
Ο Πάπας Φραγκίσκος πρότεινε στην παγκόσμια κοινότητα να ερευνήσει για το κατά πόσον η στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ στη Γάζα συνιστά γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, ασκώντας μια από τις πιο σαφείς επικρίσεις του για τη συμπεριφορά του Ισραήλ στον πολυετή πόλεμο.
Σε αποσπάσματα που δημοσιεύονται από ένα βιβλίο του που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες, ο Πάπας Φραγκίσκος γράφει ότι διεθνείς εμπειρογνώμονες λένε ότι «αυτό που συμβαίνει στη Γάζα έχει τα χαρακτηριστικά μιας γενοκτονίας».
Πάπας Φραγκίσκος: «Θαυμάζω την Κίνα, σέβομαι την Κίνα, είναι μια χώρα με ικανότητα διαλόγου»
Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει εντείνει την κριτική του στο Ισραήλ που συνεχίζει για πάνω από ένα χρόνο την επίθεση στη Γάζα
«Θα πρέπει να ερευνήσουμε προσεκτικά για να εκτιμήσουμε αν αυτό ταιριάζει στον τεχνικό ορισμό της γενοκτονίας που διατυπώθηκε από νομικούς και διεθνείς οργανισμούς», είπε ο Πάπας στα αποσπάσματα, που δημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα La Stampa.
Ο Φραγκίσκος, ηγέτης της Καθολικής Εκκλησίας των 1,4 δισεκατομμυρίων μελών, φροντίζει συνήθως να μην παίρνει θέση σε διεθνείς συγκρούσεις και να τονίζει την ανάγκη για αποκλιμάκωση. Ωστόσο έχει εντείνει την κριτική του στο Ισραήλ που συνεχίζει για πάνω από ένα χρόνο την επίθεση στη Γάζα.
Ο Πάπας Φραγκίσκος για το προσφυγικό
Το βιβλίο με τίτλο «Η ελπίδα δεν απογοητεύει ποτέ, προσκυνητές προς έναν καλύτερο κόσμο», καταπιάνεται ακόμα με το προσφυγικό, για το οποίο ο Πάπας Φραγκίσκος έχει επικρίνει τις κυβερνήσεις για την αυστηρότητα της μεταναστευτικής του πολιτικής.
«Καμία χώρα δεν πρέπει να αφεθεί μόνη και κανείς δεν μπορεί να νομίζει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει την όλη κατάσταση μέσω πιο περιοριστικών και κατασταλτικών νόμων, που ορισμένες φορές εγκρίνονται υπό την πίεση του φόβου, ή για αναζήτηση εκλογικού οφέλους.
Αντιθέτως, αφού διαπιστώνουμε ότι υπάρχει παγκοσμιοποίηση της αδιαφορίας, πρέπει να απαντήσουμε με την παγκοσμιοποίηση του ελέους και της συνεργασίας, ώστε να εξανθρωπιστούν οι συνθήκες της ζωής των μεταναστών».
Πηγή: in.gr


Latest News

Ο Νίκος Παπαευσταθίου νέος γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας
Ο Νίκος Παπαευσταθίου υπέβαλε το πρωί την παραίτησή του από το ΕΚΑΒ, μετά από πάρα πολλά χρόνια στα ηνία του φορέα

Απόπειρα απάτης μέσω email με δήθεν επιστολή της υπουργού Εσωτερικών Ν. Κεραμέως και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.
Όπως επισημαίνεται το email κρύβει κίνδυνο παγίδευσης των χρηστών του διαδικτύου, με σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα οι αποστολείς του συγκεκριμένου mail.

Καμπανάκι ειδικών για το δημογραφικό - Η πρόβλεψη για το 2100
Οι 19 δήμοι με την μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού

Πλαστά πτυχία αγγλικών στη Ρόδο προς 1.200€ – Η εμπλοκή της προϊσταμένης της Πολεοδομίας
Στα ίχνη ενός δεύτερου κυκλώματος για την παράτυπη απόκτηση πτυχίων φτάνουν οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Οι διαρροές των πολεμικών σχεδίων των ΗΠΑ, έφεραν μηνύσεις - To Signal Gate
Αμερικανός δημοσιογράφος βρέθηκε αναπάντεχα προσκεκλημένος σε απόρρητη διαδικτυακή συζήτηση - Η υπόθεση γνωστή ως «Signal Gate» προκαλεί πονοκέφαλο στον Τραμπ -

Αφρικανική σκόνη, βροχές και δυνατοί άνεμοι
Ο καιρός ανά περιοχή – Αναλυτικά η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

«Δεν συζητήθηκαν εμπιστευτικές πληροφορίες» - Οι προσπάθειες των ΗΠΑ να «μαζέψουν» τη διαρροή
Ενώπιον της Γερουσίας βρέθηκαν οι επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών για να δώσουν εξηγήσεις

Σε δίκη η Boeing για τα δύο θανατηφόρα δυστυχήματα 737 MAX
Η υπόθεση αφορά σε παραπλανητικές δηλώσεις της Boeing προς τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές σχετικά με προβληματικό λογισμικό του 737 MAX

ΗΠΑ: Πώς μία διαρροή αποκαλύπτει τα βάθη της απέχθειας της κυβέρνησης Τραμπ για την Ευρώπη;
Τα μηνύματα που μοιράστηκαν οι υπουργοί του Τραμπ κατά λάθος με δημοσιογράφο του Atlantic αποκαλύπτουν την αλήθεια για το πώς αισθάνονται οι Αμερικανοί αξιωματούχοι για τους συμμάχους τους στην Ευρώπη

Τι αλλάζει στις άδειες οδήγησης ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός
Τουλάχιστον δύο χρόνια δοκιμαστική περίοδος για τους νέους οδηγούς στην ΕΕ - Πρόσβαση μέσω smartphone στις άδειες οδήγησης