
Μεταξύ των χειρότερων χώρων για εργασία στην Ευρώπη συγκαταλέγονται οι βρετανικοί, όσον αφορά τις πολλές ώρες εργασίας, τις αυστηρές προθεσμίες και την περιορισμένη αυτονομία, χωρίς το προσωπικό να γίνεται περισσότερο παραγωγικό, σύμφωνα με έκθεση που εκπονήθηκε καθώς η νέα κυβέρνηση των Εργατικών σχεδιάζει αυστηρότερους κανόνες για τους εργοδότες.
Τα τρία πέμπτα του εργατικού δυναμικού ανέφεραν αυστηρές προθεσμίες και τα δύο πέμπτα έπρεπε να εργάζονται με μεγάλη ταχύτητα, από τα μεγαλύτερα ποσοστά στην Ευρώπη, ενώ μόνο το ένα τρίτο μπορούσε να επιλέξει το ρυθμό με τον οποίο εργαζόταν, αναφέρει η έκθεση.
Εργασία: Θα πρέπει οι εταιρείες να αφήνουν το προσωπικό να κάνει ό,τι θέλει;
Η νέα κυβέρνηση για την εργασία
Η έκθεση εκπονήθηκε για την Επιτροπή για μια πιο υγιή εργασιακή ζωή – ένα όργανο που συστάθηκε από το think tank του Ιδρύματος Υγείας της Βρετανίας με εκπροσώπηση των συνδικάτων – για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας που απαιτούνται στη νέα νομοθεσία για την απασχόληση.
«Οι προβληματικοί τομείς στους οποίους πρέπει να δοθεί προτεραιότητα τώρα είναι οι πολλές ώρες εργασίας, η ένταση της εργασίας και η έλλειψη ελέγχου ή εργασιακής αυτονομίας», έγραψε ένας από τους συντάκτες της έκθεσης, ο Jonny Gifford, κύριος ερευνητής στο Ινστιτούτο Μελετών Απασχόλησης.
Όπως αναφέρει το Reuters, ένας άλλος συν-συγγραφέας, ο πρώην επικεφαλής του IES, Tony Wilson, εγκατέλειψε τον οργανισμό τον Οκτώβριο για να γίνει ανώτερος σύμβουλος του υπουργείου Εργασίας της Βρετανίας.
Νευρικότητα στις επιχειρήσεις
Τη Δευτέρα η Συνομοσπονδία Βρετανικής Βιομηχανίας προειδοποίησε ότι οι αυστηρότεροι κανόνες απασχόλησης κινδυνεύουν να επιδεινώσουν τα προβλήματα που προκαλούνται από την απότομη αύξηση των φόρων κοινωνικής ασφάλισης και του κατώτατου μισθού, η οποία προβλέπει ότι θα μειώσει την απασχόληση, τους μισθούς και τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις στην οικονομία.
Η έκθεση αναφέρει ότι οι συνθήκες ποικίλλουν μεταξύ των τομέων και είναι γενικά χειρότερες στις κατασκευές, τις μεταφορές, τις αποθήκες, το λιανικό εμπόριο και τη φιλοξενία. Μεταξύ των επαγγελματικών ρόλων, οι νοσηλευτές και οι εκπαιδευτικοί ανέφεραν ιδιαίτερη πίεση.
Μεγάλο μέρος των στοιχείων προήλθε από έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 2021 για τις συνθήκες εργασίας. Οι Βρετανοί ανέφεραν ότι οι σχέσεις με τους συναδέλφους και τους διευθυντές ήταν πάνω από το μέσο όρο, αλλά κατά τα άλλα τα πήγαιναν πιο άσχημα.
«Σχεδόν σε κάθε κατηγορία το Ηνωμένο Βασίλειο κατατάσσεται μεταξύ των χειρότερων στην Ευρώπη όσον αφορά τις απαιτήσεις στον χώρο εργασίας, τον έλεγχο στην εργασία και την εργασιακή πίεση», αναφέρει η έκθεση, προσθέτοντας ότι περίπου οι μισοί Βρετανοί δήλωσαν ότι είναι εξαντλημένοι από την εργασία τους.


Latest News

Αύξηση εσόδων και κερδών για τη General Dynamics στο πρώτο τρίμηνο
Η General Dynamics ανακοίνωσε, για το πρωτο τρίμηνο, έσοδα 12,2 δισ. δολαρίων και κέρδη ύψους 994 εκατ. δολαρίων

Χρυσά μπόνους 80 εκατ. δολ. μοίρασε η Goldman Sachs σε Σόλομον και Γουόλντρον
Η πρόταση για το μπόνους στην ηγεσία της Goldman Sachs πυροδότησε διαμάχη ιδίως για το ύψος του ποσού

Τεράστια η ζημιά απο τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις Τραμπ, λέει ο Ρίτσαρντ Μπράνσον
Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ιδρυτής της Virgin, προειδοποίησε ότι οι «ασταθείς και απρόβλεπτες» ενέργειες του Λευκού Οίκου υπονομεύουν τις επιχειρήσεις

Πίσω ολοταχώς - Ο Τραμπ εξετάζει μειώσεις στους δασμούς που επέβαλε στην Κίνα
Σε δημοσίευμα της WSJ σημειώνεται ότι οι δασμοί στην Κίνα πιθανότατα θα μειωθούν σε περίπου 50% με 65%

Απογοητευμένοι οι Αμερικανοί από την οικονομική πολιτική Τραμπ - H δημοσκόπηση του Reuters
Οι Αμερικανοί εξέλεξαν τον Ντόναλντ Τραμπ με την ελπίδα να ενισχύσει την οικονομία, αλλά 3 μήνες μετά την ορκομωσία του πολλοί φαίνονται απογοητευμένοι
![ΔΝΤ: Καμπανάκι για δημόσιο χρέος από δασμούς και αμυντικές δαπάνες [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/05/30859482_Sharone-perlstein-microfinanace-debt-800x500_c-600x375-1-1.jpg)
Καμπανάκι ΔΝΤ για δημόσιο χρέος από δασμούς και αμυντικές δαπάνες - Τι λέει για την Ελλάδα [γράφημα]
Το ΔΝΤ προβλέπει πλέον ότι το παγκόσμιο δημόσιο χρέος θα αυξηθεί κατά 2,8 ποσοστιαίες μονάδες φέτος

Ποιοι θα καλύψουν τις θέσεις εργασίας στον αμερικανικό χάλυβα;
Τι θα χρειαστεί για να επιτύχει το όραμα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για έναν ανεπτυγμένο βιομηχανικό τομέα στις ΗΠΑ

H Vetanda σχεδιάζει την εισαγωγή στο χρηματιστήριο για να αναπτυξει ορυχείο χαλκού στη Ζαμπια
H Vetanda χρειάζεται ένα δισ. δολ. για να αναπτύξει το ορυχείο χαλκού στη Ζάμπια - Ελπίζει ότι σε μια πενταετία θα παράγει 300.000 τόνους χαλκού ετησίως

Προειδοποίηση Νάγκελ - Ορατός ο κίνδυνος ύφεσης στη Γερμανία λόγω δασμών
Η Ευρώπη «βρίσκεται σε στάσιμη κατάσταση», είπε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας Γιοαχίμ Νάγκελ, προσθέτοντας ότι για τη χώρα του είναι ορατός ο κίνδυνος ύφεσης.

Διαπλοκή στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ; Γιατί ξεκίνησε έρευνα κατά του ιδρυτή του
Ανώνυμη επιστολή οδήγησε τον ιδρυτή του, Κλάους Σβαμπ, σε παραίτηση