Η Vodafone αναλαμβάνει την υλοποίηση έργου για τον Δήμο Πειραιά, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και της λειτουργικότητας των υποδομών του. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1,38 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει τη δημιουργία Συντονιστικού Κέντρου και Κέντρου Επαναφοράς Λειτουργίας (Disaster Recovery), που θα εξασφαλίσει τη συνεχή παρακολούθηση και λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών του Δήμου σε περιστατικά φυσικών καταστροφών.

Με την υλοποίηση του έργου ο Δήμος Πειραιά θα αποκτήσει ένα προηγμένο σύστημα διαχείρισης σχεδίων πολιτικής προστασίας, καθώς και σύγχρονα συστήματα Κυβερνοασφάλειας με λειτουργίες Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), που εξασφαλίζουν απόλυτη προστασία δεδομένων.

Οι προτάσεις της Vodafone για την πολιτική κυβερνοασφάλειας

Αναλυτικότερα το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός κέντρου συντονισμού που θα λειτουργεί 24/7, με δυνατότητα συλλογής, διαχείρισης και παροχής πληροφοριών προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και ένα Κέντρο Επαναφοράς Λειτουργίας (Disaster Recovery) που εξασφαλίζει την επαναφορά των υπηρεσιών σε περίπτωση καταστροφής.

Επιπλέον ο Δήμος Πειραιά θα αποκτήσει μέσω του έργου ένα Σύστημα διαχείρισης πολιτικής προστασίας και ασφάλειας το οποίο θα υποστηρίξει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση σχεδίων αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, αλλά και ένα Προηγμένο Σύστημα Κυβερνοασφάλειας που θα ενισχύσει την προστασία των υποδομών και των δεδομένων του Δήμου, διασφαλίζοντας την ακεραιότητα των συστημάτων. Στο έργο συμπεριλαμβάνεται ακόμη η δημιουργία ενός Σύστηματος καταμέτρησης πληθυσμού που θα παρέχει εξειδικευμένες λύσεις για τη διαχείριση της ασφάλειας και την αποφυγή συνωστισμού, καθώς και ένα Ολοκληρωμένο Σύστημα Ελεγχόμενης Πρόσβασης για ασφαλή πρόσβαση στους χώρους του Δήμου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Sparkle: Ανίχνευση σεισμικών δονήσεων με χρήση υποβρυχίων καλωδίων
Τεχνολογία |

Χρήση υποβρυχίων καλωδίων για την ανίχνευση σεισμικών δονήσεων

Μετά το MoU μεταξύ του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας και της Sparkle, τα υποβρύχια καλώδια της TIM θα χρησιμοποιηθούν για παρακολούθηση σεισμών και παλιρροϊκών κυμάτων στη Μεσόγειο