
Τα νέα της γραφεία στο Κάλγκαρι του Καναδά εγκαινιάζει η METLEN Energy & Metals.
Η απόφαση της εταιρείας να εδραιώσει τη παρουσία της στη χώρα οφείλεται στα ισχυρά κίνητρα που δίδονται σε μεγάλες πολυεθενικές όπως η METLEN, προκειμένου να αναπτύξουν έργα ΑΠΕ σε όλη την επαρχία της Αλμπέρτα.
Υπενθυμίζεται πως το 2023, η METLEN εισήλθε στην καναδική αγορά με την εξαγορά έργων ηλιακής ενέργειας συνολικής ισχύος 1,4 GW – μία επένδυση ύψους 2,2 δισ. καναδικών δολαρίων (CAD). Το χαρτοφυλάκιο αυτό περιλαμβάνει πέντε φωτοβολταϊκά έργα που βρίσκονται στις νότιες και νοτιοανατολικές περιοχές της επαρχίας. Τα έργα αυτά θα παράγουν 2,1 TWh ανανεώσιμης ενέργειας ετησίως, παρέχοντας ρεύμα σε σχεδόν 200.000 καναδικά νοικοκυριά, ενώ παράλληλα θα μειώνουν σημαντικά τις εκπομπές CO2. Επιπλέον, τα έργα αναμένεται να δημιουργήσουν περίπου 1.560 προσωρινές θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και 115 μόνιμες θέσεις μόλις τεθούν σε λειτουργία.
Metlen: Σε λειτουργία ένα φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ιταλία για τη Saint Gobain
Τα γραφεία της METLEN
Τα γραφεία της METLEN στην Αλμπέρτα θα λειτουργήσουν ως ένας κόμβος για μια ποικιλόμορφη ομάδα επαγγελματιών, συμπεριλαμβανομένων μηχανικών, διαχειριστών έργων και ειδικών επιχειρηματικής ανάπτυξης, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις εργασίας και προετοιμάζοντας το έδαφος για μελλοντικές επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Ο Nathan Neudorf, Υπουργός Affordability and Utilities της Αλμπέρτα, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση της Αλμπέρτα καλωσορίζει τα γραφεία της εταιρείας στο Κάλγκαρι. Ο δυναμικός ενεργειακός τομέας της Αλμπέρτα αποτελεί την ιδανική βάση για μια παγκόσμια βιομηχανική και ενεργειακή εταιρεία, όπως η METLEN. Αυτή η κίνηση θα ενισχύσει τις καινοτόμες ενεργειακές δραστηριότητες και θα συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας σε όλη την περιοχή, επιβεβαιώνοντας ότι η Αλμπέρτα είναι ένας κορυφαίος προορισμός για επενδύσεις».

Η δήμαρχος του Κάλγκαρι, Jyoti Condek, σημείωσε από πλευράς της ότι «το Κάλγκαρι είναι το ενεργειακό κέντρο του Καναδά και εξελίσσεται γρήγορα σε πρωτοπόρο της ενεργειακής μετάβασης σε παγκόσμιο επίπεδο. Η επένδυση της METLEN στη περιοχή αποδεικνύει την εμπιστοσύνη της εταιρεία στις μελλοντικές προοπτικές της Αλμπέρτα, ενώ θα υποστηριχθούν περαιτέρω και βασικοί επιχειρηματικοί τομείς, όπως η τεχνολογία, η τεχνητή νοημοσύνη, τα κέντρα δεδομένων και οι κλάδοι του πετρελαίου και του φυσικού αερίου».
Ο Νίκος Παπαπέτρου, Εκτελεστικός Διευθυντής της M Renewables της METLEN Energy & Metals, δήλωσε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των γραφείων της METLEN στην Αλμπέρτα: «Η METLEN είναι αφοσιωμένη στη συνεργασία με επιχειρήσεις και εταίρους που συμμερίζονται τη δέσμευσή μας για ένα καθαρό και ισορροπημένο ενεργειακό μείγμα. Η έμφαση μας στις σύνθετες ενεργειακές λύσεις ευθυγραμμίζεται με την αυξανόμενη ζήτηση για καθαρή ενέργεια σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική, και πιστεύουμε ότι μέσω συνεργασιών μπορούμε να επιφέρουμε ουσιαστική αλλαγή.»

