Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης κύριο Παναγιώτη Θεοδωρικάκο πραγματοποίησε την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, ο Αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ Σταύρος Καφούνης, μαζί με τους εκπροσώπους του κλάδου της γουνοποιίας, με σκοπό την προώθηση και επίλυση ζητημάτων που αφορούν τον κλάδο.
Στην συνάντηση παρευρέθηκαν οι: Μιχάλης Παπαδόπουλος βουλευτής ΝΔ Μαρία Αντωνίου βουλευτής ΝΔ Καστοριάς, Στάθης Κωνσταντινίδης, βουλευτής ΝΔ Κοζάνης, και Πάρις Κουκουλόπουλος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, καθώς και ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας Γεώργιος Αμανατίδης.
«Έξυπνη Μεταποίηση»: Χρηματοδότηση 151 επενδυτικών σχεδίων με 102,5 εκατ. ευρώ
Τον κλάδο της γούνας εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Άκης Τσούκας και η επιτροπής διαμόρφωσης νέου προγράμματος στήριξης του κλάδου της γούνας έναντι των προβλημάτων τα οποία δημιουργήθηκαν εξαιτίας των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία λόγω του Ρώσο-Ουκρανικού πολέμου. Η επιτροπή αποτελείται από τους : Γιώρας Ναούμ (Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας και υποψήφιος του συνδυασμού “Ενωμένο Συγχρονο Ελληνικό Εμπόριο”) , Κυριάζος Φίλιππος (Συνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς) , Γράβας Αναστάσιος (Σύνδεσμος Γουνοποιών Σιάτιστας) , Γουδής Στέργιος ( Σύνδεσμος Γουνοποιών Άργους Ορεστικού) , Δίτσιος Ναούμ (Εξωτερικός συνεργάτης ΕΟΓ) , Λαγγιώτης Θωμάς (Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών). Επίσης, συμμετείχε στη συνάντηση ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Καστοριάς Καραταγλίδης Χαράλαμπος.
Τι είπε ο Θεοδωρικάκος
Στη συνάντηση αποτυπώθηκαν τα σημερινά δεδομένα για το κλάδο της γούνας και τις επιχειρήσεις του κλάδου. Το κύριο ζήτημα που τέθηκε ήταν η δημιουργία προγράμματος στήριξης, για το οποίο η επιτροπή παρουσίασε προσχέδιο που δημιουργήθηκε από το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ, με πλήρη χαρτογράφηση του κλάδου και κοστολόγηση του προγράμματος. Παράλληλα, συζητήθηκαν οι προτάσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας για το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων και πρωτοβουλιών που πρέπει να αναληφθούν για την ουσιαστική στήριξη του κλάδου της γουνοποιίας.
Ο υπουργός κατέγραψε όλα τα αιτήματα της επιτροπής και των πολιτικών εκπροσώπων της Δυτικής Μακεδονίας και δήλωσε της πρόθεση της κυβέρνησης να βοηθήσει τον κλάδο, ο οποίος επλήγη σοβαρά , στο άμεσο χρονικό διάστημα , σε συντονισμό και μετά άλλα εμπλεκόμενα υπουργεία. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη συνέχιση και την εντατικοποίηση του διαλόγου μεταξύ του Υπουργείου και τους θεσμικούς εκπροσώπους του κλάδου, με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών προς όφελος των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.
