Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Nadia Calviño, θα έχει στην Αθήνα την Πέμπτη συναντήσεις με την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες στήριξης της οικονομίας της χώρας.
Η πρώτη επίσημη επίσκεψη της κ. Calviño στην Ελλάδα, υπό την ιδιότητά της ως Προέδρου του Ομίλου ΕΤΕπ περιλαμβάνει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, προκειμένου να συζητηθούν οι κοινές προτεραιότητες που θα ενισχύσουν την οικονομική ανθεκτικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη. . Αναμένεται επίσης να επισκεφθεί το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, όπου ο αρμόδιος Υπουργός κ. Βασίλης Κικίλιας, θα την ξεναγήσει στο κέντρο διοίκησης επιχειρήσεων, το οποίο χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από την ΕΤΕπ.
ΕΤΕπ: Οι περισσότεροι Έλληνες θεωρούν εθνική προτεραιότητα την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή
Οι τελευταίες συμφωνίες του Ομίλου ΕΤΕπ στην Ελλάδα, περιλαμβάνουν υποστήριξη για τον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης των υδάτων και των υποδομών μεταφορών.
Οι κύριες προτεραιότητες για το μέλλον περιλαμβάνουν την οικονομικά προσιτή και βιώσιμη στέγαση, τη δράση για το κλίμα και τις ενεργειακές επενδύσεις, καθώς και τη διευκόλυνση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η ΕΤΕπ έχει επενδύσει σχεδόν 50 δισ. ευρώ στη χώρα από το 1963, προωθώντας την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή και βελτιώνοντας τη ζωή των πολιτών.
Ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ Γ. Τσακίρης στη Νάξο
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Προέδρου, ο Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, Γιάννης Τσακίρης, θα επισκεφθεί τη Νάξο για να υπογράψει την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ της ΕΤΕπ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ελλάδας για το νέο Ταμείο Απανθρακοποίησης. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν επίσης ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Maroš Šefčovič.
Η συμφωνία αποσκοπεί στην κινητοποίηση πάνω από 2 δισ. ευρώ για την επιτάχυνση της απεξάρτησης των ελληνικών νησιών από τις εκπομπές άνθρακα. Τα έργα που θα υποστηριχθούν από το Ταμείο Απανθρακοποίησης θα καλύπτουν τρεις βασικές κατηγορίες: νέες εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ηλεκτρικές διασυνδέσεις των νησιών και επενδύσεις για την αύξηση της διείσδυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Latest News
Τι προτείνουν οι ασφαλιστικές για τη βελτίωση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου
Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) κατέθεσε τις προτάσεις της στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών.
UBS: Ισχυρή ανάπτυξη και αποκλιμάκωση του χρέους για την Ελλάδα
Η UBS αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε καλό δρόμο για να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 2,5% του ΑΕΠ φέτος
«Έπεσε» 7,9% ο τζίρος στη βιομηχανία τον Σεπτέμβριο
Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία του μηνός Σεπτεμβρίου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2024, παρουσίασε αύξηση 5,6%
Προϋπολογισμός: Στο 2,2% η ανάπτυξη φέτος - Νέα μέτρα στήριξης 1,1 δισ. [πίνακας]
Προϋπολογισμός 2025: Μείωση του χρέους στο 147,5% του ΑΕΠ το 2025 - Οι παρεμβάσεις για την ενίσχυση του εισοδήματος
Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός του 2025 στη Βουλή - Τι προβλέπει
Προϋπολογισμός: Τι είπε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα
Πάνω από 18,7 δισ. τα τουριστικά έσοδα το Σεπτέμβριο στο εννεάμηνο
Σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2023, οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 6,6% και οι σχετικές εισπράξεις κατά 7,9%
Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Στο 0,7% του ΑΕΠ το έλλειμμα το 2024
Η αξιολόγηση του σχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού 2025 - Η οικονομία ξεπερνά τα δημοσιονομικά ελλείμματα
Πότε θα καταβληθεί το έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων - Τα ποσά
Το έκτακτο επίδομα θα λάβουν και 767.000 οικογένειες με παιδιά με τη μορφή μίας επιπλέον μηνιαίας δόσης
Τα σημεία - «κλειδιά» του προϋπολογισμού του 2025 - Οι βασικές προβλέψεις
Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή ο προϋπολογισμός της επόμενης χρονιάς - Η ανάπτυξη, ο πληθωρισμός και το δημόσιο χρέος
ΤτΕ: Ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα 13,4 δισ. στο δεκάμηνο
Τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 55,699 δισ. ευρώ, ενώ οι δαπάνες ήταν 48,453 δισ. ευρώ