Το δίκτυο της T-Mobile είναι μεταξύ αυτών που παραβιάστηκαν σε συντονισμένη κινεζική επιχείρηση κυβερνοκατασκοπείας σε αμερικανικές και διεθνείς εταιρείες τηλεπικοινωνιών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η αμερικανική εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές με γνώση του θέματος, αναφέρει ότι οι χάκερ συνδέονται με τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών και ότι κατάφεραν να παραβιάσουν την T-Mobile στο πλαίσιο μιας πολύμηνης εκστρατείας για να κατασκοπεύσουν τις επικοινωνίες κινητών τηλεφώνων στόχων πληροφοριών υψηλής αξίας.

Μιχάλης Μπλέτσας (MIT): Η AI μου έχει στερήσει τον ύπνο

Ωστόσο, το δημοσίευμα δεν αναφέρει πότε ακριβώς έγινε η κυβερνοεπίθεση.

«Η T-Mobile παρακολουθεί στενά αυτήν την επίθεση σε ολόκληρη τη βιομηχανία», δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της εταιρείας. «Αυτή τη στιγμή, τα συστήματα και τα δεδομένα της T-Mobile δεν έχουν επηρεαστεί με κανένα σημαντικό τρόπο και δεν έχουμε στοιχεία για επιπτώσεις στις πληροφορίες των πελατών», κατέληξε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Wall Street Journal παραμένει ασαφές ποιες πληροφορίες, αν υπήρχαν, ελήφθησαν σχετικά με τις κλήσεις και τα αρχεία επικοινωνίας των πελατών της T-Mobile.

Την Τετάρτη, το FBI και η αμερικανική υπηρεσία παρακολούθησης του κυβερνοχώρου (CISA) ανακοίνωσαν ότι χάκερ που συνδέονται με την Κίνα απέκτησαν πρόσβαση σε δεδομένα παρακολούθησης που προορίζονταν για αμερικανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, αφού εισέβαλαν σε απροσδιόριστο αριθμό εταιρειών τηλεπικοινωνιών.

Νωρίτερα τον Οκτώβριο, η ίδια εφημερίδα ανέφερε ότι Κινέζοι χάκερ είχαν πρόσβαση στα δίκτυα τηλεπικοινωνικών παρόχων των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Verizon Communications , AT&T και Lumen Technologies και έλαβε πληροφορίες από συστήματα που χρησιμοποιεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για υποκλοπές που έχουν εξουσιοδοτηθεί από δικαστήριο.

Το Πεκίνο είχε προηγουμένως αρνηθεί τους ισχυρισμούς της αμερικανικής κυβέρνησης και άλλων ότι χρησιμοποίησε χάκερ για να εισβάλει σε ξένα συστήματα υπολογιστών.

Σημειώνεται ότι στις αρχές Νοεμβρίου δημοσίευμα του Reuters ανέφερε ότι κορυφαία κινεζικά ερευνητικά ιδρύματα που συνδέονται με τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό χρησιμοποίησαν το δημόσια διαθέσιμο μοντέλο Llama της Meta για την ανάπτυξη ενός εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης για πιθανές στρατιωτικές εφαρμογές, σύμφωνα με ακαδημαϊκά έγγραφα και αναλυτές

Σε έγγραφο του Ιουνίου που εξέτασε το Reuters, έξι Κινέζοι ερευνητές από τρία ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων δύο που υπάγονται στον κορυφαίο ερευνητικό φορέα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA), την Ακαδημία Στρατιωτικών Επιστημών (AMS), περιγράφουν λεπτομερώς πώς χρησιμοποίησαν μια πρώιμη έκδοση του Llama της Meta ως βάση για αυτό που αποκαλείται «ChatBIT».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τζάρεντ Άιζακμαν: Ο δισεκατομμυριούχος πιλότος που θέλει να διευθύνει τη NASA
Επικαιρότητα |

Αυτός είναι ο δισεκατομμυριούχος πιλότος που θέλει να διευθύνει τη NASA

Επιχειρηματίας και πιλότος μαχητικών αεροσκαφών, ο Τζάρεντ Άιζακμαν ετοιμάζεται να διευθύνει το διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ παρά τις επαγγελματικές του σχέσεις με την SpaceX του Ίλον Μασκ

Space Norway: Παραγγελία τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου από την Thales Alenia Space
Τεχνολογία |

Space Norway: Παραγγελία τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου από την Thales Alenia Space

Ο THOR 8 της Space Norway θα παρέχει δορυφορική συνδεσιμότητα για ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και υψηλής ταχύτητας ίντερνετ τόσο για σταθερές όσο και κινητές υποδομέςστην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική