
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Nadia Calviño, θα έχει στην Αθήνα την Πέμπτη συναντήσεις με την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες στήριξης της οικονομίας της χώρας.
Η πρώτη επίσημη επίσκεψη της κ. Calviño στην Ελλάδα, υπό την ιδιότητά της ως Προέδρου του Ομίλου ΕΤΕπ περιλαμβάνει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, προκειμένου να συζητηθούν οι κοινές προτεραιότητες που θα ενισχύσουν την οικονομική ανθεκτικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη. . Αναμένεται επίσης να επισκεφθεί το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, όπου ο αρμόδιος Υπουργός κ. Βασίλης Κικίλιας, θα την ξεναγήσει στο κέντρο διοίκησης επιχειρήσεων, το οποίο χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από την ΕΤΕπ.
ΕΤΕπ: Οι περισσότεροι Έλληνες θεωρούν εθνική προτεραιότητα την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή
Οι τελευταίες συμφωνίες του Ομίλου ΕΤΕπ στην Ελλάδα, περιλαμβάνουν υποστήριξη για τον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης των υδάτων και των υποδομών μεταφορών.
Οι κύριες προτεραιότητες για το μέλλον περιλαμβάνουν την οικονομικά προσιτή και βιώσιμη στέγαση, τη δράση για το κλίμα και τις ενεργειακές επενδύσεις, καθώς και τη διευκόλυνση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η ΕΤΕπ έχει επενδύσει σχεδόν 50 δισ. ευρώ στη χώρα από το 1963, προωθώντας την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή και βελτιώνοντας τη ζωή των πολιτών.
Ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ Γ. Τσακίρης στη Νάξο
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Προέδρου, ο Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, Γιάννης Τσακίρης, θα επισκεφθεί τη Νάξο για να υπογράψει την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ της ΕΤΕπ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ελλάδας για το νέο Ταμείο Απανθρακοποίησης. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν επίσης ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Maroš Šefčovič.
Η συμφωνία αποσκοπεί στην κινητοποίηση πάνω από 2 δισ. ευρώ για την επιτάχυνση της απεξάρτησης των ελληνικών νησιών από τις εκπομπές άνθρακα. Τα έργα που θα υποστηριχθούν από το Ταμείο Απανθρακοποίησης θα καλύπτουν τρεις βασικές κατηγορίες: νέες εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ηλεκτρικές διασυνδέσεις των νησιών και επενδύσεις για την αύξηση της διείσδυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.


Latest News

Σε ισχύ το νέο επίδομα ανεργίας - Ο αλγόριθμος, οι δικαιούχοι και οι αλλαγές σε 10 ερωταπαντήσεις
Από σήμερα πραγματοποιείται η προεπιλογή δυνητικών δικαιούχων για το νέο επίδομα ανεργίας μέσω ειδικού αλγόριθμου

Ξεκινούν οι αιτήσεις παρόχων πιστοποίησης σε νέο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων
Το νέο πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης και ενίσχυσης της απασχόλησης και επιχειρηματικότητας ανέργων της ΔΥΠΑ αφορά σε 5 περιοχές

«Τέλος χρόνου» για 6.000 θέσεις απασχόλησης ανέργων 55+ ετών
Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης της ΔΥΠΑ για τη στήριξη των ανέργων

Παπαθανάσης: Η συνοχή της Ευρώπης είναι προϋπόθεση για την ανταγωνιστικότητά της
Οι στόχοι της Συνοχής και η πολυεπίπεδη διακυβέρνηση να βρίσκονται στον πυρήνα της νέας αρχιτεκτονικής Συνοχής μετά το 2027, τόνισε ο κ. Παπαθανάσης
![ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε η οικοδομική δραστηριότητα κατά 15,6% το Δεκέμβριο [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/DSC9655-2-1024x569-1-600x333.jpg)
Πόσο αυξήθηκαν οι οικοδομικές άδειες - Οι top περιοχές [πίνακες]
Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στη Δυτική Μακεδονία, στη Κρήτη και την Ανατολική Μακεδονία

Παπαθανάσης: Με ΣΔΙΤ οι φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Κρήτης
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 255 εκ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ σε όρους Καθαρής Παρούσας Αξίας

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση – Δείτε αν κερδίσατε έως και 50.000 ευρώ
Πραγματοποιήθηκε η φορολοταρία για τις συναλλαγές τουΦεβρουαρίου 2025, όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία τον Φεβρουάριο
Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Το νέο «όχι» Στουρνάρα για 13ο και 14ο μισθό στο Δημόσιο - Θα στερήσει λεφτά από τους φτωχούς
Τι είπε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος για τους μισθούς και τα σενάρια για πιθανή επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο Τομέα

Αυξήσεις έως 20% στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων - Τι ανακοίνωσε ο Δένδιας
Η μισθολογική μεταρρύθμιση θα υλοποιηθεί από την 1η Απριλίου μέχρι την 1η Οκτωβρίου - Τα παραδείγματα που έδωσε ο Νίκος Δένδιας