Η Βιβιάν Μπουζάλη, Chief Corporate Affairs & Communication Officer της METLEN Energy & Metals, σχολίασε σχετικά με τις δραστηριότητες της Εταιρείας: «Η M Renewables – o Τομέας ΑΠΕ του Κλάδου Ενέργειας της METLEN – συγκαταλέγεται στις κορυφαίες εταιρείες για ανάπτυξη ηλιακής και αιολικής ενέργειας παγκοσμίως, με έργα που εκτείνονται σε πέντε ηπείρους, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων επενδύσεων στην Αυστραλία, τη Χιλή και πλέον στον Καναδά. Η METLEN διαπρέπει στις Συμφωνίες Αγοράς Ενέργειας (PPAs), χάρη στην βαθιά της γνώση στην ενεργειακή αγορά, στην κατανόηση των τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών και στις ισχυρές σχέσεις με παραγωγούς και ενεργοβόρες βιομηχανίες.»
«Το Κάλγκαρι είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ως ένας κόμβος καινοτομίας καθαρής τεχνολογίας, με ηγετική θέση στη μετάβαση σε μηδενικές εκπομπές άνθρακα. Η απόφαση της METLEN να δημιουργήσει γραφεία στην πόλη μας αποδεικνύει τη σημασία της καινοτόμου πορείας της περιοχής, του φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος και του ικανού ανθρώπινου δυναμικού μας, που προσφέρουν στις εταιρείες τη δυνατότητα να αναπτυχθούν σε παγκόσμια κλίμακα, με αφετηρία το Κάλγκαρι», ανέφερε ο Brad Parry, Διευθύνων Σύμβουλος & Πρόεδρος του Calgary Economic Development.
Ο Rick Christiaanse, Διευθύνων Σύμβουλος του Invest Alberta, υπογράμμισε πως «είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τη METLEN στον τομέα ανανεώσιμης ενέργειας του Αλμπέρτα. Ανυπομονούμε να γιορτάσουμε την ανάπτυξή της METLEN με συνεργάτες όπως το Calgary Economic Development και την κυβέρνηση της Αλμπέρτα, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην απόφασή της εταιρείας να επενδύσει στην περιοχή. Η δημιουργία του γραφείου της METLEN στο Κάλγκαρι αποτελεί απόδειξη της δέσμευσής μας για τη δημιουργία ισχυρών σχέσεων και αποδοτικών δρόμων για τις επιχειρήσεις που ηγούνται της ενεργειακής μετάβασης».
Το διεθνές χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ της METLEN ανέρχεται στα 11 GW συνολικής ισχύος σε 40 χώρες και σε διάφορα στάδια ανάπτυξης.


Latest News

Πράσινο φως στον Στάσση για άλλα τρία χρόνια στο τιμόνι της ΔΕΗ - Η απόφαση των μετόχων
Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ ανανέωσε τη θητεία του Γιώργου Στάσση ως CEO της εταιρείας μέχρι της 15 Απριλίου 2028 - Οι νέες μπίζνες του ομίλου

Η Intralot επεκτείνει το συμβόλαιό της με τη Λοταρία του New Hampshire μέχρι το 2033
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η τεχνολογική υποδομή της Λοταρίας θα αναβαθμιστεί με νέα τερματικά της Intralot

Συνεργασία ψηφιακής διασύνδεσης στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο Digital Realty - Space Hellas
Η συνεργασία Digital Realty - Space Hellas ενισχύει περαιτέρω το δίκτυο της δεύτερης και αναδεικνύει την Κρήτη σε κομβικό σημείο διασύνδεσης στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Στάσση – Νέα τριετής θητεία για τον Πρόεδρο και CEO της ΔΕΗ
Πραγματοποιείται σήμερα 16 Απριλίου η ΕΓΣ των μετόχων για τη σύνθεση του νέου ΔΣ της ΔΕΗ – «Άρωμα γυναίκας» στη διοίκηση – Ο νέος ρόλος για Καρακούση

Ευκαιρίες και κίνδυνοι για τις τράπεζες από νέες μειώσεις επιτοκίων
Σε ετοιμότητα για τα επιτόκια βρίσκονται οι διοικήσεις των τραπεζών - Τα σχέδια που επεξεργάζονται και τα σενάρια

Έδωσαν τα χέρια «Γαλαξίας» και Παπαγεωργίου - Τι απομένει για την εξαγορά
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΤ, ο Γαλαξίας έχει υπογράψει προσύμφωνο εξαγοράς - Έχει γίνει οικονομικός έλεγχος και έχει καθοριστεί το τίμημα

S&P Global: Υψηλές οι αποδόσεις των ελληνικών τραπεζών – Οδηγός τα υψηλά κεφάλαια και η μείωση του κινδύνου
Όπως εξηγεί η Tedeschi, οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της Ελλάδας θα επιστρέψουν περισσότερα κεφάλαια στους επενδυτές το 2025

Δεσμεύσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΒΙΠΕ
Δεσμεύσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης μετα την κοινοβουλευτική ερώτηση των βουλευτών Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργου Κοτρωνιά

Κρι Κρι: Στα 256 εκατ. ευρώ ο τζίρος το 2024, αυξημένος κατά 18,5%
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΡΙ ΚΡΙ πρότεινε τη διανομή μερίσματος μικτού ποσού 0,40 ευρώ ανά μετοχή

Alpha Trust Ανδρομέδα: Τη διανομή μερίσματος 0,32 ευρώ/ μετοχή ενέκρινε η ΓΣ
Η καταβολή θα αρχίσει την Παρασκευή 13.06.2025 και θα πραγματοποιηθεί μέσω της Τράπεζας Πειραιώς