
Με τη σύσταση για αγορά (buy) και τιμή στόχο στα 23,40 ευρώ, άρχισε την κάλυψη της μετοχής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η Eurobank Equities, η οποία μάλιστα υποστηρίζει ότι όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις παραχωρήσεις τώρα.
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι ο μεγαλύτερος όμιλος υποδομών στην Ελλάδα, ηγέτης τόσο στις παραχωρήσεις όσο και στις κατασκευές. Μετά από μια στρατηγική στροφή μέσω της πώλησης των δραστηριοτήτων ΑΠΕ, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ βρίσκεται πλέον σε καλή θέση για να εδραιώσει την κυριαρχία της στην αγορά και να εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιο των παραχωρήσεων αξιοποιώντας την ανάπτυξη των τοπικών υποδομών.
Σουρέτης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Ασφάλεια και ποιότητα ζωής πρέπει να είναι προτεραιότητα της πολιτείας
Όσον αφορά το μέλλον, κατά την Eurobank Equities η πρόσφατη απόκτηση δύο σημαντικών παραχωρήσεων θα αναδιαμορφώσει το μείγμα κερδών, οδηγώντας σε αύξηση >50% των EBITDA έως το 2026 (έναντι των επιπέδων του 2024) στα 693 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει την προβολή της παραγωγής ελεύθερων ταμειακών ροών (FCF).
Ηγέτης στις παραχωρήσεις
Η ΓΕΚ κατέχει μερίδια σε 5 από τις 7 παραχωρήσεις αυτοκινητοδρόμων στην ηπειρωτική Ελλάδα (1 σε εκκρεμότητα) με μέση υπολειπόμενη διάρκεια ζωής >20 χρόνια και χωρίς λήξη πριν από το 2037. Όλες οι παραχωρήσεις είναι λειτουργικές, με μία μόνο να απαιτεί περίοδο κατασκευής 5 ετών. Πρόσφατα η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εξασφάλισε και την παραχώρηση του αυτοκινητόδρομου της Βόρειας Κρήτης (λειτουργία μετά το 2030).
Πέρα από τους αυτοκινητόδρομους, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ λειτουργεί δύο μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων και διάφορες μικρότερες παραχωρήσεις, ενώ κατέχει επίσης μειοψηφικά μερίδια στο υπό ανάπτυξη Αεροδρόμιο Καστελίου στην Κρήτη (32,5%) και στο Resort Συγκρότημα στο Ελληνικό (49%). Με γνώμονα την ενσωμάτωση των δύο εμβληματικών παραχωρήσεων, η Eurobank Equities εκτιμά ότι το EBITDA του τμήματος θα φτάσει τα 473 εκατ. ευρώ έως το 2026 (3ετές CAGR: 42%).
Ενίσχυση των αποδόσεων
Η αναπτυσσόμενη τοπική οικονομία και η πιεστική ανάγκη για εκσυγχρονισμό των υποδομών ενθάρρυναν την ισχυρή ανάπτυξη των κατασκευών τα τελευταία χρόνια, διαμορφώνοντας το ανεκτέλεστο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα 5 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2024 έναντι 2,2 δισ. ευρώ το 2021.
Αξιοποιώντας την ηγετική παρουσία της στην αγορά και το καθετοποιημένο μοντέλο της που επιτρέπει υψηλότερες αποδόσεις σε επίπεδο Ομίλου, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ πρόκειται να κεφαλαιοποιήσει τα 8-10 δισ. ευρώ σε έργα που θα δημοπρατηθούν εντός των επόμενων 18 μηνών, με στόχο να ενισχύσει το μερίδιο των δικών της εκκρεμών έργων πέρα από το τρέχον 65%.
Ως εκ τούτου, η Eurobank Equities υπολογίζει τα τμηματικά έσοδα σε 1,37/1,43 δισ. σε σχέση με την εκτίμηση του 2024/2025, με EBITDA 114/118 εκατ. ευρώ.
Βελτιωμένη η θέση στον κλάδο της ενέργειας
Ο ενεργειακός κλάδος βρίσκεται επίσης σε κομβική συγκυρία, με το μερίδιο προσφοράς της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να φτάνει το 11% (έναντι 7% το 2022), μετά τους νέους PPA HV από πλευράς πώλησης. Η παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί κατά 75% το 2025.
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αναμένεται να βελτιώσει την τοποθέτησή της και θα σταθεροποιήσει τη θέση της ως ο 3ος μεγαλύτερος τοπικός παίκτης, και έτσι η Eurobank Equities εκτιμά ότι το EBITDA της χρήσης 24-26 θα κινηθεί άνετα εντός του εύρους των 100-120 εκατ. ευρώ.


