
Ένα ολόκληρο χωριό με πάνω από 350 βίλες και διαμερίσματα και δυο ξενοδοχεία περιλαμβάνει το επενδυτικό σχέδιο της Mirum του επιχειρηματία Βιτάλι Μπορίσοφ, στην Ελούντα της Κρήτης, το γνωστό ως Elounda Hills.
Πέντε από τις βίλες αυτές θα γίνουν σε συνεργασία με την συνεργασία της Ralph Lauren Home, η οποία θα αναλάβει την εσωτερική τους διακόσμηση και είναι η πρώτη δουλειά της εταιρείας αυτής στην Ελλάδα.
Μήλος: Απόβαση επενδυτών στο νησί – Μεγάλες εκτάσεις αλλάζουν χέρια
Το έργο είναι συνολικού ύψους επένδυση 800 εκατ. ευρώ και στην πρώτη φάση θα χρηματοδοτηθεί από τραπεζικό δανεισμό και ίδια κεφάλαια. Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (7/11/2024, Τεύχος Τεταρτο, Αρ. Φύλλου 776), το παραθεριστικό – τουριστικό Χωριό με την ονομασία «Elounda Hills», είναι συνολικής έκτασης 734.670,61 τ.μ.
Η τουριστική ανάπτυξη θα υλοποιηθεί σε πέντε φάσεις και περιλαμβάνει τρεις οικιστικές περιοχές, που οργανώνονται σε τομείς και οικοδομικά τετράγωνα και μία υποπεριοχή, στην οποία θα χωροθετηθούν αποκλειστικά κοινόχρηστοι/κοινωφελείς χώροι.
Το έργο του ξενοδοχείου Hill Top , είναι ύψους 300 εκατ. ευρώ (χωρίς την αγορά της γης) και θα χρηματοδοτηθεί από τραπεζικό δανεισμό και ίδια κεφάλαια.

Βίλες και boutique ξενοδοχείο δίπλα στη μαρίνα
Όπως εξήγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mirum, Άγγελος Αγγελιδάκης, στο πλαίσιο του R&R Hospitality Forum που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, η πρώτη φάση, κόστους 300 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει:
Ø Την παράδοση το 2027 της παραλιακής ζώνης, με Μαρίνα 64 θέσεων, ικανή να φιλοξενήσει mega yachts, υπό τη διαχείριση της Camper & Nicholson, ένα boutique ξενοδοχείο 15 κλειδιών και Beach club.
Ø Την ολοκλήρωση του ξενοδοχείου Hill Top με 129 κλειδιά, υπό το διεθνές brand πολυτελείας One Hotels καθώς και 134 επώνυμων κατοικιών, βιλών και διαμερισμάτων το 2028. Και οι επώνυμες κατοικίες θα είναι υπό την λειτουργία της One Hotels όπως και το «μικρό» ξενοδοχείο των 15 κλειδιών δίπλα στη μαρίνα. Το έργο είναι ύψους 300 εκατ. ευρώ (χωρίς την αγορά της γης) θα χρηματοδοτηθεί από τραπεζικό δανεισμό και ιδία κεφάλαια.

60 προκρατήσεις για κατοικίες έως 13.000 ευρώ το τ.μ.
Η δεύτερη φάση αφορά στη δημιουργία περίπου 200 κατοικιών ανατολικά της έκτασης, δεν έχει δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα, ενώ οι επόμενες φάσεις (Γ’ και Δ’) προβλέπουν τη δημιουργία επιπλέον κατοικιών στα δυτικά. Εξετάζεται επίσης η προσθήκη ενός ακόμη ξενοδοχείου, στην έκταση των 770 στρεμμάτων του Elounda Hills.
Οι τιμές των κατοικιών διαμορφώνονται από 9.000 ευρώ/τ.μ. για τα διαμερίσματα και από 12.000-13.000 ευρώ/τ.μ. για τις βίλες.
Η χρηματοδότηση της δεύτερης φάσης όπως και των επόμενων θα γίνεται από ίδια κεφάλαια και την πώληση των κατοικιών. Ήδη, έχουν γίνει 60 προκρατήσεις, ενώ έχουν υπογραφεί 4-5 προσυμφωνίες, με άλλες 15 να ακολουθούν. Οι τιμές των κατοικιών διαμορφώνονται από 9.000 ευρώ/τ.μ. για τα διαμερίσματα και από 12.000-13.000 ευρώ/τ.μ. για τις βίλες.
Μαγνήτης για επενδυτές απ’ όλο τον κόσμο
Το έργο προσελκύει επενδυτές από όλο τον κόσμο, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Ασία. Η Mirum εκτιμά ότι το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, το οποίο αναπτύσσει ινδική εταιρεία, θα ενισχύσει περαιτέρω τη ζήτηση, ειδικά από Ινδούς επενδυτές.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Αγγελιδάκης διευκρίνισε ότι η εταιρεία είναι developer (ανάπτυξη ακινήτων) και ως εκ τούτου κάποια στιγμή θα πουληθούν όλα καθώς και το ξενοδοχείο αφού λειτουργήσει για μία 5ετία τουλάχιστον. Σε κάθε περίπτωση το έργο αναμένεται να αναβαθμίσει τον προορισμό και να διαμορφώσει νέα δεδομένα για τον τουρισμό πολυτελείας στην Ελλάδα.


