Διάχυτη ανασφάλεια των Ελλήνων, σχετικά με τη λειτουργία των ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα, αποτυπώνεται στην Πανελλαδική Έρευνα της Focus Bari, με θέμα: «Οι Απόψεις και οι Προκλήσεις για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα», αναδεικνύοντας την ανάγκη για ενημέρωση και διάλογο.

Οι απόψεις διαφέρουν ανά γενιές: οι μεγαλύτεροι υποστηρίζουν τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, οι 25-34 εκφράζουν αντίθεση, ενώ οι νεότεροι παραμένουν ουδέτεροι, δείχνοντας μια στάση αναμονής ή και σύγχυσης.

Πανεπιστήμια: Γιατί δεν μπορούν να υποστηρίξουν την πραγματική οικονομία

Ο κυριότερος προβληματισμός των πολιτών για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, αφορά στον ενδεχόμενο αποκλεισμό των οικονομικά αδύναμων από την ανώτατη εκπαίδευση με τη σταδιακή κατάργηση (ή και υποβίβαση) των Δημόσιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Παράλληλα, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων συνεχίζει τη μόρφωσή τους μετά το Λύκειο, ενώ η αυξανόμενη συμμετοχή γυναικών στα ανώτερα- ανώτατα επίπεδα εκπαίδευσης, υποδηλώνει σημαντικές αλλαγές στο εκπαιδευτικό τοπίο.

Ο διχασμός της Ελληνικής Κοινωνίας μπροστά στη λειτουργία των ιδιωτικών Πανεπιστημίων Ελλάδα, αναδεικνύει τη σημασία του δημόσιου διαλόγου και την ανάγκη για καλύτερη πληροφόρηση του κοινού.

Κυριότερος προβληματισμός, ο αποκλεισμός των οικονομικά αδύναμων από την ανώτατη εκπαίδευση και η σταδιακή κατάργηση (ή υποβίβαση) των Δημόσιων Δομών λόγω της λειτουργίας των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Περισσότεροι από τρεις στους πέντε Έλληνες συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους μετά το Λύκειο.

Τέσσερις στους Πέντε μιλούν τη γλώσσα της παγκόσμιας επικοινωνίας με τα Γαλλικά να ακολουθούν με μεγάλη διαφορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μητσοτάκης στο υπουργικό: Η ευθύνη δεν πάει διακοπές – Συγκεκριμένα τα χρονοδιαγράμματα για το πρόγραμμα έργου
Επικαιρότητα |

Μήνυμα Μητσοτάκη σε υπουργούς - «Δεν έχουμε την πολυτέλεια του εφησυχασμού»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε τις προτεραιότητες για το 2025 διαμηνύοντας στους υπουργούς ότι τα χρονοδιαγράμματα είναι συγκεκριμένα και δεν υπάρχει η πολυτέλεια του εφησυχασμού