Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Bespoke SGA Holdings και πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ συζήτησαν για τις ψηφιακές προκλήσεις των επιχειρήσεων στην εποχή του τεχνολογικού μετασχηματισμού κατά τη διάρκεια του 20υ Future Unfold που διοργάνωσε η Grant Thornton.

Ερωτώμενος για τα προβλήματα των επιχειρήσεων σε σχέση με τις νέες τεχνολογίες, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Bespoke απάντησε καταρχήν «έχω ολόκληρη λίστα με προβλήματα», για να συμπληρώσει «δεν θα την διαβάσω». Όπως διευκρίνισε, στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας βρίσκεται η ίδια η νοοτροπία του επιχειρηματικού κόσμου.

Θεοδωρόπουλος στον ΟΤ: «Είναι ώρα να ξυπνήσει η Ευρώπη» – Το μήνυμα για την εκλογή Τραμπ

Θεοδωρόπουλος: «Εμπόδιο είμαστε οι ίδιοι οι επιχειρηματίες»

«Δεν έχουμε την κουλτούρα να τολμήσουμε και να πειραματιστούμε με τις νέες τεχνολογίες», είπε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει ότι «εμπόδιο είμαστε οι ίδιοι οι επιχειρηματίες».

Οι νέες τεχνολογίες θα πρέπει να μας βοηθήσουν σε επίπεδο καινοτομίας, είπε ο κ. Θεοδωρόπουλος, τονίζοντας τη σημασία που πρέπει να φέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη στην ανάπτυξη νέων προϊόντων. Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΕΒ σημείωσε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν βελτιωθεί αισθητά σε επίπεδο απορρόφησης τεχνολογίας, συνολικά, αλλά υστερούν ακούμη σε επίπεδο απορρόφησης λειτουργιών που σχετίζονται με την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος τόνισε ότι θα πρέπει να βελτιωθούν οι υποδομές στην Ελλάδα, καθώς βρισκόμαστε χαμηλά στις ευρυζωνικές συνδέσεις, ενώ χαρακτήρισε μεγάλο πρόβλημα την έλλειψη εξειδικευμένων στελεχών, στελεχών με ουσιαστικές ψηφιακές δεξιότητες.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρόπουλος, την ώρα μάλιστα που έμπαινε στην αίθουσα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πρέπει να υπάρξουν ουσιαστικά κίνητρα από την πλευρά του Κράτους για τη διείσδυση των νέων τεχνολογιών στις επιχειρήσεις, ενώ και οι ίδιες οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επικεντρωθούν σε τεχνολογίες αιχμής και στην κυβερνοασφάλεια. «Θέλουμε περισσότερη ψηφιακή διακυβέρνηση, ψηφιοποίηση διαδικασιών αλλά χρειαζόμαστε και απλοποίηση των διαδικασιών», είπε ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος.

Παπαστεργίου: Την Παρασκευή ξεκινάει το «Gigabit voucher»

Από την πλευρά του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε ότι «προτεραιότητά μας πλέον είναι οι σταθερές υποδομές», σημειώνοντας ότι σε επίπεδο κινητών επικοινωνίων, δηλαδή σε επίπεδο δικτύου 5G, «είμαστε πολύ καλά». Παράλληλα, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μίλησε για την εισαγωγή του cloud computing στις λειτουργίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Όπως προανήγγειλε ο κ. Παπαστεργίου, την Παρασκευή θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα για το internet voucher, την επιδότηση για την εγκατάσταση οπτικής ίνας δηλαδή. «Θα δώσουμε 400.000 νέες συνδέσεις άνω των 300 Mbps και αυτό έρχεται σε συνδυασμό με το πρόγραμμα Smart Readiness για 120 χιλιάδες κτίρια προκειμένου να φτιάξουμε την υποδομή εσωτερικά», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

«Ρίχνουμε συνολικά 200 εκατ. ευρώ στην αγορά για ευρυζωνικές συνδέσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην εισαγωγή χρήσης ψηφιακών βοηθών στη δημόσια διοίκηση, αλλά και στην ανάγκη χρήσης του συνόλου των δεδομένων που θα βοηθήσουν στην καλύτερη παροχή υπηρεσιών, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει την ανάγκη ουσιαστικής κατάρτισης του προσωπικού του δημόσιου τομέα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Επιχειρήσεις: Αναγνωρίζουν την χρησιμότητα της AI αλλά δεν επενδύουν σε αυτή
Tεχνητή νοημοσύνη |

Οι ελληνικές επιχειρήσεις αναγνωρίζουν την χρησιμότητα της AI αλλά δεν επενδύουν σε αυτή

Τι έδειξε η έρευνα «Technology & Beyond: The impact of AI» που παρουσιάστηκε στο «Future Unfold» της Grant Thornton για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τη σχέση τους με την τεχνητή νοημοσύνη