Latest News

Σε… ράγες οι υποδομές και μεταφορές – Το στοίχημα με Δήμα και Κυρανάκη
Το στοίχημα των μεταρρυθμίσεων στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τον νέο υπουργό Χρίστο Δήμα και αναπληρωτή Κωνσταντίνο Κυρανάκη

ΑΒΑΞ: Στην τελική ευθεία το α’ τμήμα της Πατρών – Πύργου
Το α’ τμήμα της Πύργου - Πατρών της Ολυμπίας Οδού υλοποιείται από τον Όμιλο ΑΒΑΞ, τηρώντας τα αυστηρότερα πρότυπα ασφάλειας και λειτουργικότητας,

Δρομολογούνται 25 έργα κατά της λειψυδρίας - Οι 19 δήμοι που επιλέχθηκαν [λίστα]
Ο πρώτος κύκλος της πρωτοβουλίας για τη λειψυδρία αφορά σε τουλάχιστον 25 έργα που θα πραγματοποιηθούν σε 19 δήμους

Edison για AVAX: Ανεβάζει στα 4 ευρώ την τιμή στόχο με περιθώριο ανόδου 88%
Η αναβάθμιση της AVAX έρχεται σε συνέχεια αναπροσαρμογής προς τα πάνω της πρόβλεψης για επίτευξη τα επόμενα χρόνια αυξημένου περιθωρίου EBITDA από την κατασκευή που εξασφαλίζει το υφιστάμενο ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της εταιρίας

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ οριστικός ανάδοχος στο τμήμα Χανιά - Ηράκλειο του ΒΟΑΚ
Το κατασκευαστικό κόστος του αυτοκινητοδρόμου 157 χλμ. υπολογίζεται σε 1,8 δισ. ευρώ

«Πράσινο» σε τρεις επενδύσεις ύψους 1,2 δισ. - Πού θα πραγματοποιηθούν
Οι τρεις στρατηγικές επενδύσεις θα υλοποιηθούν με γρήγορες διαδικασίες - Αφορούν την τουριστική ανάπτυξη

Χατζηδάκης: ΟΣΕ όπως ΔΕΗ και ΕΦΚΑ - Τι αναφέρουν πηγές του ΥΠΟΙΚ στον ΟΤ
Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι: «...ο κρατικός ΟΣΕ χρειάζεται να αναβαθμιστεί, να εκσυγχρονιστεί, να γίνει ένας ευρωπαϊκός οργανισμός» - Η εικόνα για το σχέδιο δράσης και την 717

Τελική ευθεία για τον ΒΟΑΚ – Κατακυρώνεται στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η παραχώρηση Χανιά - Ηράκλειο
Για το μεγάλο τμήμα του οδικού άξονα ΒΟΑΚ, «Χανιά – Ηράκλειο» αναμένεται η απόφαση οριστικού αναδόχου

Το «χάος» στον ελληνικό σιδηρόδρομο - Πού ρίχνει ευθύνες το πόρισμα για τα Τέμπη
Στο πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για τα Τέμπη υπογραμμίζονται οι παραλείψεις ΟΣΕ, Hellenic Train, ΡΑΣ και κυβερνήσεων - Ανεκπαίδευτο προσωπικό, απουσία τηλεδιοίκησης και ανεξέλεγκτες ταχύτητες από τα τρένα

Οι 17 συστάσεις για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων - Το πόρισμα για τα Τέμπη
«Έγιναν όλα λάθος» - Οι συστάσεις της Επιτροπής για ΟΣΕ, Hellenic Train, ΡΑΕ και ERA