Εταιρείες έχουν δεσμευτεί να επενδύσουν περισσότερα από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε βιομηχανικούς κλάδους των ΗΠΑ όπως οι ημιαγωγοί και η καθαρή ενέργεια κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Μπάιντεν, δήλωσε ο Λευκός Οίκος τη Δευτέρα, επικαλούμενος την ψήφιση τριών κρίσιμων νόμων τα τελευταία χρόνια.
Η κυβέρνηση Μπάιντεν επιδιώκει την διαγραφή χρέους της Ουκρανίας ύψους 4,6 δισ. δολαρίων
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανέφερε τον Διακομματικό Νόμο για τις Υποδομές, τον Νόμο CHIPS, τον Νόμο για την Επιστήμη καθώς και τον Νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού ως πλαίσια που βοηθούν στην προώθηση της σαρωτικής ατζέντας των υποδομών του και στη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας σε εθνικό επίπεδο.
Οι επιδοτήσεις που παρέχονται βάσει αυτών των νόμων έχουν δελεάσει αρκετούς κατασκευαστές τσιπ και άλλες εταιρείες να δημιουργήσουν ή να επεκτείνουν εγκαταστάσεις παραγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες
«Υπερψηφίσαμε νομοθεσία για την ανοικοδόμηση των υποδομών μας, την οικοδόμηση μιας οικονομίας καθαρής ενέργειας και την επαναφορά της μεταποίησης στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από δεκαετίες offshoring», είπε ο Μπάιντεν.
«Αυτές οι επενδύσεις σε βιομηχανίες του μέλλοντος διασφαλίζουν ότι το μέλλον θα γίνει στην Αμερική, από Αμερικανούς εργάτες. Και δημιουργούν ευκαιρίες σε κοινότητες που πολύ συχνά μένουν πίσω».
Η πολιτική επιδοτήσεων των ΗΠΑ
Οι επιδοτήσεις που παρέχονται βάσει αυτών των νόμων έχουν δελεάσει αρκετούς κατασκευαστές τσιπ και άλλες εταιρείες να δημιουργήσουν ή να επεκτείνουν εγκαταστάσεις παραγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ωστόσο, οι επενδύσεις δεν ήταν αρκετές για τους πολιτικούς συντρόφους του Μπάιντεν, τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι στις πρόσφτες προεδρικές εκλογές υπό την Κάμαλα Χάρις, έχασαν τον έλεγχο του Λευκού Οίκου και της Γερουσίας, ενώ δεν κατάφεραν και να ανακτήσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.
Ορισμένοι Δημοκρατικοί έχουν κατηγορήσει ότι για την ήττα κομβικό ρόλο διαδραμάτισαν οι οικονομικές ανησυχίες και η απομάκρυνση από τους ψηφοφόρους παρά τις πολιτικές που έχουν σχεδιαστεί για να τονώσουν την εργατική και τη μεσαία τάξη, όπως οι προσπάθειες αντιμετώπισης της αύξησης των τιμών και η υποστήριξη των συνδικάτων.
Ο Ρεπουμπλικανός εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κεφαλαιοποίησε την επιθυμία των καταναλωτών για χαμηλότερες τιμές, παρόλο που δεσμεύτηκε να επιβάλει δασμούς από 20% έως 60% και να εφαρμόσει μαζικές απελάσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν διάφορες βιομηχανίες, ιδιαίτερα τους τομείς των τροφίμων και της γεωργίας.
Οι Αμερικανοί βλέπουν τον πληθωρισμό ως ένα κρίσιμο ζήτημα και θέλουν ο Τραμπ να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες τιμές εντός των πρώτων 100 ημερών στην εξουσία του, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ispos την περασμένη εβδομάδα.
Πάντως αξίζει να επισημανθεί ότι διατυπώνονται κάποιες ανησυχίες μεταξύ επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί στους διάφορους γύρους επιδοτήσεων της κυβέρνησης Μπάιντεν ότι ο Τραμπ ίσως προβεί σε ακύρωση αυτών των επιδοτήσεων όταν αναλάβει προεδρικά καθήκοντα από τον Ιανουάριο και ακυρωθούν στην πράξη οι επενδύσεις.
Latest News
Κερδίζουν έδαφος οι παλιές κονσόλες... Μπαίνουν στην πρίζα Nintendo και Play Station
Το γερασμένο hardware εξακολουθεί να αποτελεί ισχύ για εταιρείες που κατασκευάζουν βιντειοπαιχνίδια όπως η Sony και η Nintendo
Alibaba με E-Mart εναντίον όλων - Νέος κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου στην Νότια Κορέα
Η Alibaba επιδιώκει να επεκτείνει το διεθνές αποτύπωμά της για να αντισταθμίσει την πιο αργή ανάπτυξή της εντός Κίνας
Πού κάνουν Χριστούγεννα οι εκατομμυριούχοι
Για εμάς του κοινούς θνητούς όλα αυτά μοιάζουν όνειρο θερινής νυκτός, αλλά οι περιγραφές των επαγγελματιών που βρίσκονται κοντά στους εκατομμυριούχους μας επιτρέπουν να ρίξουμε μια «κλεφτή» ματιά
Αλλαγή ώρας: Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι αν ο Τραμπ την σταματήσει
Αρχικά η αλλαγή ώρας εισήχθη ως μέτρο εξοικονόμησης ενέργειας, στις ΗΠΑ, και στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους
Το Instagram φτιάχνει πια τις λίστες του Άγιου Βασίλη
Η οικονομική πίεση από τα social media και δη, το Intagram, μπορεί να αλλάξουν την αντίληψη κάποιων για την εορταστική περίοδο
Αρκτική: Ο κόσμος θέλει τα πολικά ορυκτά, αλλά ποιος θα εργαστεί σε μια παγωμένη ερημιά;
Η κλιματική αλλαγή και η υποχώρηση των πάγων καθιστούν «πολύ ευκολότερη» την εξόρυξη στην παγωμένη Αρκτική
Πώς η Ινδία ξεπέρασε την Κίνα σε ΙΡΟ
Η Ινδία ξεπέρασε την Κίνα και βρίσκεται πίσω μόνο από τις ΗΠΑ σε χρήματα που συγκεντρώθηκαν από καταχωρίσεις εταιρειών
Αφήνει τις μαρίνες και επενδύει σε... σοκολάτες - Τι δείχνει η στροφή της Yildiz Holding
O τουρκικός όμιλος πίσω από τις σοκολάτες Godiva και τα μπισκότα McVitie θα επικεντρωθεί στις βασικές της επιχειρήσεις τροφίμων και λιανικής
«...σαν σοκολάτα»: Οι κολοσσοί τροφίμων επενδύουν σε εναλλακτικές του κακάο
Οι υψηλές τιμές των εμπορευμάτων ωθούν εταιρείες όπως την Mondelēz να αναζητήσουν λύσεις στο... εργαστήριο
Οι τάσεις εργασίας που κυριάρχησαν το 2024
Οι "ήσυχες διακοπές", το "coffee badging" και οι "δουλειές φαντασμάτων" ήταν μέρος του lλεξικογίου που κυριαρχσε γύρω από την εργασία το 2024.