
Χρηματοδότηση 650 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η Εθνική Τράπεζα βγαίνοντας στις αγορές με νέο πράσινο ομόλογο, με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 3,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το βιβλίο προσφορών. Η Εθνική βγαίνει στις αγορές με senior preffered bond.
Τα κεφάλαια που θα χρησιμοποιηθούν για δάνεια που αφορούν projects προστασίας από την κλιματική αλλαγή, με την αρχική εκτίμηση για την απόδοση να κυμαίνεται στο 3,8% και να υποχωρεί στο 3,56% στη συνέχεια. Η δημοπρασία αφορά εξαετές «πράσινο» ομόλογο της τράπεζας, με δυνατότητα ανάκλησης στα πέντε χρόνια και αναμένεται να αξιολογηθεί με “Baa2” από την Moody’s.
Εθνική Τράπεζα: Προς καθαρά κέρδη 1,3 δισ. ευρώ και δείκτη αποδοτικότητας άνω του 16% το 2024
Είναι η δεύτερη φορά που η τράπεζα προχωρά σε έκδοση τέτοιου είδους ομολόγου. Η πρώτη φορά που η τράπεζα προχώρησε σε παρόμοια έκδοση ήταν το 2020. Η πρώτη φορά που η τράπεζα προχώρησε σε παρόμοια έκδοση ήταν το 2020.
Ανάδοχοι είναι οι Nomura, BNP Paribas, BofA, Citi, Goldman Sachs και Morgan Stanley. Τα έσοδα από την έκδοση αναμένεται να οδεύσουν σε χρηματοδότηση πράσινων projects.
Σημειώνεται ότι επί του παρόντος η πιστοληπτική αξιολόγηση της Εθνικής Τράπεζας είναι Baa2 με θετικό outlook από τη Moody’s, και BB+ με θετικό outlook από τις S&P και Fitch.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του γ’ τριμήνου, ανακοινώθηκε ότι το 2024 η Εθνική Τράπεζα θα πετύχει υπέρβαση των στόχων για την αποδοτικότητα των ιδίων κεφαλαίων της και των κερδών της, λόγω της καλύτερης του αναμενόμενου επίδοσης στα καθαρά έσοδα από τόκους.
Tα καθαρά επιτοκιακά έσοδα της τράπεζας ανήλθαν σε €1,8 δισ. το Εννεάμηνο 2024 (+9% σε ετήσια βάση), ενώ το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο διαμορφώθηκε στα επίπεδα των 322μ.β., σχετικά αμετάβλητο σε ετήσια βάση.


Latest News

Οι άξονες του στρατηγικού σχεδίου της Πειραιώς ως το 2028 - Τι αποκάλυψε ο Χρ. Μεγάλου
Ο CEO της Πειραιώς αναφέρθηκε και στη συμφωνία για την απόκτηση του 90% της μητρικής εταιρείας της Εθνικής Ασφαλιστικής

Θετικοί οι οιωνοί για τα AUMs των ελληνικών τραπεζών το 2025 - Τι εκτιμά η Jefferies
Τα υπό διαχείριση κεφάλαια (AUM) αυξήθηκαν κατά 9% το πρώτο τρίμηνο - Η Jefferies και οι ελληνικές τράπεζες

THEON: Αύξηση εσόδων 61%, νέες παραγγελίες ύψους 466 εκατ. ευρώ το 2024
Ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα κατέγραψε η THEON το 2024 ενώ περαιτέρω ισχυρή ανάπτυξη προβλέπει για το 2025

Στο πλευρό 98 μαθητών και μαθητριών που φοιτούν σε σχολεία τυφλών η αλυσίδα Μασούτης
H οικογένεια της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. «αγκαλιάζει με αγάπη και ευαισθησία τα παιδιά με οπτική αναπηρία, αναλαμβάνοντας έναν ιδιαίτερο ρόλο: αυτόν του νονού και της νονάς»

Τι αλλάζει με την ασφάλιση επιχειρήσεων για φυσικές καταστροφές - Οδηγός ΕΑΕΕ
Όλες οι επιχειρήσεις με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 500.000 ευρώ υποχρεούνται να συνάψουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο

Εδραιώνει τη θέση της ως εργοδότης επιλογής η HELLENiQ ENERGY
Προσέλκυση ταλέντων, σύνδεση με Έλληνες του εξωτερικού και συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια

Tρόφιμα πρώτης ανάγκης διένειμε σε 598 οικογένειες η PCT
Έμπρακτη στήριξη ευάλωτων οικογενειών την πασχαλινή περίοδο από την COSCO - PCT

Εξάρχου (AKTOR): Ψυχραιμία στο χρηματιστήριο
Ο κ. Εξάρχου τόνισε ότι χρειάζεται ψυχραιμία και επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία είναι προς το παρόν σε καλή θέση, υποδέχεται σημαντικές ξένες και ελληνικές επενδύσεις και οι εταιρείες της χώρας αναπτύσσονται

Ο ΗΡΩΝ εγκαινιάζει τη νέα υπηρεσία αντλιών θερμότητας EcoHeat Pump
Μέσω της νέας υπηρεσίας EcoHeat Pump προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ενεργειακού συμβούλου για την προμήθεια, πιστοποιημένη εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία, ενεργειακά αποδοτικών αντλιών θερμότητας

Ο Βασίλης Αναστασόπουλος νέος πρόεδρος της Henkel για Ελλάδα - Κύπρο
Ο Βασίλης Αναστασόπουλος θα διατηρήσει τις αρμοδιότητές του στη Henkel ως Head of Sales HCB Cluster WE South για Ελλάδα και Κύπρο