![Ασιατικά χρηματιστήρια: Ισχυρές πιέσεις στις αγορές – Καθησυχάζει η UBS](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/05/asiatikes.jpg)
Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, με τους επενδυτές να λαμβάνουν πιο αμυντικές θέσεις στη σκιά της αβεβαιότητας για τις αποφάσεις της νέας αμερικανικής διοίκησης υπό τον Ντόναλντ Τραμπ.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 2,76%, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησε κατά 1,1% για να κλείσει στις 4.085,74 μονάδες. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έκλεισε με πτώση 0,13% στις 8.255,6 μονάδες.
Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 1,94% και έκλεισε στις 2.482,57 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kosdaq έχασε 2,51% στις 710,52 μονάδες.
Ο Ιαπωνικός Nikkei 225 σημείωσε 0,4% και έκλεισε στις 39.376,09 μονάδες. Ο Topix έκλεισε την ημέρα οριακά στις 2.741,52 μονάδες.
«Οι αγορές διαβάζουν “λάθος” τα κίνητρα που ανακοινώθηκαν για την οικονομία της Κίνας», δήλωσε στο CNBC η Shamaila Khan, επικεφαλής σταθερού εισοδήματος της UBS Asset Management για τις αναδυόμενες αγορές.
Για την ίδια, οι επενδυτές αναζητούν υψηλά κεφάλαια, αλλά αντ ‘αυτού, η Κίνα εφαρμόζει με συνέπεια κίνητρα με αργό και μετρημένο τρόπο, που αντιπροσωπεύει σταθερότητα και υποστήριξη.
Αυτό θα μπορούσε να προσφέρει σημαντική στήριξη στην ανοδική πορεία για τα κινεζικά ομόλογα, είπε, προσθέτοντας ότι «θέλουμε να είναι συνεπείς στην εφαρμογή κινήτρων, κάτι που είναι ο σωστός τρόπος για κίνητρα».
Οι επενδυτές αξιολόγησαν επίσης τα οικονομικά στοιχεία από την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης μιας έρευνας από την Εθνική Τράπεζα της Αυστραλίας σχετικά με τις επιχειρηματικές συνθήκες.
Ειδικότερα, το καταναλωτικό κλίμα στην Αυστραλία σημείωσε άλμα κατά 5,3% τον Νοέμβριο, σύμφωνα με έρευνα του δείκτη Westpac-Melbourne Institute, έναντι του Οκτωβρίου όταν σημειώθηκε άνοδος 6,2%. Οι καταναλωτές της Αυστραλίας είναι πλέον πιο σίγουροι για τις οικονομικές προοπτικές, βλέποντας κάποια περαιτέρω χαλάρωση στις οικονομικές πιέσεις, ενώ δεν ανησυχούν πλέον για τους κινδύνους περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων, σχολίασε ο επικεφαλής των προβλέψεων της Westpac, Matthew Hassan.
