Περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς και συγκεκριμένα το 54%, έχουν χάσει την υπομονή τους με τον τριμερή κυβερνητικό συνασπισμό και θέλουν πρόωρες γενικές εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη (31/10).

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του ARD-DeutschlandTREND, μόνο το 41% ​​των Γερμανών τάσσεται υπέρ της συνέχισης του τρέχοντος κυβερνητικού συνασπισμού του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς – που αποτελείται από τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) του Σολτς, τους Πράσινους του Χάμπεκ και τους φιλελεύθερους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP του Λίντερ – μέχρι την προθεσμία των εκλογών στις 25 Σεπτεμβρίου 2025.

Γερμανία: Ο πληθωρισμός εκτινάσσεται στο 2,4% τον Οκτώβριο

Το 93% των υποστηρικτών της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD, ακροδεξιά) και το 75% των υποστηρικτών της Συμμαχίας Sahra Wagenknecht (BSW, λαϊκιστική αριστερά) είναι υπέρ των πρόωρων εκλογών.

Οι πρόωρες εκλογές κρίνονται θετικά από το 69% των υποστηρικτών του συντηρητικού μπλοκ της κυρίαρχης αντιπολίτευσης – των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Βαυαρικών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).

Σε γενικές γραμμές, ο βαθμός ικανοποίησης από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση μειώνεται, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η Infratest dimap σε δείγμα 1.333 ατόμων με δικαίωμα ψήφου, μεταξύ Δευτέρας (28/10) και Τετάρτης (30/10).

Μόνο το 14% των ερωτηθέντων δήλωσε ικανοποιημένο ή πολύ ικανοποιημένο από τη δραστηριότητα της κυβέρνησης, καταγράφοντας πτώση πέντε ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με τις αρχές Οκτωβρίου.

Αντίθετα, το ποσοστό όσων είναι λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι αυξήθηκε κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες, φτάνοντας το 85%.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η υποστήριξη για το CDU/CSU είναι στο 34%, τρεις ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο από τον περασμένο μήνα.

Το SPD παραμένει στο 16% και το AfD στο 17%. Οι Πράσινοι έχασαν δύο ποσοστιαίες μονάδες στο 11% και η BSW έχασε επίσης δύο μονάδες στο 6%.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό
Επικαιρότητα |

Aντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό

Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, ξέρουν καλά ότι πιο φανατικοί εθνικιστές είναι οι λεγόμενοι «Κεμαλιστές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, παρά το AKP του Ερντογάν

Οικόπεδα: Μέχρι 30 Απριλίου η προθεσμία για τους καθαρισμούς
Επικαιρότητα |

Τέλος χρόνου για τους καθαρισμούς των οικοπέδων – Έρχονται πρόστιμα

Οι αρμόδιες αρχές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου ώστε οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των συγκεκριμένων χώρων να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα καθώς βρισκόμαστε λιγότερο από 15 ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας

Ουκρανία: Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Πότε θα υπογραφεί η τελική συμφωνία
Επικαιρότητα |

Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Τι περιλαμβάνει

Η Γιούλια Σβιρεντένκο, πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Ουκρανία και υπουργός Οικονομίας, επιβεβαίωσε ότι το μνημόνιο προθέσεων υπογράφηκε ανάμεσα σε Κίεβο και Ουάσινγκτον