Καφούνης: Ο κλάδος βρίσκεται σε οριακό σημείο
Ο Αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Σταύρος Καφούνης δήλωσε: «Εκατοντάδες επιχειρήσεις στον κλάδο της γούνας βρίσκονται πλέον σε οριακό σημείο, εγκλωβισμένες σε συνεχιζόμενη και πλήρη αδράνεια εξαιτίας των παγκόσμιων γεωπολιτικών εξελίξεων που τα τελευταία χρόνια έχουν καταβαραθρώσει τις πωλήσεις και τον τζίρο τους. Μεγάλες περιοχές της ελληνικής περιφέρειας, οι οποίες εξαρτούσαν απόλυτα την οικονομική τους ανάπτυξη και την κοινωνική τους συνοχή από την πορεία του συγκεκριμένου κλάδου, έχουν οδηγηθεί σε μαρασμό, συμβάλλοντας στην όξυνση των περιφερειακών και ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων της ελληνικής οικονομίας. Συνεπώς, το ζήτημα υπερβαίνει τον κλάδο και αφορά την κοινωνική συνοχή στις πόλεις της περιφέρειας που δραστηριοποιούνται οι επιχειρήσεις γουνοποιίας. Ζητούμε από την Πολιτεία να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρήσεων γουνοποιίας με βάση την εμπεριστατωμένη μελέτη του ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας προς κάθε κατεύθυνση».
Latest News
Coffee Island και Mikel θέλουν να κατακτήσουν την Ινδία
Τι προσδοκούν Coffee Island και Mikel από την ινδική αγορά - Ο τοπικός ανταγωνισμός και πόσους καφέδες πίνουν οι Ινδοί
Γιατί Βασιλάκης και Λάτση χτίζουν θέσεις στην Trade Estates του Φουρλή – Τα ντεσού του placement
Ισχυρή ζήτηση συγκέντρωσε το placement της Trade Estates – Η ενίσχυση του ποσοστού των Βασιλάκη – Λάτση και τα επόμενα βήματα
Η στροφή στον ρεαλισμό από Σιάμισιη: Και «πράσινο» διυλιστήριο και έρευνες για κοιτάσματα
Η HELLENiQ ENERGY, σύμφωνα με πηγές του ομίλου, διατηρεί στο επίκεντρο των επενδύσεων της τα πετρελαιοειδή, ενώ ταυτόχρονα προχωρά και στην ανάπτυξη έργων που θα μετατρέψουν το διυλιστήριο της Θεσσαλονίκης στο πρώτο «πράσινο» στη ΝΑ Ευρώπη
Κυβερνοασφάλεια: Πώς θωρακίζονται Helleniq Henergy, Βιοχάλκο και Alpha Bank
Κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις ανέλυσαν στο πλαίσιο του Cyber Intelligence forum τις προκλήσεις κυβερνοασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί
Πάνω από 27 δισ. «έριξαν» οι τράπεζες στην οικονομία το 2024 – Οι προβλέψεις για φέτος
Με δυνατό φωτοφίνις οι εκταμιεύσεις δανείων την περσινή χρονιά – Γιατί αναμένεται νέα άνοδος το 2025
Νέο ακίνητο στο Μαρούσι απέκτησε η Noval Property
Η αξία της συναλλαγής ανήλθε σε 185.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από Ίδια Κεφάλαια της Noval Property
Πρώτο κατάστημα Coffee Island στην Ινδία, στόχος τα 20 εντός 2025
H Coffee Island προχώρησε στην προμήθεια καφέδων από Ινδούς καλλιεργητές, σεβόμενη την τοπική παραγωγή καφέ
Άλλαξε χέρια το 15,9% της Trade Estates
Μειώνει θέση η Fourlis - Τα τεμάχια που άλλαξαν χέρια αντιστοιχούν στο 15,9% του συνόλου των μετοχών
Ο Γιάννης Παπαχρήστου νέος CEO του Υπερταμείου
Ο Γιάννης Παπαχρήστου ήταν σε ηγετικές θέσεις στην Johnson & Johnson Hellas, την Chipita και τον όμιλο ΑΝΤ1
«Σύγχρονος Μαχητής»: Από την ελληνική αμυντική βιομηχανία το 90% του σύγχρονου εξοπλισμού
Ο «Σύγχρονος Μαχητής» φιλοδοξεί να φέρει τον εξοπλισμό που φέρει ο μαχητής στον 21ο αιώνα - Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας