγόρασε μετοχές αξίας 2,0 δισ. δανείων στο πλαίσιο του προγράμματος επαναγοράς μετοχών ύψους 4,0 δισ. δανείων.


Latest News

Mega deal στις μετακινήσεις - Η Lyft μπαίνει στην Ευρώπη μέσω Free Now
Η αμερικανική πλατφόρμα θα εξαγοράσει την Free Now από τη BMW και τη Mercedes-Benz Mobility έναντι 175 εκατομμυρίων ευρώ σε μετρητά

O κύβος ερρίφθη – Η Premia σχεδιάζει άντληση 40 εκατ. μέσα από ΑΜΚ με μετρητά
Πρόταση της διοίκησης της Premia για AMK έως 40 εκατ. ευρώ στην Γενική Συνέλευση της 8ης Μαΐου – Η τιμή διάθεσης θα οριστεί σε εύλογο χρόνο

Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί με αεροσκάφη της AEGEAN σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
Με αεροσκάφη της AEGEAN και της Olympic Air θα μεταφερθεί και φέτος το Άγιο Φως από την Αθήνα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας

Πράσινο φως στον Στάσση για άλλα τρία χρόνια στο τιμόνι της ΔΕΗ - Η απόφαση των μετόχων
Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ ανανέωσε τη θητεία του Γιώργου Στάσση ως CEO της εταιρείας μέχρι της 15 Απριλίου 2028 - Οι νέες μπίζνες του ομίλου

Η Intralot επεκτείνει το συμβόλαιό της με τη Λοταρία του New Hampshire μέχρι το 2033
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η τεχνολογική υποδομή της Λοταρίας θα αναβαθμιστεί με νέα τερματικά της Intralot

Συνεργασία ψηφιακής διασύνδεσης στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο Digital Realty - Space Hellas
Η συνεργασία Digital Realty - Space Hellas ενισχύει περαιτέρω το δίκτυο της δεύτερης και αναδεικνύει την Κρήτη σε κομβικό σημείο διασύνδεσης στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Στάσση – Νέα τριετής θητεία για τον Πρόεδρο και CEO της ΔΕΗ
Πραγματοποιείται σήμερα 16 Απριλίου η ΕΓΣ των μετόχων για τη σύνθεση του νέου ΔΣ της ΔΕΗ – «Άρωμα γυναίκας» στη διοίκηση – Ο νέος ρόλος για Καρακούση

Ευκαιρίες και κίνδυνοι για τις τράπεζες από νέες μειώσεις επιτοκίων
Σε ετοιμότητα για τα επιτόκια βρίσκονται οι διοικήσεις των τραπεζών - Τα σχέδια που επεξεργάζονται και τα σενάρια

Έδωσαν τα χέρια «Γαλαξίας» και Παπαγεωργίου - Τι απομένει για την εξαγορά
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΤ, ο Γαλαξίας έχει υπογράψει προσύμφωνο εξαγοράς - Έχει γίνει οικονομικός έλεγχος και έχει καθοριστεί το τίμημα

S&P Global: Υψηλές οι αποδόσεις των ελληνικών τραπεζών – Οδηγός τα υψηλά κεφάλαια και η μείωση του κινδύνου
Όπως εξηγεί η Tedeschi, οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της Ελλάδας θα επιστρέψουν περισσότερα κεφάλαια στους επενδυτές το 2025