
«Απομακρύνεται» ολοένα και περισσότερο από την ελληνική αγορά η ΦΑΓΕ, αφού τρίμηνο με το τρίμηνο το «αποτύπωμα» της χώρας μας στις πωλήσεις της γαλακτοβιομηχανίας της οικογένειας Φιλίππου, συρρικνώνεται.
ΦΑΓΕ: Αύξηση τζίρου και κερδών το πρώτο εξάμηνο του 2024 – Η εικόνα στην Ελλάδα
Στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2024, περίοδος κατά την οποία οι συνολικές πωλήσεις της εταιρείας που έκανε γνωστό το ελληνικό γιαούρτι σε όλο τον κόσμο έφθασαν 564,3 εκατ. δολάρια, η ελληνική αγορά συνέβαλλε μόλις κατά 57,5 εκατ. δολάρια, ή 10,2%, καθώς το 89,8% του τζίρου πραγματοποιήθηκε εκτός συνόρων και κυρίως σε βασικές αγορές, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία.
Εκτός Ελλάδας η αύξηση των πωλήσεων για τη ΦΑΓΕ
Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΦΑΓΕ, ο κύκλος εργασιών της στο εννεάμηνο εφέτος ήταν αυξημένος κατά 18,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023.
Σύμφωνα με τη διοίκηση, η αύξηση των πωλήσεων σε όγκο κατά 18,3% και η θετική επίδραση του 0,5% λόγω της υποτίμησης του δολαρίου ΗΠΑ έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ήταν οι λόγοι που συνέβαλλαν στην άνοδο του κύκλου εργασιών, η οποία όμως αντισταθμίστηκε εν μέρει από τη μείωση της μέσης καθαρής τιμής πώλησης σε όλες τις αγορές κατά 0,6%.
Οι πωλήσεις σε αξία αυξήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιταλία κατά 46,0%, 20,5% και 9,6% αντίστοιχα, ενώ υπήρξε μείωση στην Ελλάδα κατά 0,8%.
Οι πωλήσεις σε όγκο για τους εννέα μήνες που έληξαν στις 30 Σεπτεμβρίου 2024 αυξήθηκαν κατά 18,3% σε σύγκριση με τους εννέα μήνες που έληξαν στις 30 Σεπτεμβρίου 2023.
Αυτή η αύξηση προήλθε κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιταλία, με τον όγκο των πωλήσεων να αυξάνεται κατά 44,1%, 20,2% και 12,2% αντίστοιχα. Στην Ελλάδα σημειώθηκε αύξηση του όγκου πωλήσεων μόλις κατά 0,3%.
Μάλιστα κατά το γ’ τρίμηνο του 2024 οι πωλήσεις σε όγκο σημείωσαν υψηλότερη άνοδο 51,4%, 26,5%, 9,3% και 1,5% αντίστοιχα σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες, Ιταλία και Ελλάδα.
Ρεκόρ κερδών
Σε επίπεδο κερδοφορίας, τα μικτά κέρδη της ΦΑΓΕ διαμορφώθηκαν στο διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου σε 265,5 εκατ. δολάρια, ενισχυμένα σε σχέση με πέρυσι κατά 41,5 εκατ. δολάρια ή κατά 18,5%.
Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 4,9% και διαμορφώθηκαν σε 118,3 εκατ. δολάρια, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 116,4 εκατ. δολάρια από 104,1 εκατ. δολάρια το εννεάμηνο του 2023.
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν και τα καθαρά κέρδη, καθώς διαμορφώθηκαν σε 91,4 εκατ. δολάρια έναντι 80,8 εκατ. δολαρίων πέρυσι.


Latest News

Οι δασμοί Τραμπ και οι άλλες προκλήσεις για τον κλάδο του καφέ
Οι δασμοί Τραμπ αναμένεται να είναι μία ακόμα πρόκληση για τον κλάδο του καφέ, που ήδη δοκιμάζεται από τις συνεχείς ανατιμήσεις και την κλιματική αλλαγή

Οι 2+1 καταλύτες που φέρνουν deals στην Πληροφορική
Τα πολλαπλά έργα ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, η ψηφιοποίηση της αγοράς και η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι οι καταλύτες που γεννούν νέα deals στην Πληροφορική - Ποιες είναι οι αβεβαιότητες που παραμένουν
![Επιχειρήσεις: Με τι επιτόκιο δανείζονται – Πώς θα ξεκλειδώσει περισσότερη ρευστότητα [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/daneia-trapezes-768x432-1-600x338.jpg)
Με τι επιτόκιο δανείζονται οι ελληνικές επιχειρήσεις - Πώς θα ξεκλειδώσει περισσότερη ρευστότητα [γράφημα]
Η υποχώρηση των επιτοκίων δημιουργεί αυξημένες ευκαιρίες για τις τράπεζες

Πώς «εθίστηκε» η αγορά στις προσφορές – Από τα προϊόντα κράχτες στο… ζύγι
Οι προσφορές και το χρονικό της γιγάντωσης των προσφορών στην ελληνική αγορά – Ο ρόλος των φθηνών ανώνυμων προϊόντων

Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα και σούπερ μάρκετ το Μ. Σάββατο
Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας - Οι συστάσεις του ΕΦΕΤ

Worldline: Το μέλλον των ψηφιακών πληρωμών είναι ανθρώπινο και προσωποποιημένο
«Το μέλλον των πληρωμών δεν είναι απλώς ψηφιακό. Είναι έξυπνο, ανθρώπινο και εξατομικευμένο» επισήμανε ο κ. Κιτιξής, Country Head and Managing Director της Worldline

Πώς επηρεάζονται οι τραπεζικές συναλλαγές από τις αργίες
Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω web banking και mobile apps θα λειτουργούν κανονικά

Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν από τη μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ
Νέα εποχή φθηνού χρήματος στην Ελλάδα με τη βούλα της ΕΚΤ - Η μείωση στα επιτόκια ρίχνει τα έσοδα στις τράπεζες και τις αποδόσεις στις καταθέσεις

Δωδώνη: Τριάντα χρόνια συγκρούσεων, 3 ιδιοκτήτες και ο νικητής
Μετά από 13 χρόνια και μεγάλη προσπάθεια τα αδέλφια Σαράντη αποκτούν το ισχυρότερο εξαγωγικό brand name στην φέτα, την Δωδώνη

Με 1,7 δισ. χτίζει εργοστάσια και αποθήκευση ενέργειας - Το deal με Κοπελούζο
Η ΔΕΗ ολοκληρώνει την απόκτηση του μεριδίου του Κοπελούζου στο CCGT Αλεξανδρούπολης - Οι νέες επενδύσεις για ευέλικτη παραγωγή συνολικής ισχύος περίπου 2,3 GW