![Ασιατικά χρηματιστήρια: Παραμένουν οι κινεζικές ανησυχίες στις αγορές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/asia.png)
Πτωτικά κινήθηκαν οι αγορές της Ασίας σήμερα, αφού τα τελευταία μέτρα τόνωσης της Κίνας απέτυχαν να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών, ενώ ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο ήταν χαμηλότερος από το αναμενόμενο, προκαλώντας ανησυχίες για την ανάκαμψη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.
Το Πεκίνο ανακοίνωσε την Παρασκευή ένα πενταετές πακέτο τόνωσης αξίας 10 τρισ. γιουάν (1,4 τρισ. δολάρια) για την αντιμετώπιση των προβλημάτων χρέους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές αμφιβάλλουν ότι είναι αρκετό για να τονωθεί ουσιαστικά η ανάπτυξη.
Ο πληθωρισμός της χώρας μειώθηκε στο 0,3%, χαμηλότερα από τις προσδοκίες για 0,4% και επίσης χαμηλότερα από το 0,4% που παρατηρήθηκε τον Σεπτέμβριο. Ο πληθωρισμός υποχώρησε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα και έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών, σύμφωνα με στοιχεία του LSEG.
Σήμερα, στην Κίνα είναι η Ημέρα των Singles – που ισοδυναμεί με τη Black Friday στη χώρα. Σύμφωνα με την ING η Ημέρα των Ελεύθερων θα δείξει πώς ήταν η κατανάλωση στην Κίνα.
Στις αγορές τώρα, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 1,62%, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας αναρριχήθηκε κατά 0,66% στις 4.131,13 μονάδες.
Ο δείκτης αναφοράς της Ιαπωνίας Nikkei 225 έκλεισε οριακά υψηλότερα στις 39.533,32 μονάδες, ενώ ο ευρείας βάσης Topix διολίσθησε κατά 0,09% κλείνοντας στις 2.739,68 μονάδες.
Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε πτώση 1,15%, ολοκληρώνοντας στις 2.531,66 μονάδες και φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδό του από τις 11 Σεπτεμβρίου, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq υποχώρησε 1,96% για να τερματίσει στις 728,84 μονάδες.
Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε κατά 0,43%, κλείνοντας στις 8.266,2 μονάδες.
Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Singapore Airlines σημείωσαν πτώση αφού ο αερομεταφορέας της πόλης-κράτους ανέφερε πτώση σχεδόν 50% στα καθαρά κέρδη για το εξάμηνο της περιόδου Απριλίου έως Σεπτεμβρίου, επικαλούμενος χαμηλότερες αποδόσεις και αυξανόμενο ανταγωνισμό. Η μετοχή υποχώρησε έως και 6,2%, για να κλείσει αργότερα χαμηλότερα κατά 3,57%.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Γραφίτης: Στα σκαριά deal Ζελένσκι και Τραμπ για τους ορυκτούς πόρους της Ουκρανίας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/grafitis-600x316.jpg)
Ο Τραμπ εποφθαλμιά τον γραφίτη της Ουκρανίας - Οι πολύτιμες χρήσεις του μαύρου ορυκτού
Ο τεράστιος υπόγειος ορυκτός πλούτος και ο γραφίτης της Ουκρανίας στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων του Τραμπ
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Καθήλωση των δεικτοβαρών πέριξ των 1.550 μονάδων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/xrimatistirio-768x512-1-600x400.jpg)
Καθηλώνουν οι δεικτοβαρείς το ΧΑ πέριξ των 1.550 μονάδων
Η διόρθωση ορισμένων δεικτοβαρών τίτλων στο Χρηματιστήριο Αθηνών επιβαρύνει τη γενική εικόνα
![Ελληνικά Ομόλογα: Ισχυρή ζήτηση για την επανέκδοση 10 ετούς ομολόγου – Αντλήθηκαν 250 εκατ. ευρώ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/ot_greek_bonds1-768x450-1-600x352.png)
Πάνω από 1 δισ. οι προσφορές για την επανέκδοση 10ετούς ομολόγου - Άντλησε 250 εκατ. ευρώ ο ΟΔΔΗΧ
Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,24% - Μεγάλο ενδιαφέρον για τα ελληνικά ομόλογα
![Πετρέλαιο: Πάουελ και αμερικανικά αποθέματα οδηγούν πτωτικά τις τιμές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/AdobeStock_184710771-600x337.jpeg)
Πάουελ και αμερικανικά αποθέματα οδηγούν πτωτικά τις τιμές του πετρελαίου
Το πετρέλαιο έβαλε φρένο σε τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις με κέρδη
![AXIA: Συνέχεια στις ισχυρές επιδόσεις αναμένει από την Τράπεζα Κύπρου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/trapeza-kyprou-600x400.jpg)
AXIA για Τράπεζα Κύπρου: Αναμένει ισχυρές επιδόσεις - Πού να εστιάσουν οι επενδυτές
Η ΑΧΙΑ επίσης αναμένει ότι τα καθαρά έσοδα από προμήθειες θα παραμείνουν σε γενικές γραμμές παρόμοια με το προηγούμενο τρίμηνο
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Με αυξημένο τζίρο το βήμα σημειωτόν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/xrimatistirio-768x513-1-600x401.jpg)
Με αυξημένο τζίρο το βήμα σημειωτόν του ΧΑ
Η αγορά βρίσκεται σε μια διαδικασία συγκέντρωσης δυνάμεων και αφομοίωσης των επιπέδων πριν μπει στο επόμενο σκέλος της κίνησής της
![Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικρά κέρδη – Ξεχωρίζει το άλμα 12% της Heineken](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot-europe_stocks-600x352.png)
Μικρά κέρδη στην Ευρώπη, ξεχωρίζει το άλμα 12% της Heineken
Περιμένοντας τον πληθωρισμό των ΗΠΑ
![Ασιατικά χρηματιστήρια: Μικτά πρόσημα, άλμα 7% για την Alibaba](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/ot_asia_stocks1-600x352.png)
Μικτά πρόσημα στην Ασία, άλμα 7% για την Alibaba
Oi επενδυτές αφομοιώνουν τον αντίκτυπο των δασμών του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στις περιφερειακές οικονομίες
![Κεφαλαιαγορά: Στο μικροσκόπιο των χρηματιστών το νομοσχέδιο Χατζηδάκη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/thumbnail_stocks_agores_merismata_xrimatistirio_shutterstock_-600x414.jpg)
Πώς αξιολογούν στον ΟΤ αναλυτές το ν/σ για την Κεφαλαιαγορά – Οι «angel investors», οι ΑΕΕΑΠ και τα «φωτεινά» σημεία
Οι αναλυτές Νίκος Χρυσοχοΐδης και Σίμος Μαυρουδής αναλύουν στον ΟΤ τα σημεία του νομοσχεδίου για την Κεφαλαιαγορά
![Wall Street: Μικτά πρόσημα και έντονη μεταβλητότητα – Άνοδος για Apple και Coca Cola](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/ot_wallstreet_market3-768x606-1-1-600x473.png)
Μικτά πρόσημα και έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street - Άνοδος για Apple και Coca Cola
Από τους δείκτηες της Wall Street Dow Jones και S&P 500 σημείωσαν κέρδη, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε