Περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς και συγκεκριμένα το 54%, έχουν χάσει την υπομονή τους με τον τριμερή κυβερνητικό συνασπισμό και θέλουν πρόωρες γενικές εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη (31/10).

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του ARD-DeutschlandTREND, μόνο το 41% ​​των Γερμανών τάσσεται υπέρ της συνέχισης του τρέχοντος κυβερνητικού συνασπισμού του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς – που αποτελείται από τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) του Σολτς, τους Πράσινους του Χάμπεκ και τους φιλελεύθερους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP του Λίντερ – μέχρι την προθεσμία των εκλογών στις 25 Σεπτεμβρίου 2025.

Γερμανία: Ο πληθωρισμός εκτινάσσεται στο 2,4% τον Οκτώβριο

Το 93% των υποστηρικτών της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD, ακροδεξιά) και το 75% των υποστηρικτών της Συμμαχίας Sahra Wagenknecht (BSW, λαϊκιστική αριστερά) είναι υπέρ των πρόωρων εκλογών.

Οι πρόωρες εκλογές κρίνονται θετικά από το 69% των υποστηρικτών του συντηρητικού μπλοκ της κυρίαρχης αντιπολίτευσης – των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Βαυαρικών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).

Σε γενικές γραμμές, ο βαθμός ικανοποίησης από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση μειώνεται, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η Infratest dimap σε δείγμα 1.333 ατόμων με δικαίωμα ψήφου, μεταξύ Δευτέρας (28/10) και Τετάρτης (30/10).

Μόνο το 14% των ερωτηθέντων δήλωσε ικανοποιημένο ή πολύ ικανοποιημένο από τη δραστηριότητα της κυβέρνησης, καταγράφοντας πτώση πέντε ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με τις αρχές Οκτωβρίου.

Αντίθετα, το ποσοστό όσων είναι λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι αυξήθηκε κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες, φτάνοντας το 85%.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η υποστήριξη για το CDU/CSU είναι στο 34%, τρεις ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο από τον περασμένο μήνα.

Το SPD παραμένει στο 16% και το AfD στο 17%. Οι Πράσινοι έχασαν δύο ποσοστιαίες μονάδες στο 11% και η BSW έχασε επίσης δύο μονάδες στο 6%.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τζάρεντ Άιζακμαν: Ο δισεκατομμυριούχος πιλότος που θέλει να διευθύνει τη NASA
Επικαιρότητα |

Αυτός είναι ο δισεκατομμυριούχος πιλότος που θέλει να διευθύνει τη NASA

Επιχειρηματίας και πιλότος μαχητικών αεροσκαφών, ο Τζάρεντ Άιζακμαν ετοιμάζεται να διευθύνει το διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ παρά τις επαγγελματικές του σχέσεις με την SpaceX του Ίλον Μασκ

Ευρωπαϊκή Ένωση: Αναζητά τρόπους να κατασχέσει τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια
Διεθνή |

Η Ευρώπη ψάχνει τρόπους να «βάλει χέρι» στα 280 δισ. παγωμένα ρωσικά κεφάλαια

Η Ένωση διερευνά πιο επιθετικά τρόπους για την κατάσχεση των παγωμένων περιουσιακών στοιχείων της ρωσικής κεντρικής τράπεζας, καθώς προσπαθεί να εξασφαλίσει οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι: Όχι σε λύση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία
Επικαιρότητα |

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι: Όχι σε λύση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον οποίο είπε πως «εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει για το αποδεκτό για αυτήν ειρηνευτικό πλαίσιο»

Γερμανικές εκλογές: Η ΕΕ κρατά την ανάσα της ενώ η ακροδεξιά δείχνει τα δόντια της
Επικαιρότητα |

Γερμανικές εκλογές: Η ΕΕ κρατά την ανάσα της ενώ η ακροδεξιά δείχνει τα δόντια της

Οι εκλογές στη Γερμανία, διεξάγονται σε κλίμα πόλωσης και διαδηλώσεων σε πολλές πόλεις - Οικονομία και μετανάστευση βρέθηκαν στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας