![Wall Street: Την πρώτη «αδύναμη» συνεδρίαση μετά τις εκλογές έκλεισε η Wall Street](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/ot_wallstreet_market3-768x606-1-1.png)
Μετά από ένα ισχυρό ράλι ανόδου που ήρθε με το ξεκάθαρο εκλογικό αποτέλεσμα, η Wall Street σήμερα ήταν αδύναμη, κλείνοντας με αρνητικά πρόσημα, δίνοντας “χώρο” σε πολλά χαρτοφυλάκια να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών τους.
Ειδικότερα, ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 0.86% στις 43.910 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,29% στις 5.983 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,09% στις 19.281 μονάδες.
Brookings: Έρχονται μεγάλες αλλαγές για το δολάριο – O κίνδυνος για Κίνα, Τουρκία, Αίγυπτο
Οι μετοχές
Μετά το ισχυρό ράλι για τους τίτλους του λεγόμενου Trump trade, σήμερα ήταν αυτοί που ηγήθηκαν της διόρθωσης. Οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης, οι οποίες θεωρούνται δυνητικοί δικαιούχοι μιας δεύτερης προεδρίας Τραμπ, ήταν σε γενικές γραμμές υπό πίεση, με τον Russell 2000 να υποχωρεί σχεδόν κατά 2%.
Οι μετοχές της Tesla, οι οποίες έχουν σημειώσει άνοδο 31% από την ημέρα των εκλογών, βυθίστηκαν περίπου 6%, ενώ ο όμιλος Trump Media & Technology Group υποχώρησε περισσότερο από 7%.
Οι αγορές έχουν κάνει ήδη ένα μεγάλο ράλι ανόδου, ακόμη και πριν ο Τραμπ κερδίσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο , σύμφωνα με τον επικεφαλής επενδύσεων της Siebert, Mark Malek. Τώρα που η αγορά αφήνει πίσω το αποτέλεσμα των εκλογών, ορισμένοι από τους βασικούς οικονομικούς “αντίθετους ανέμους” επανέρχονται στο προσκήνιο, πρόσθεσε.
«Σήμερα η αγορά έδειξε ίσως λίγη εξάντληση», πρόσθεσε ο Malek. «Όλοι μας ανησυχούμε για το χρέος και τα ελλείμματα. Το έλλειμμα είναι πάντα πρόβλημα και η αγορά θα αρχίσει να το βλέπει», πρόσθεσε.
Από την άλλη βέβαια, η μετοχή της Shopify ξεχώρισε με την άνοδο του 25% αφού δημοσίευσε λειτουργικά έσοδα 283 εκατ. δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο του έτους, από 122 εκατομμύρια δολάρια το ίδιο τρίμηνο πριν από ένα χρόνο. Τα έσοδα του Shopify ύψους 2,16 δισ. δολαρίων υπερέβησαν επίσης την εκτίμηση του FactSet για 2,12 δισ. δολάρια.
«Η αγορά εξετάζει τις προεδρικές εκλογές και όποιες πολιτικές πιστεύουν ότι πρόκειται να εφαρμοστούν», σχολίασε ο Larry Tentarelli, ιδρυτής της Blue Chip Daily Trend Report. «Είναι πολλά από αυτά που είδαμε το 2016 όταν ο Τραμπ κέρδισε τις εκλογές για πρώτη φορά», εκτίμηση.
Στα μάκρο της ημέρας, η Εθνική Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων (NFIB) ανέφερε ότι ο Δείκτης Αισιοδοξίας των Μικρών Επιχειρήσεων διαμορφώθηκε στις 93,7 τον Οκτώβριο, αυξημένος κατά 2,2 μονάδες από τον Σεπτέμβριο. Αυτός είναι ο 34ος συνεχόμενος μήνας όμως που ο δείκτης παραμένει κάτω από τον μέσο όρο του 98 των 50 ετών.
