
Η μονάδα PlayStation της Sony Group Corp. θα κλείσει την Firewalk, την εταιρεία ανάπτυξης του shooter παιχνιδιού Concord, το οποίο έβαλε λουκέτο δύο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του νωρίτερα φέτος.
Apple: Ανακαλεί τα σχέδιά της για την παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών
Η εταιρεία θα κλείσει επίσης το στούντιο παιχνιδιών για κινητά τηλέφωνα , το οποίο δεν έχει κυκλοφορήσει κάποιο παιχνίδι, σύμφωνα με ανάρτηση της Sony σε blog την Τρίτη. Περίπου 210 θέσεις εργασίας επηρεάζονται μεταξύ των δύο στούντιο, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Bloomberg News.
Το Concord απέτυχε να ξεχωρίσει σε μια κορεσμένη αγορά όταν κυκλοφόρησε τον Αύγουστο και αποσύρθηκε από τα καταστήματα λίγο αργότερα, με το PlayStation να προσφέρει επιστροφή χρημάτων στους πελάτες που το αγόρασαν.
Ο Hermen Hulst, ο οποίος ηγείται του επιχειρηματικού ομίλου στούντιο της Sony, δήλωσε ότι η εταιρεία είχε περάσει τους τελευταίους μήνες «διερευνώντας όλες τις επιλογές μας» για το παιχνίδι.
«Μετά από πολλή σκέψη, αποφασίσαμε ότι ο καλύτερος δρόμος προς τα εμπρός είναι να κλείσουμε οριστικά το παιχνίδι και να κλείσουμε το στούντιο», έγραψε. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της Firewalk για τη δεξιοτεχνία, το δημιουργικό πνεύμα και την αφοσίωσή τους».
Ομολογία αποτυχίας…
Η Sony αγόρασε τους κατασκευαστές του Concord, την Firewalk Studios, το 2023. Το παιχνιδι Concord βρισκόταν υπό ανάπτυξη για οκτώ χρόνια και ήταν ένα ακριβό παιχνίδι, με ειδικά διαμορφωμένες κινηματογραφικές εικόνες και ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο που θα κόστιζε 100 εκατομμύρια δολάρια ή και περισσότερα για να αναπτυχθεί.
Στις δύο εβδομάδες κυκλοφορίας του στην αγορά, πούλησε -;oπως λέγεται- λιγότερα από 25.000 αντίτυπα, σύμφωνα με εκτιμήσεις. Και αυτό είναι σχεδόν, μια ομολογία αποτυχίας, ειδικά για ένα παιχνίδι της Sony Playstation.


Latest News

Γιατί η Sony αυξάνει τις τιμές του PlayStation 5 στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο
Η Sony ανέφερε «ένα σκηνικό ενός δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένου του υψηλού πληθωρισμού και των κυμαινόμενων συναλλαγματικών ισοτιμιών»

Σε κρίση το μεγαλύτερο διυλιστήριο της Ιταλίας τρία χρόνια μετά την πώληση από τη Lukoil
Η αναφορά των Financial Times σε γνωστό Έλληνα εφοπλιστή -το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με τη Lukoil- και το ρωσικό πετρέλαιο.

Υποψίες για χειραγώγηση της Wall Street από τον Ντόναλντ Τραμπ
Δημοκρατικοί βουλευτές καταγγέλλουν χοντρό χρηματιστηριακό παιχνίδι με τα «είπα-ξείπα» του πλανητάρχη για τους δασμούς

Βουτιά στις πωλήσεις της LVMH - Προ των πυλών μεγάλη ύφεση στην αγορά πολυτελείας
Η LVMH ελέγχεται από τον γάλλο δισεκατομμυριούχο Μπερνάρ Αρνό, διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο του ομίλου,

Ηχηρό όχι Χάρβαρντ σε συμφωνία με την κυβέρνηση Τραμπ
Το Χάρβαρντ δεν θα «διαπραγματευτεί την ανεξαρτησία του ή τα συνταγματικά του δικαιώματα»

Τι ανησυχεί την Γέλεν
Αμφισβητείται «η ασφάλεια του θεμελίου του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, δηλαδή των αμερικανικών ομολόγων», λέει η Γέλεν

Τρόμος στη Βρετανία για «πλημμυρίδα» κινεζικών προϊόντων μετά τους δασμούς Τραμπ
Οι εταιρείες στη Βρετανία σημαίνουν συναγερμό για τα φθηνότερα αγαθά που «ανακατευθύνονται» από τις ΗΠΑ προς άλλες αγορές

Η ΕΕ δίνει κινητά μίας χρήσης στο προσωπικό που ταξιδεύει στις ΗΠΑ
Η ΕΕ, φοβούμενη πιθανή κατασκοπεία από τις ΗΠΑ, άλλαξε τις ταξιδιωτικές οδηγίες για τους αξιωματούχους της, αναφέρουν οι FT

Σε δίκη ο δημιουργός της Meta - Γιατί εξαγόρασε Instagram και WhatsApp
Οι αμερικανικές αρχές επιβολής της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας επιδιώκουν να ακυρώσουν τις συμφωνίες απόκτησης των Instagram και WhatsApp απο τη Meta

Σε αναστολή τα αντίμετρα της ΕΕ στους δασμούς Τραμπ - Ποια είναι τα επόμενα βήματα
Τα αντίμετρα της ΕΕ που μπαίνουν σε αναστολή καλύπτουν αμερικανικές εξαγωγές αξίας 21 δισ. ευρώ