
Η Meta Platforms σχεδιάζει να προσφέρει στους χρήστες του Instagram και του Facebook στην Ευρώπη την επιλογή να λαμβάνουν «λιγότερο εξατομικευμένες διαφημίσεις», ανακοίνωσε ο τεχνολογικός γίγαντας την Τρίτη, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αυξανόμενες ανησυχίες των ρυθμιστικών αρχών.
Η εταιρεία με έδρα το Menlo Park της Καλιφόρνια δήλωσε ότι εφαρμόζει αυτές τις αλλαγές ως απάντηση στις απαιτήσεις των ρυθμιστικών αρχών της ΕΕ, αναφέρει το Reuters.
Apple: Σκέψεις να ακολουθήσει τη Meta στην αγορά των έξυπνων γυαλιών
Τις επόμενες εβδομάδες, όσοι στην ΕΕ χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας, με δωρεάν με διαφημίσεις, θα μπορούν να επιλέγουν να βλέπουν διαφημίσεις με βάση αυτό που η Meta αποκαλεί “context” – δηλαδή περιεχόμενο που βλέπει ένας χρήστης κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης περιόδου σύνδεσης στις πλατφόρμες .
Αυτές οι διαφημίσεις θα στοχεύουν επίσης χρήστες με βάση την ηλικία, το φύλο και την τοποθεσία, ενώ ορισμένες δεν μπορούν να παραβλεφθούν για λίγα δευτερόλεπτα.
Η Meta σχεδιάζει επίσης να μειώσει την τιμή των συνδρομών χωρίς διαφημίσεις κατά περίπου 40% για τους Ευρωπαίους χρήστες.
Αυτή η κίνηση έρχεται καθώς οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές εντείνουν τις προσπάθειες να περιορίσουν τη δύναμη των Big Tech και να εξισώσουν τους όρους ανταγωνισμού για τις μικρότερες εταιρείες, μεταξύ άλλων μέσω του ορόσημου νόμου για τις ψηφιακές αγορές – Digital Markets Act (DMA) που τέθηκε σε ισχύ νωρίτερα φέτος.
Η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στοχεύει στο να διευκολύνει τους ανθρώπους να μετακινούνται μεταξύ ανταγωνιστικών διαδικτυακών υπηρεσιών, όπως πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προγράμματα περιήγησης στο Διαδίκτυο και καταστήματα εφαρμογών.
Τον περασμένο μήνα, το ανώτατο δικαστήριο της Ευρώπης αποφάσισε ότι η Meta πρέπει να περιορίσει τη χρήση προσωπικών δεδομένων που συλλέγονται από το Facebook για στοχευμένη διαφήμιση, υποστηρίζοντας τον ακτιβιστή προστασίας της ιδιωτικής ζωής Max Schrems.
Νωρίτερα τον Νοέμβριο, το Reuters ανέφερε ότι στην Apple πρόκειται να επιβληθεί πρόστιμο από τις αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με τους κανόνες ορόσημο του μπλοκ που στοχεύουν στη διαχείριση της επιρροής της Big Tech, καθιστώντας την, την πρώτη εταιρεία που τιμωρείται.


Latest News

Η Κίνα αντικαθιστά τον κορυφαίο διεθνή εμπορικό διαπραγματευτή της
Ποιος είναι ο νέος επικεφαλής για την Κίνα στις εμπορικές διαπραγματεύσεις - Τι σηματοδοτεί η αλλαγή

Η Nvidia θα «χάσει» 5,5 δισ. καθώς οι ΗΠΑ περιορίζουν τις πωλήσεις chip στην Κίνα
Η Nvidia ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι νέοι περιορισμοί είναι απαραίτητοι για την αντιμετώπιση του κινδύνου χρήσης τσιπ H20 σε «έναν υπερυπολογιστή στην Κίνα»

Οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες FMCG στην Ευρώπη - Έρευνα Circana
Η Circana δημοσιεύει σε συνεργασία με το περιοδικό ESM τις κατηγορίες προϊόντων που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη τον τελευταίο χρόνο

Το Εμπορικό Επιμελητήριο της ΕΕ στην Κίνα ζητάει από το Πεκίνο να αλλάξει εμπορική πολιτική
Τι ζητούν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κίνα, στον απόηχο του εμπορικού πολέμου που κήρυξε ο Τραμπ

Οι ΗΠΑ αντιδρούν, αλλά συνεχίζουν τις συζητήσεις για τον παγκόσμιο φόρο - Τι λέει ο ΟΟΣΑ
Περισσότερες από 135 χώρες υπέγραψαν τη μεγαλύτερη εταιρική φορολογική μεταρρύθμιση εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια πριν

Η PwC αποχωρεί από την Αφρική για να αποφύγει τα σκάνδαλα
Ο παγκόσμιος πρόεδρος της PwC, Mohamed Kande, αντιμετωπίζει τις συνέπειες των σκανδάλων σε πολλές ηπείρους από τότε που ανέλαβε τον ρόλο τον Ιούλιο

Και τα κρίσιμα ορυκτά στο έλεος των δασμών Τραμπ
Η έρευνα που ξεκινούν οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλεί να πυροδοτήσει έναν νέο κρίσιμο εμπορικό πόλεμο ορυκτών

Με ρυθμό 5,4% έτρεξε η κινεζική οικονομία το α' τρίμηνο
Η UBS εκτίμησε ότι λίγο λιγότερο από το 60% των εισαγωγών των ΗΠΑ από την Κίνα υπόκεινται σε μέγιστο δασμό 145%

Κίνα για δασμούς: «Δεν θα πέσει δα και ο ουρανός να μας πλακώσει»
Η Κίνα δεν τρομάζει από τον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ και βασίζεται στην «τεράστια εσωτερική αγορά» των 1,4 δισ. καταναλωτών

Τράπεζες: Τα γραφεία συναλλαγών βγάζουν τρελό χρήμα από το χάος των δασμών του Τραμπ
Οι τράπεζες Goldman Sachs, JPMorgan και Morgan Stanley σημείωσαν τεράστια άλματα στα έσοδα από συναλλαγές