Επίσης, οι μέσες προσδοκίες για τον πληθωρισμό και στους τρεις ορίζοντες μειώθηκαν τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, όπως αποκάλυψε η Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης σε έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα. Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό για ένα έτος μειώθηκαν κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες στο 2,9%, για την επόμενη τριετία μειώθηκαν κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες στο 2,5%, και για την επόμενη πενταετία υποχώρησαν 0,1 ποσοστιαίες μονάδες στο 2,8%.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Wall Street: Μικτά πρόσημα και έντονη μεταβλητότητα – Άνοδος για Apple και Coca Cola](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/ot_wallstreet_market3-768x606-1-1-600x473.png)
Μικτά πρόσημα και έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street - Άνοδος για Apple και Coca Cola
Από τους δείκτηες της Wall Street Dow Jones και S&P 500 σημείωσαν κέρδη, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε
![Wall Street: Ήπιες πιέσεις – Στηρίζει η Coca Cola](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/wall-street-and-broad-street-signs-2021-08-26-22-4-3-scaled-1-2048x1536-1-768x576-1-600x450.jpg)
Ήπιες πιέσεις στη Wall Street - Στηρίζει η Coca Cola
Οι επενδυτές να αναμένουν τις καταθέσεις του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, στο Κογκρέσο
![Wall Street: Είχε «σιδηρά» στήριξη – Σημαντικά κέρδη και στην τεχνολογία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/08/ot_wallstreet_DOW2-600x352.png)
«Σιδηρά» στήριξη έλαβε η Wall Street - Σημαντικά κέρδη και στην τεχνολογία
Ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,38% στις 44.470 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,67% στις 6.066 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,98% στις 19.714 μονάδες
![Wall Street: Αναμένει το σήμα από τον Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/wall-street-and-broad-street-signs-2021-08-26-22-4-3-scaled-1-2048x1536-1-768x576-1-600x450.jpg)
Αναμένει το σήμα από τον Τραμπ η Wall Street
Η Wall Street αναμένει τις ανακοινώσεις Τραμπ για δασμούς
![Wall Street: Ο πληθωρισμός θα δοκιμάσει τις αντοχές της αγοράς, με φόντο τους δασμούς Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/wall-street-600x400.jpg)
Την Τετάρτη ανακοινώνεται ο αμερικανικός πληθωρισμός - Τεστ αντοχής για τη Wall Street
Οι επενδυτές κρατούν την ανάσα τους, περιμένοντας τις ανακοινώσεις της Τετάρτης για τον πληθωρισμό τνω ΗΠΑ - Τα βλέμματα και στα αποτελέσματα κολοσσών
![Wall Street: Την έριξαν Amazon και τα μάκρο – Με σχεδόν +4,4% το ντεμπούτο της Titan America](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/wall-street-and-broad-street-signs-2021-08-26-22-4-3-scaled-1-2048x1536-1-600x450.jpg)
Έριξαν τη Wall Street η Amazon και τα μάκρο - Με σχεδόν +4,4% το ντεμπούτο της Titan America
Και οι τρεις δείκτες της Wall Street έκλεισαν τελικά την εβδομάδα με απώλειες, καθώς δεν κατάφεραν να κρατήσουν τα μέχρι χθες κέρδη τους
![Titan America: Κέρδη στο ντεμπούτο της Titan America στο NYSE](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/titan-america-sosto-2-600x398.png)
Κέρδη στο ντεμπούτο της Titan America στο NYSE
Η μετοχή της Titan America άρχισε τις συναλλαγές στα 16 δολάρια, την τιμή δηλαδή για τις 24.000.000 κοινές μετοχές της αρχικής δημόσιας προσφορά της
![Wall Street: Επιβαρύνεται από την Amazon](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/08/wall-street-768x512-1-600x400.jpg)
Βαραίνει τη Wall Street η Amazon
Στο μικροσκόπιο της Wall Street η έκθεση για τις προσλήψεις και τα εταιρικά αποτελέσματα
![Wall Street: Εταιρικές πιέσεις δέχτηκε ο Dow Jones](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/03/wall-street-768x510-1-600x398.jpg)
Εταιρικές πιέσεις δέχτηκε ο Dow Jones - Aδύναμη η Wall Street
Ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,28% στις 44.747 μονάδες - «Βαρίδι» οι ημιαγωγοί για τη Wall Street
![Wall Street: Στη διελκυστίνδα των εταιρικών αποτελεσμάτων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/05/Wall_sign-600x450.jpeg)
Στη διελκυστίνδα των εταιρικών αποτελεσμάτων η Wall Street
Πολλά χαρτοφυλάκια προχωρούν σε ήπιες αγοραστικές κινήσεις μετά και τα νέα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την αγορά εργασίας