
Λίγα μόλις 24ωρα από τις κρίσιεμς προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, όπου Τραμπ και Χάρις δίνουν έναν αμφίρροπο αγώνα για το ποιος/α θα αναλάβει τα ηνία στον Λευκό Οίκο τα επόμενα πέντε χρόνια, οι τιμές των καυσίμων στις αντλίες των πρατηρίων – ένα από τα πιο σημαντικά σημεία δεδομένων που χρησιμοποιούν οι καταναλωτές για να μετρήσουν τον πληθωρισμό – πέφτουν σε βασικές πολιτείες που αναμένεται να κρίνουν και την τελική έκβαση του εκλογικολύ αποτελέσματος.
Εκλογές ΗΠΑ: Αποκάλεσε «σκουπίδια» τους ψηφοφόρους του Τραμπ ο Μπάιντεν – Οργή Ρεπουμπλικανών
Στο Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν, τη Νεβάδα και την Αριζόνα, οι τιμές λιανικής πώλησης των καυσίμων έχουν μειωθεί τουλάχιστον 20% συσύγκριση με τις ενδιάμεσες εκλογές του 2022, σύμφωνα με τους μέσους όρους τεσσάρων εβδομάδων δεδομένων από την ΑΑΑ. Σε εθνικό επίπεδο, οι τιμές μειώθηκαν κατά 17% ενώ, στις πολιτείες που αποτελούν βαρόμετρο της εκλογικής αναμέντρησης, στην Τζόρτζια και την Πενσυλβάνια, έχουν πέσει 11% και 16%, αντίστοιχα.
Παρά τον ρυθμό μετριασμού του πληθωρισμού, πολλοί καταναλωτές εξακολουθούν να αισθάνονται την πίεση των υψηλότερων τιμών
Στη Νεβάδα, οι οδηγοί πληρώνουν περίπου 3,80 δολάρια το γαλόνι σε σύγκριση με περισσότερα από 5 δολάρια που ήταν η τιμή ανά γαλόνι, πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές. Στην Αριζόνα, όπου οι τιμές έχουν πέσει περισσότερο από ένα δολάριο ανά γαλόνι από τις ενδιάμεσες εκλογές, οι Ρεπουμπλικάνοι κέρδισαν δύο έδρες επιπλέον στο Κογκρέσο το 2022.
ΗΠΑ: Κρίσιμη παράμετρος για τις εκλογές η τιμή στην αντλία
Το κόστος της βενζίνης μπορεί, κατά καιρούς, να αποδειχθεί καθοριστικό σημείο που λαμβάνουν υπόψη τους στο πώς και ποιον θα ψηφίσουν ορισμένοι ψηφοφόροι, με μια δημοσκόπηση του Bloomberg να δείχνει ότι 3 στους 10 ψηφοφόρους σε επτά κρίσιμες πολιτείες θεωρούν ότι οι τιμές στην αντλία είναι ο πιο κρίσιμος οικονομικός παράγοντας για αυτούς. Ωστόσο, παρά τον ρυθμό μετριασμού του πληθωρισμού, πολλοί καταναλωτές εξακολουθούν να αισθάνονται την πίεση των υψηλότερων τιμών.
Οι τιμές λιανικής των καυσίμων συνήθως πέφτουν τους φθινοπωρινούς μήνες καθώς η ζήτηση μειώνεται από την καλοκαιρινή αιχμή της. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, έπεσαν σε εποχιακό χαμηλό τριών ετών.


Latest News

Στα χέρια της Scania, το τμήμα μπαταριών για τη βαριά βιομηχανία της Northvolt
Η Scania, μέλος του Ομίλου VW , εξαγόρασε το τμήμα μπαταριών για τη βαριά βιομηχανία της χρεοκωπημένης Northvolt

Goldman Sachs: Έσοδα ρεκόρ από τις χρηματιστηριακές συναλλαγές – Το καμπανάκι Σόλομον
Τα έσοδα της Goldman από τις συναλλαγές μετοχών αυξήθηκαν κατά 27% στο ρεκόρ των 4,2 δισ. δολαρίων
![ΔΝΤ: Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι απειλή για τις αγορές και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/08/georgieva-768x512-1-600x400.jpg)
«Καμπανάκι» ΔΝΤ για πολέμους και δασμούς - Οι συστάσεις στις τράπεζες για τον τυφώνα Τραμπ [γράφημα]
Τι αναφέρει το ΔΝΤ στην τελευταία έκθεσή του για τους γεωπολιτικούς κινδύνους και τις επιπτώσεις στις αγορές

Πού θα οδηγήσουν τα επιτόκια της ΕΚΤ οι δασμοί Τραμπ - Τι προβλέπουν οι αναλυτές
Τι δείχνει έρευνα του Bloomberg σε αναλυτές - Πώς προβλέπουν ότι θα κινηθεί η ΕΚΤ στις επόμενες συνεδριάσεις

Ο Τραμπ φέρνει κοντά την ΕΕ με τη Βρετανία - Πώς αναπτύσσεται το «φλερτ»
Στην Βρετανία θα φιλοξενήσει ο Κιρ Στάρμερ, τον επόμενο μηνα, την πρώτη σύνοδο κορυφής με τους ηγέτες του μπλοκ μετά το Brexit

Ο άνθρωπος του Τραμπ που έκλεισε την USAID εκδιώχθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Ο Πιτ Μαρόκο ηγήθηκε της αποστολής εξωτερικής βοήθειας των ΗΠΑ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Σι: Ο εμπορικός πόλεμος δεν έχει νικητές – Ο προστατευτισμός δεν οδηγεί πουθενά
Ο κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ ξεκινάει περιοδεί στις χώρες της ΝΑ Ασίας

Εκτοξεύεται στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη το ηλεκτρονικό εμπόριο
Επιχειρήσεις που υιοθετούν τεχνολογία, αυτοματισμούς και στρατηγική εξωστρέφεια είναι αυτές που ξεχωρίζουν - Τι δείχνει έρευνα για το e-commerce

Dubai Chocolate: Η σοκολάτα που γεννήθηκε από μια λιγούρα – Το μυστικό της επιτυχίας
Μια λιγούρα εγκυμοσύνης έγινε παγκόσμια τάση

Νέες απειλές Τραμπ: «Κανείς δεν θα γλιτώσει από τους δασμούς»
Από τη μία ο Τραμπ αναστέλλει τους δασμούς για δεκάδες χώρες και εξαιρεί από το μέτρο προϊόντα από την Κίνα, από την άλλη συνεχίζει να εκτοξεύει απειλές προς πάσα κατεύθυνση