Επίσης, η επιχειρηματική εμπιστοσύνη της Αυστραλίας τον Οκτώβριο ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2023, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG. Ο δείκτης ενισχύθηκε από -2 τον Σεπτέμβριο σε +5 τον Οκτώβριο. Οι επιχειρηματικές συνθήκες της χώρας παρέμειναν σταθερές στο +7 τον ίδιο μήνα.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Καθήλωση των δεικτοβαρών πέριξ των 1.550 μονάδων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/xrimatistirio-768x512-1-600x400.jpg)
Καθηλώνουν οι δεικτοβαρείς το ΧΑ πέριξ των 1.550 μονάδων
Η διόρθωση ορισμένων δεικτοβαρών τίτλων στο Χρηματιστήριο Αθηνών επιβαρύνει τη γενική εικόνα
![Ελληνικά Ομόλογα: Ισχυρή ζήτηση για την επανέκδοση 10 ετούς ομολόγου – Αντλήθηκαν 250 εκατ. ευρώ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/ot_greek_bonds1-768x450-1-600x352.png)
Πάνω από 1 δισ. οι προσφορές για την επανέκδοση 10ετούς ομολόγου - Άντλησε 250 εκατ. ευρώ ο ΟΔΔΗΧ
Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,24% - Μεγάλο ενδιαφέρον για τα ελληνικά ομόλογα
![Πετρέλαιο: Πάουελ και αμερικανικά αποθέματα οδηγούν πτωτικά τις τιμές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/AdobeStock_184710771-600x337.jpeg)
Πάουελ και αμερικανικά αποθέματα οδηγούν πτωτικά τις τιμές του πετρελαίου
Το πετρέλαιο έβαλε φρένο σε τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις με κέρδη
![AXIA: Συνέχεια στις ισχυρές επιδόσεις αναμένει από την Τράπεζα Κύπρου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/trapeza-kyprou-600x400.jpg)
AXIA για Τράπεζα Κύπρου: Αναμένει ισχυρές επιδόσεις - Πού να εστιάσουν οι επενδυτές
Η ΑΧΙΑ επίσης αναμένει ότι τα καθαρά έσοδα από προμήθειες θα παραμείνουν σε γενικές γραμμές παρόμοια με το προηγούμενο τρίμηνο
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Με αυξημένο τζίρο το βήμα σημειωτόν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/xrimatistirio-768x513-1-600x401.jpg)
Με αυξημένο τζίρο το βήμα σημειωτόν του ΧΑ
Η αγορά βρίσκεται σε μια διαδικασία συγκέντρωσης δυνάμεων και αφομοίωσης των επιπέδων πριν μπει στο επόμενο σκέλος της κίνησής της
![Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικρά κέρδη – Ξεχωρίζει το άλμα 12% της Heineken](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot-europe_stocks-600x352.png)
Μικρά κέρδη στην Ευρώπη, ξεχωρίζει το άλμα 12% της Heineken
Περιμένοντας τον πληθωρισμό των ΗΠΑ
![Ασιατικά χρηματιστήρια: Μικτά πρόσημα, άλμα 7% για την Alibaba](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/ot_asia_stocks1-600x352.png)
Μικτά πρόσημα στην Ασία, άλμα 7% για την Alibaba
Oi επενδυτές αφομοιώνουν τον αντίκτυπο των δασμών του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στις περιφερειακές οικονομίες
![Κεφαλαιαγορά: Στο μικροσκόπιο των χρηματιστών το νομοσχέδιο Χατζηδάκη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/thumbnail_stocks_agores_merismata_xrimatistirio_shutterstock_-600x414.jpg)
Πώς αξιολογούν στον ΟΤ αναλυτές το ν/σ για την Κεφαλαιαγορά – Οι «angel investors», οι ΑΕΕΑΠ και τα «φωτεινά» σημεία
Οι αναλυτές Νίκος Χρυσοχοΐδης και Σίμος Μαυρουδής αναλύουν στον ΟΤ τα σημεία του νομοσχεδίου για την Κεφαλαιαγορά
![Wall Street: Μικτά πρόσημα και έντονη μεταβλητότητα – Άνοδος για Apple και Coca Cola](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/ot_wallstreet_market3-768x606-1-1-600x473.png)
Μικτά πρόσημα και έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street - Άνοδος για Apple και Coca Cola
Από τους δείκτηες της Wall Street Dow Jones και S&P 500 σημείωσαν κέρδη, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε
![Χρυσός: Οι δασμοί οδηγούν το ράλι προς τα 3.000 δολάρια [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/ot_gold_lires_agglias24-600x352.png)
Οι δασμοί οδηγούν το ράλι του χρυσού - Καρφί... για τα 3.000 δολάρια [γράφημα]
Ο χρυσός λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο στην αβεβαιότητα που φέρνουν οι δασμοί Τραμπ - Οι εκτιμήσεις διεθνών οίκων - Στα ύψη οι τιμές της χρυσής λίρας Αγγλίας