
Τα πρώτα σημάδια επαναφοράς είδε η Intel στα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου αν και οι δυσκολίες είναι πολλές και ο δρόμος μακρύς μέχρι να βγει από την περιδίνηση στην οποία έχει περιέλθει. Η μετοχή της Intel αυξήθηκe κατά 7% στις συναλλαγές μετά το κλείσιμο της Wall Street, αφού η εταιρεία κατασκευής τσιπ ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη και εξέδωσε τριμηνιαίες προβλέψεις που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.
Τα κέρδη ανά μετοχή ήταν 17 σεντς έναντι ζημίας 2 σεντς που αναμενόταν σε σύγκριση με τη συναίνεση της LSEG και τα έσοδα κυμάνθηκαν στα 13,28 δισ. δολάρια έναντι 13,02 δισ. δολαρίων που αναμένονταν.
Γιατί το μέλλον των Boeing και Intel είναι εθνικό διακύβευμα για τις ΗΠΑ
Τα έσοδα παραμένουν βέβαια πτωτικά βέβαια και μειώθηκαν κατά 6% σε ετήσια βάση στο τρίτο οικονομικό τρίμηνο, το οποίο έληξε στις 28 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση. Η εταιρεία κατέγραψε καθαρές ζημίες ύψους 16,99 δισ. δολαρίων ή 3,88 δολάρια ανά μετοχή, έναντι καθαρών κερδών 310 εκατ. δολαρίων ή 7 σεντς ανά μετοχή το ίδιο τρίμηνο πριν από ένα χρόνο.
Στο πλαίσιο ενός σχεδίου μείωσης του κόστους, η Intel αναγνώρισε δαπάνες αναδιάρθρωσης ύψους 2,8 δισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Υπήρξαν επίσης 15,9 δισ. δολάρια σε απομειώσεις που συνδέονται εν μέρει με την επιταχυνόμενη απόσβεση για τα περιουσιακά στοιχεία κατασκευής κόμβων επεξεργασίας Intel 7 και την απομείωση της υπεραξίας στη μονάδα Mobileye.
Η εταιρεία πραγματοποιεί μια από τις πιο σημαντικές διαδικασίες αναδιάρθρωσης από την ίδρυσή της το 1968, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Πατ Γκέλσινγκερ σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές.
Η Intel ανέφερε ότι στις 28 Οκτωβρίου, η επιτροπή ελέγχου και οικονομικών του διοικητικού συμβουλίου ενέκρινε δραστηριότητες μείωσης του κόστους και του κεφαλαίου, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του αριθμού των εργαζομένων κατά 16.500 άτομα και της μείωσης του αποτυπώματος των ακινήτων της. Οι περικοπές θέσεων εργασίας είχαν αρχικά ανακοινωθεί τον Αύγουστο. Η αναδιάρθρωση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2025, δήλωσε η Intel.
Η εταιρεία έχει βυθιστεί σε μια παρατεταμένη ύφεση λόγω της απώλειας μεριδίων αγοράς στις βασικές της δραστηριότητες και της αδυναμίας να μπει την τεχνητή νοημοσύνη. Η Intel αποκάλυψε σχέδια κατά τη διάρκεια του τριμήνου να μετατρέψει την επιχείρηση χυτηρίου της εταιρείας σε ανεξάρτητη θυγατρική, μια κίνηση που θα επιτρέψει επιλογές εξωτερικής χρηματοδότησης.
Τα έσοδα από τον τομέα Data Center and AI ανήλθαν σε 3,35 δισ. δολάρια, τα οποία ήταν αυξημένα κατά περίπου 9% και περισσότερα από τα 3,17 δισ. δολάρια που ήταν η συναίνεση του StreetAccount. Η Intel ανέφερε για το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους προσαρμοσμένα κέρδη 12 σεντς ανά μετοχή και έσοδα μεταξύ 13,3 δισ. και 14,3 δισ. δολαρίων στην πρόβλεψή της, με τους αναλυτές αναμένουν 8 σεντς σε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή και έσοδα 13,66 δισ. δολάρια.


Latest News

Μπιλ Άκμαν: Γιατί βλέπει σύμπραξη Uber και Hertz
Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Μπιλ Άκμαν αποκάλυψε ότι κατέχει σχεδόν το 20% των μετοχών της Hertz

Ο Πούτιν επαινεί τον Μασκ συγκρίνοντάς τον με σοβιετικό πρωτοπόρο πυραύλων
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επαίνεσε τον Ίλον Μασκ για τα επιτεύγματά του στα διαστημικά ταξίδια και τον θεωρεί τολμηρό οραματιστή αντάξιο των σοβιετικών πρωτοπόρων του διοαστήματος

«Τσουνάμι» απολύσεων στις γερμανικές επιχειρήσεις - 1 στις 3 σχεδιάζει περικοπές το 2025
Οι προοπτικές για το 2025 παραμένουν ζοφερές στη Γερμανία και τον επιχειρηματικό της κόσμο, σύμφωνα με έρευνα

Έτοιμη για τη μεγάλη στροφή η Ευρώπη - Πώς επιδρούν οι δασμοί στο μοντέλο της
Η Citi προβλέπει μεγάλη στροφή στο οικονομικό μοντέλο της Γηραιάς Ηπείρου - Οι επιπτώσεις στο εμπόριο από τους δασμούς Τραμπ

Πάουελ: Το μεγάλο διακύβευμα της απόλυσής του – Ποιοι τον υπερασπίζονται
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβασε τους τόνους εναντίον του κεντρικού τραπεζίτη με το Λευκό Οίκο να εξετάζει την απόλυσή του

Γιατί η Apple εγκλωβίστηκε στους δασμούς Τραμπ
Η Apple πωλεί περισσότερα από 220 εκατομμύρια iPhone ετησίως και σύμφωνα με τις περισσότερες εκτιμήσεις, εννέα στα δέκα κατασκευάζονται στην Κίνα

Ο γιoς δισεκατομμυριούχου κληρόνομου της Chanel αποκαλύπτει τις δικές του επενδύσεις
Ο 38χρονος Ντέιβιντ Βερτχάιμερ προσέλαβε τον Ντέιβιντ Αν για να ηγηθεί των επενδύσεών στην εταιρεία του 1686 Partners

Γιατί ο ακροδεξιός Φάρατζ θέλει τα... χλωριωμένα κοτόπουλα των ΗΠΑ στη Βρετανία
Ο Φάρατζ δήλωσε ότι οι Βρετανοί καταναλωτές αγοράζουν ήδη κοτόπουλα από μέρη όπως η Ταϊλάνδη που εκτρέφονται σε κακές συνθήκες

Καμπανάκι επικεφαλής Fed Σικάγο για ανάγκη ανεξαρτησίας της κεντρικής τράπεζας
Οι κεντρικές τράπεζες όπως η Fed που μπορούν να ασκούν νομισματική πολιτική χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις έχουν καλύτερα αποτελέσματα για τις οικονομίες τους

Μπέσεντ: Σχοινοβάτης σε ένα εύθραυστο σχοινί
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα σε ένα απρόβλεπτο Τραμπ και στο να διατηρήσει την εμπιστοσύνη στα αμερικανικά ομόλογα και στο δολάριο