Στη μέγγενη των αντίρροπων δυνάμεων βρέθηκε σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και επιχείρησε να κινηθεί ανοδικά, οι πιέσεις σε δεικτοβαρείς τίτλους, όπως ο ΟΠΑΠ και η Εθνική, δεν επέτρεψαν καλύτερες επιδόσεις, με τον γενικό δείκτη να παραμένει για ακόμη μία ημέρα κάτω από τις 1.400 μονάδες.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,01% στις 1.390,65 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.392,09 μονάδων (+0,12%) και 1.385,63 μονάδων (-0,35%). Ο τζίρος ανήλθε μόλς τα 68,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 16,4 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2 εκατ. τεμάχια αξίας 5,8 εκατ. ευρώ.
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς – ΕΒΕΑ: Τι φέρνει η σύμπραξή τους
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,10% στις 3.362,99 μονάδες, ενώ στο -0,33% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap στις 2.259,23 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,38% στις 1.175,21 μονάδες.
Το λάθος timing
Ο Νοέμβριος στατιστικά είναι μήνας που δίνει αποδόσεις με τα περισσότερα funds να σπεύδουν να κάνουν windows dressing στα χαρτοφυλάκια τους, αλλά χρονικά πέφτουμε πάνω στις αμερικανικές εκλογές που σίγουρα θα φέρνουν αναταράξεις, θυμίζει ο Ηλίας Ζαχαράκης της Finance.
Παρόλα αυτά οφείλουμε να βλέπουμε τα δικά μας οικονομικά και τεχνικά δεδομένα και να μην κινούμαστε με βάση το τι κάνουν οι ξένες αγορές. O τζίρος στην αντίδραση είναι χαμηλότερος του μέσου όρου του τελευταίου διαστήματος, αν και αυτό είναι λογικό αν θεωρήσουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος των funds να τελείωσαν τις πωλήσεις τέλος του Οκτωβρίου. Από την άλλη και όπως κινηθήκαμε, οι αντιστάσεις είναι αρκετές και κοντινές και είναι δεδομένο ότι θα βγάλουν πωλήσεις. Μένει αν δούμε αν τα χέρια που μάζεψαν την προσφορά έχουν την διάθεση να σπρώξουν σε πρώτο χρόνο τις τιμές και πάλι ανοδικά αν φυσικά θεωρήσουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος τους βλέπει την αγορά μεσομακροπρόθεσμα.
Τεχνικά, αν και η αγορά έδειξε να κρατά το επίπεδο των 1.380 μονάδων, θα χρειαστούμε ακόμα κάποιες συνεδριάσεις για να δούμε την διάθεση της αγοράς, σύμφωνα με την Fast Finance. Πρώτο θετικό σήμα θα είναι η κατοχύρωση των 1.410 μονάδων, εκτός από τη συντήρηση των 1.380 μονάδων. Το τελευταίο έρχεται από το μακρινό Μάρτη του 2014, που ήταν και το υψηλό της τότε περιόδου πριν ακολουθήσει και πάλι η γνωστή πορεία της οικονομίας και του χρηματιστηρίου στις 500 μονάδες.
Σε επίπεδο FTSE 25, πρώτο μέλημα είναι η κατοχύρωση των 3.389 μονάδων, που έχει γίνει σημαντική αντίσταση αν θέλει να δοκιμάσει μία μεγαλύτερη αντίδραση προς τις 3.450 μονάδες. Σε κάθε περίπτωση οι 3.336 μονάδες δεν πρέπει να χαθούν σε κλείσιμο μιας και κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε συνέχιση της κίνησης. Ο τραπεζικός αντίστοιχα χρειάζεται κατοχύρωση των 1.176 μονάδων για να δοκιμάσει και πάλι τις 1.200 μονάδες, όπου είχε βγάλει σημαντικές άμυνες πριν σπάσει πτωτικά. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται συντήρηση σε κλείσιμο του επιπέδου των 1.157 μονάδων.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, ΟΠΑΠ και Cenergy συγκράτησαν με το -2,80% και -2,12% που σημείωσαν τον γενικό δείκτη, με τις Ελλάκτωρ, Aegean, ΟΤΕ και Ελληνικά Πετρέλαια να ακολουθούν με απώλειες άνω του 1%. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Metlen, Βιοχάλκο και Τέρνα Ενεργειακή.
Στον αντίποδα, τα κέρδη σε Πειραιώς, Coca Cola, Eurobank, ΔΕΗ και Τιτάν ξεπέρασαν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΔΑΑ, Jumbo, ΕΛΧΑ, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ, Motor Oil και Alpha Bank. Χωρίς μεταβολή έκλεισαν οι Λάμδα και Autohellas.
Latest News
Εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων το ΧΑ, με Πειραιώς κόντρα στον ΟΠΑΠ
Τεχνικά το χρηματιστήριο Αθηνών δείχνει να κρατά το επίπεδο των 1.380 μονάδων - Επόμενος στόχος οι 1410 μονάδες
Μάχη πάνω στις 1.390 μονάδες δίνει το ΧΑ, έντονη η μεταβλητότητα
Το βλέμμα στις ΗΠΑ και από το ελληνικό χρηματιστήριο
Απόλυτη καταστροφή ο Οκτώβριος στο ελληνικό Χρηματιστήριο - Τι συνέβη
Κατεγράφησαν οι χειρότερες μηνιαίες απώλειες του έτους για Γενικό και Τραπεζικό Δείκτη. Υποτιμημένες οι περισσότερες μετοχές σε μεγάλη και μεσαία κεφαλαιοποίηση.
Πόσο «σκοράρουν» οι μετοχές μέσα στο 2024 - Οι καταλύτες που «κάηκαν» [πίνακες]
Οι μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών και οι προσδοκίες που διαψεύσθηκαν για την πορεία του δείκτη – Οι διανομές κερδών και οι ξένοι επενδυτές
Έβαλαν πλάτη οι μεγάλοι στο ΧΑ, οριακά θετικά η εβδομάδα
Τεχνικά το χρηματιστήριο Αθηνών δεν απομακρύνθηκε από τα πρόσφατα χαμηλά και ως εκ τούτου ο χαρακτήρας παραμένει διορθωτικός
Οι λύσεις χρηματοδότησης στο ΧΑ και ο ρόλος του στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων
Το χρηματιστήριο Αθηνών πραγματοποίησε σχετική εκδήλωση στο Ηράκλειο Κρήτης - Χορηγοί οι Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Optima bank
Τεχνική αντίδραση στο ΧΑ με οδηγούς τις Cenergy, Βιοχάλκο και Alpha Bank
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,73% στις 1.392,72 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 45,7 εκατ. ευρώ
«Με το δεξί» αρχίζει τον Νοέμβριο το ΧΑ - Κέρδη για τις τράπεζες
Το Χρηματιστήριο Αθηνών κάνει μία ακόμη προσπάθεια να ανακτήσει το χαμένο έδαφος του Οκτωβρίου
Το 4,7% στέρησε ο Οκτώβριος από το ΧΑ - Πάνω από 8% οι απώλειες στις τράπεζες
Αν και προσπάθησε, το ΧΑ δεν μπόρεσε να βγει από τη δύσκολη πτωτική πορεία την οποία ακολουθεί το τελευταίο δεκαήμερο
Ανοδικές προσπάθειες, με βαρίδια, στο ΧΑ
Μετά από ένα δίωρο έντονης μεταβλητότητας, η αγορά δείχνει να βρίσκει τις στηρίξεις της για να κλείσει ανοδικά