Latest News

«Ξεπουλάνε» τα ακτοπλοϊκά για το Πάσχα - «Ζαλίζουν» οι τιμές
Οι τουριστικοί πράκτορες επισημαίνουν ότι για την Μεγάλη Τετάρτη και την Μεγάλη Πέμπτη τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι ελάχιστα

Αλλάζει εικόνα το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με επενδύσεις 1,28 δισ. - Οι νέοι στόχοι
Ανοδικά ξεκίνησε η επιβατική κίνηση το 2025 κόντρα στην διεθνή αβεβαιότητα- Οι νέες πηγές εσόδων και το πράσινο φως στο μέρισμα των 0,78 ευρώ ανά μετοχή

Πληρότητες ως 95% στις πτήσεις της Aegean- Οι top5 προορισμοί σε Ελλάδα και εξωτερικό
Υψηλές πληρότητες καταγράφονται για την πασχαλινή έξοδο σε αεροπορικές πτήσεις της Aegean τόσο για προορισμούς εσωτερικού όσο και εξωτερικού

Συνεργασία Mercan Group με Wyndham Hotels & Resorts στην Κέρκυρα
Η συμφωνία σηματοδοτεί την πρώτη επένδυση του ομίλου Mercan Group στην Ελλάδα, ενισχύοντας την παρουσία της Wyndham στη Μεσόγειο

Άνοδος τιμών, σταθερές πληρότητες για τα ξενοδοχεία - Προς νέο ρεκόρ εισπράξεων
Σε ανοδική τροχιά βρίσκονται τα ελληνικά ξενοδοχεία - Αύξηση των εισπράξεων αναμένει η Τράπεζα της Ελλάδας

JOMO: Τι είναι και πως κάνει τα ταξίδια καλύτερα;
Έχοντας μπει για τα καλά στην εποχή των ταξιδιών -πρώτα το Πάσχα, μετά το καλοκαίρι- το JOMO είναι μια τάση που υπόσχεται να κάνει τις διακοπές μας καλύτερες. Και πιο ήρεμες.

Τι φοβούνται οι Αμερικανοί ταξιδιώτες φέτος
Οι Αμερικανοί που σχεδιάζουν ταξίδια στο εξωτερικό θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα απόνερα των πολιτικών Τραμπ

Σκληρή μάχη Hilton - Marriott για την πρωτιά στην Ελλάδα - Ποια παίρνει... κεφάλι
Hilton και Marriott μάχονται για την πρώτη θέση - Σημαντικές επενδύσεις για τη λειτουργία νέων ξενοδοχείων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας

Ακάθεκτοι οι αμερικανοί τουρίστες παρά τον τυφώνα Τραμπ- Κανονικά οι κρατήσεις για Ελλάδα
Απτόητοι οι αμερικανοί τουρίστες - Άνοδος 18,6% των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων - Τι προβληματατίζει τους Έλληνες ξενοδόχους

Γιατί οι Ευρωπαίοι ακυρώνουν τα ταξίδια στις ΗΠΑ
Οι διεθνείς επισκέπτες μένουν μακριά καθώς αυξάνεται η πολιτική και οικονομική ένταση