Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Nadia Calviño, θα έχει στην Αθήνα την Πέμπτη συναντήσεις με την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες στήριξης της οικονομίας της χώρας.
Η πρώτη επίσημη επίσκεψη της κ. Calviño στην Ελλάδα, υπό την ιδιότητά της ως Προέδρου του Ομίλου ΕΤΕπ περιλαμβάνει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, προκειμένου να συζητηθούν οι κοινές προτεραιότητες που θα ενισχύσουν την οικονομική ανθεκτικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη. . Αναμένεται επίσης να επισκεφθεί το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, όπου ο αρμόδιος Υπουργός κ. Βασίλης Κικίλιας, θα την ξεναγήσει στο κέντρο διοίκησης επιχειρήσεων, το οποίο χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από την ΕΤΕπ.
ΕΤΕπ: Οι περισσότεροι Έλληνες θεωρούν εθνική προτεραιότητα την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή
Οι τελευταίες συμφωνίες του Ομίλου ΕΤΕπ στην Ελλάδα, περιλαμβάνουν υποστήριξη για τον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης των υδάτων και των υποδομών μεταφορών.
Οι κύριες προτεραιότητες για το μέλλον περιλαμβάνουν την οικονομικά προσιτή και βιώσιμη στέγαση, τη δράση για το κλίμα και τις ενεργειακές επενδύσεις, καθώς και τη διευκόλυνση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η ΕΤΕπ έχει επενδύσει σχεδόν 50 δισ. ευρώ στη χώρα από το 1963, προωθώντας την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή και βελτιώνοντας τη ζωή των πολιτών.
Ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ Γ. Τσακίρης στη Νάξο
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Προέδρου, ο Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, Γιάννης Τσακίρης, θα επισκεφθεί τη Νάξο για να υπογράψει την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ της ΕΤΕπ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ελλάδας για το νέο Ταμείο Απανθρακοποίησης. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν επίσης ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Maroš Šefčovič.
Η συμφωνία αποσκοπεί στην κινητοποίηση πάνω από 2 δισ. ευρώ για την επιτάχυνση της απεξάρτησης των ελληνικών νησιών από τις εκπομπές άνθρακα. Τα έργα που θα υποστηριχθούν από το Ταμείο Απανθρακοποίησης θα καλύπτουν τρεις βασικές κατηγορίες: νέες εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ηλεκτρικές διασυνδέσεις των νησιών και επενδύσεις για την αύξηση της διείσδυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Latest News
Οι κυκλικοί συστημικοί κίνδυνοι στην Ελλάδα για το πρώτο τρίμηνο του 2025
Η Τράπεζα της Ελλάδος εξετάζει πρόσθετους δείκτες για τη δημιουργία και συσσώρευση των κυκλικών συστημικών κινδύνων
Φως στο τούνελ για δάνεια σε ελβετικό φράγκο - Οι λύσεις που προτείνονται
Τράπεζες και κυβέρνηση βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή προκειμένου να βρεθεί μια κοινή αποδεκτή λύση - Πώς «παγιδεύτηκαν» χιλιάδες οικογένειες που δανείστηκαν σε ελβετικό φράγκο
Στην «κούρσα» για τα σπάνια ορυκτά μπαίνει η Ελλάδα – Μετά το γάλλιο ο διαγωνισμός για το αντιμόνιο
Οι ελληνικές σπάνιες γαίες και οι κρίσιμες πρώτες ύλες προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων
ΣτΕ: Ποιοι ιδιοκτήτες θα μπορούν να χτίσουν και ποιοι όχι
15 ερωτήσεις – απαντήσεις για τις οριοθετήσεις των οικισμών, τις βασικές κατευθύνσεις του ΣτΕ για την πολεοδόμησή τους, αλλά και το τι θα ισχύει για τους νεότερους οικισμούς
Από δράπανα μέχρι τόρνους – Στο σφυρί 110 παλιά μηχανήματα των ΕΑΣ
Το Υπερταμείο για τις ανάγκες ανάπτυξης του κυβερνητικού πάρκου στον Υμηττό βγάζει σε ηλεκτρονική δημοπρασία αποχαρακτηρισμένο εξοπλισμό των ΕΑΣ (πρώην ΠΥΡΚΑΛ)
Γιατί η Ελλάδα δεν βγαίνει για περισσότερα κεφάλαια στις αγορές
Πριν λίγες ημέρες, ο ΟΔΔΗΧ «σήκωσε» ένα ποσό της τάξης των 4 δισ. ευρώ, ήτοι το 50% του ποσού που θέλει για το 2025
Η Ελλάδα ψάχνει και για αντιμόνιο - Ο πρώτος διεθνής διαγωνισμός
Το αντιμόνιο συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των Κρίσιμων Ορυκτών Πρώτων Υλών της Ε.Ε. - Το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού
Στο «χρονοντούλαπο» 392 υποθηκοφυλακεία - Πώς θα γίνονται οι συναλλαγές [γραφήματα]
Η Ελλάδα περνάει σε μια νέα εποχή με λιγότερο χαρτί και περισσότερη ταχύτητα
Εγκρίθηκε από το Ecofin η Αναθεώρηση του Ταμείου Ανάκαμψης – Στο 64% η απορρόφηση
Τι περιλαμβάνει η αναθεώρηση του ελληνικού σχεδίου
Στα 8 δισ. ευρώ το πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα το 2024
Πώς διαμορφώθηκαν οι καθαρές δανειακές ανάγκες της κεντρικής διοίκησης σε ταμειακή βάση το 20024, σύμφωνα με την ΤτΕ