
Για άλλη μια φορά ο Άδωνις Γεωργιάδης, επιχείρησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση στο υποστελεχωμένο ΕΣΥ, επικαλούμενος τα συστήματα Υγείας άλλων χωρών. Μιλώντας στο MEGA, ο υπουργός Υγείας, έκλεισε τα μάτια στα μεγάλα προβλήματα στα νοσοκομεία, όπως η μεγάλη ταλαιπωρία των ασθενών στα ΤΕΠ τα ράντζα και φορεία στους διαδρόμους των νοσοκομείων σε Αττική και περιφέρεια.
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε αξιοθρήνητες τις χθεσινές εικόνες στο συνέδριο
Επέλεξε για άλλη μια φορά το αφήγημα των ξένων συστημάτων Υγείας, σχολιάζοντας πως ο βέλτιστος μέσος ευρωπαϊκός όρος αναμονής στα ΤΕΠ είναι 4 ώρες, όταν ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, παρέθεσε τα προβλήματα σημειώνοντας ότι «δεν έχει αναπτυχθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη».
Υπεραμύνθηκε της αύξησης στις τιμές των φαρμάκων
Ο υπουργός υπεραμύνθηκε της αύξησης στις τιμές των φαρμάκων, χαρακτηρίζοντας την απόφασή του «πολιτικά επώδυνη», ισχυριζόμενος ωστόσο ότι έτσι θα αντιμετωπιστούν… οι ελλείψεις.
Όπως είπε υπήρχαν ελλείψεις σε 300 – 400 περίπου φάρμακα, λόγω των χαμηλών τιμών τους και η απόφαση για αύξηση των τιμών, «απέδωσε καρπούς και οι πολίτες πλέον μπορούν να βρουν τα φάρμακα αυτά στα ράφια των φαρμακείων».
Όσο για τις ελλείψεις στο Ozempic, το φάρμακο για τον διαβήτη, ο υπουργός Υγείας υποστήρξε πως προχωρά σε κινήσεις σε θεσμικό πλαίσιο που θα επιτρέψει στην εταιρεία να αυξήσει την εισαγωγή του στην Ελλάδα.
Σχετικά με το self test για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως το τεστ ανιχνεύει την αιμορραγία και πως «το θετικό self test δεν σημαίνει καρκίνος».
Σε περίπτωση που το selft test βγει θετικό, τότε ο ασθενής μπορεί να κλείσει δωρεάν ραντεβού με γαστρεντερολόγο, ο οποίος στη συνέχεια θα κρίνει εάν θα προχωρήσει σε κολονοσκόπηση.
«Κάντε μου το χατίρι να βγει ο Πολάκης πρόεδρος»
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε αξιοθρήνητες τις χθεσινές εικόνες στο συνέδριο.
Πρόσθεσε ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παύει να είναι ένα μεγάλο κόμμα που κυβέρνησε την Ελλάδα. Η αντιδημοκρατικότητα που έχουν επιδείξει το τελευταίο διάστημα στον ΣΥΡΙΖΑ βγήκε με εμφατικό τρόπο στην ελληνική κοινωνία. Εγώ το ήξερα ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη Δημοκρατία, γιατί κομμουνιστές είναι οι άνθρωποι, τι δουλειά έχουν με τη Δημοκρατία;».
Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για το «τέλος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τον τρόπο που του αξίζει», ενώ για τον Στέφανο Κασσελάκη δήλωσε πως δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά.
«Το μόνο τελευταίο που μένει, ένα grand finale, είναι να βγει ο Παύλος Πολάκης πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Κάντε μου αυτό το χατίρι», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Δείτε όσα είπε ο κ. Γεωργιάδης στο MEGA


Latest News

Ομάδα Αλήθειας: «Mαύρο ταμείο» της ΝΔ και του Μαξίμου η Blue Skies
Τα πρόσωπα και η διαδρομή του χρήματος - Νέες αποκαλύψεις

Τους πότιζαν κρασί και τους παγίδευαν - Ρώσοι χάκερς σε Ευρωπαίους διπλωμάτες
Όπως αποκαλύπτει το Politico το κρασί έγινε ο Δούρειος Ίππος των χάκερ για να αποκτήσουν πρόσβαση σε mail Ευρωπαίων αξιωματούχων

Aντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό
Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, ξέρουν καλά ότι πιο φανατικοί εθνικιστές είναι οι λεγόμενοι «Κεμαλιστές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, παρά το AKP του Ερντογάν

Τέλος χρόνου για τους καθαρισμούς των οικοπέδων – Έρχονται πρόστιμα
Οι αρμόδιες αρχές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου ώστε οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των συγκεκριμένων χώρων να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα καθώς βρισκόμαστε λιγότερο από 15 ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας

Ρούμπιο: Αν δεν τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ θα πρέπει να εγκαταλείψουν την προσπάθεια
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο έκανε σχετικές δηλώσεις στο Παρίσι ύστερα από συνάντηση με Ευρωπαίους και Ουκρανούς αξιωματούχους

Η Ελλάδα ανακήρυξε ΑΟΖ από το Ιόνιο έως το Ταίναρο - Τι αναφέρεται στο Προεδρικό Διάταγμα
Το Προεδρικό Διάταγμα λαμβάνει υπόψη τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών Ελλάδας – Ιταλίας του 2020

Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Τι περιλαμβάνει
Η Γιούλια Σβιρεντένκο, πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Ουκρανία και υπουργός Οικονομίας, επιβεβαίωσε ότι το μνημόνιο προθέσεων υπογράφηκε ανάμεσα σε Κίεβο και Ουάσινγκτον

Αδειάζει η Αθήνα - Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια και έκτακτα δρομολόγια στα ΚΤΕΛ
Το αδιαχώρητο επικρατεί από νωρίς στο λιμάνι του Πειραιά, απ’ όπου χιλιάδες εκδρομείς του Πάσχα αναχωρούν για νησιωτικούς προορισμούς

Το TikTok του Μητσοτάκη: «Οδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε μαζί, ποτέ»
Το μήνυμα για τους εκδρομείς του Πάσχα και την ασφάλεια στους δρόμους

Η Μελόνι σε ρόλο... γεφυροποιού μεταξύ ΕΕ - Τραμπ
Η Μελόνι έχει περιγράψει τους δασμούς του Τραμπ στα αγαθά της ΕΕ ως «λάθος», αλλά φαίνεται να ακολουθεί μια πιο προσεκτική προσέγγιση