
Ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές της Ασίας σήμερα, με τους επενδυτές να περιμένουν αφενός τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, αλλά και τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για τη νομισματική πολιτική.
Οι αγορές της Ιαπωνίας ήταν κλειστές σήμερα λόγω αργίας. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε όμως άνοδο 1,51%, ενώ η μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq κέρδισε 3,16%.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε κατά 0,21%, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε άνοδο 0,49%.
Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έκλεισε κατά 0,56% υψηλότερα στις 8.164,6 μονάδες, ενώ ο σταθμισμένος δείκτης της Ταϊβάν κέρδισε 0,81% και έκλεισε στις 22.965,39 μονάδες.
Οι μετοχές της SK Hynix σημείωσαν άνοδο έως και 5,7% σήμερα, αφού ο πρόεδρος του Ομίλου SK Chey Tae-won φέρεται να είπε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang, είχε ζητήσει να επισπεύσει κατά έξι μήνες την παράδοση των τσιπ μνήμης υψηλού εύρους επόμενης γενιάς — HBM4. Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία κατασκευής τσιπ μνήμης δήλωσε τον Οκτώβριο ότι στόχευε να παραδώσει τα τσιπ HBM4 το δεύτερο εξάμηνο του 2025, ανέφερε το Reuters.
Την ίδια ώρα, η Κίνα μείωσε την κεφαλαιακή απαίτηση στα 50 εκατ. δολάρια από 100 εκατ. δολάρια για τους μη ελέγχουσες ξένους μετόχους σε κινεζικές εισηγμένες εταιρείες, σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου Εμπορίου και της Ρυθμιστικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Κίνας. Σε ξένους ιδιώτες θα επιτρέπεται επίσης να πραγματοποιούν «στρατηγικές επενδύσεις» σε εισηγμένες εταιρείες, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Τα νέα μέτρα επιδιώκουν “να μειώσουν το επενδυτικό όριο για τους ξένους επενδυτές και να ενθαρρύνουν τους ξένους επενδυτές να πραγματοποιήσουν μακροπρόθεσμες επενδύσεις αξίας”, ανέφεραν οι αρχές.


Latest News

Σε χαμηλό 3ετίας το δολάριο - Το παράδοξο με την αγορά ομολόγων
Η νέα επίθεση του Ντόναλντ Τραμπ στον επικεφαλής της Fed προκαλεί κλυδωνισμούς στις αγορές

Στον «ζωολογικό κήπο» των αγορών... Οι μονόκεροι, η Χρυσομαλλούσα και ο μωβ σκίουρος
Ταύροι και αρκούδες, περιστέρια και γεράκια είναι μερικά μόνο από τα πλάσματα που περιγράφουν τις αγορές

Μικτά τα πρόσημα στην Ασία, υπό μεγάλη πίεση ο Nikkei
Οι αγορές της Αυστραλίας και του Χονγκ Κονγκ παρέμειναν κλειστές λόγω των διακοπών του Πάσχα

Ένα ακόμα ρεκόρ για τον χρυσό - Βάζει πλώρη για τα 3.500 δολάρια
Ο χρυσός καταρρίπτει το ένα ιστορικό ρεκόρ μετά το άλλο

Ποιοι CEO πούλησαν μετοχές αξίας δισ. δολαρίων
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Washington Service, η οποία παρακολουθεί τις αγορές και τις πωλήσεις των ανθρώπων που έχουν πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες

Εβδομαδιαία κέρδη για το πετρέλαιο
Το Brent παραμένει κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι

Μεγάλη, έως και επικίνδυνη, η έκθεση των ξένων στις αγορές των ΗΠΑ
H προειδοποίηση που απευθύνει η Deutsche Bank σε όσους έχουν επενδύσει στα αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία

Οι ρωγμές από την πολιτική Τραμπ χτίζουν την Ευρώπη ως ασφαλές καταφύγιο
Όλο και περισσότεροι επενδυτές εξετάζουν την Ευρώπη με τρόπο που πραγματικά δεν το είχαν κάνει στο παρελθόν

Ιαπωνία: Δεν παρεμβαίνει για να υποτιμήσει το γεν
Ενδεχόμενη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών ΗΠΑ και Ιαπωνίας

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές - Σε στάση αναμονής οι επενδυτές
Κλειστές οι αγορές του Χονγκ Κονγκ και της Σιγκαπούρης.