
Πτωτικά κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να προσπαθούν για μία ακόμη ημέρα να διαγνώσουν τις προθέσεις περί δασμών των ΗΠΑ, αλλά και την επίπτωση που μπορεί να έχουν αυτοί σε συγκεκριμένους κλάδους.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,2%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,07% στις 8.253 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,40% στις 19.218 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 1,08% στις 7.116 μονάδες.
Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Easyjet σημειώνουν άνοδο 2,4%, αφού η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε άνοδο 25% στα λειτουργικά κέρδη ολόκληρου του έτους. Η αεροπορική εταιρεία ανέφερε λειτουργικά κέρδη 597 εκατ. στερλινών για το 12μηνο έως τις 30 Σεπτεμβρίου.
Από την άλλη, η μετοχή της Aston Martin υποχωρεί κατά 4% μετά την έκδοση άλλης μίας αρνητικά προειδοποίησης για τα κέρδη. Η βρετανική κατασκευάστρια πολυτελών αυτοκινήτων προέβλεψε ότι τα ετήσια βασικά της κέρδη θα υπολείπονται των επιπέδων του 2023, καθώς οι καθυστερήσεις στην παράδοση των εξαιρετικά αποκλειστικών μοντέλων Valiant επιβαρύνουν τα περιθώρια κέρδους της.
Η εταιρεία αναμένει το προσαρμοσμένο EBITDA της για το 2024 να κυμαίνεται από 270 εκατ. λίρες έως 280 εκατ. λίρες, σε σύγκριση με 305,9 εκατ. λίρες πέρυσι.
Στο μεταξύ, οι ανησυχίες είναι σημαντικές και στη Γαλλία, καθώς η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν απειλεί να “ρίξει” την κυβέρνηση Μισέλ Μπαρνιέ, με αφορμή την ψήφηση του προϋπολογισμού του επόμενου έτους.
Η Λεπέν υπενθύμισε επίσης στον πρωθυπουργό της Γαλλίας τις «κόκκινες γραμμές» του κόμματός της, συμπεριλαμβανομένης της αντίθεσής του στα σχέδια για αύξηση των φόρων της ηλεκτρικής ενέργειας και την καθυστέρηση των αυξήσεων στις κρατικές συντάξεις.


Latest News

Ιαπωνία: Δεν παρεμβαίνει για να υποτιμήσει το γεν
Ενδεχόμενη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών ΗΠΑ και Ιαπωνίας

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές - Σε στάση αναμονής οι επενδυτές
Κλειστές οι αγορές του Χονγκ Κονγκ και της Σιγκαπούρης.

Βουτιά 500 μονάδων για τον Dow, παρέμειναν οι αυξομειώσεις και η αβεβαιότητα
Αστάθεια χαρακτήρισε τις συναλλατές του S&P 500 την Πέμπτη, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης της εβδομάδας στη Wall Street

Από το «σοκ Νίξον» στο «σοκ Τραμπ» - Οι 100 ημέρες που άλλαξαν 100 χρόνια για το δολάριο
Ήρθε το τέλος της κυριαρχίας του δολαρίου, ή απλώς είναι... πολύ σκληρό για να πεθάνει;

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, υποχώρησαν στο τέλος οι πιέσεις
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με μικτά πρόσημα μετά και την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι οι κίνδυνοι για την οικονομία της Ευρωζώνης αυξάνονται

«Έσπασε» στο τέλος καθοδικά το ΧΑ - Βουτιά για τράπεζες, Cenergy
Στο δεύτερο «μισό» της συνεδρίασης, το ΧΑ υπέκυψε στις λιγοστές, μεν, αλλά περισσότερες εντολές πώλησης

Βουτιά για τον Dow Jones - Προσπαθούν θετικά οι S&P 500 και Nasdaq
Στο επίκεντρο σήμερα είναι η UnitedHealth Group, η οποία χάνει πάνω από 17%

Μικρές απώλειες με μικρό τζίρο στο ΧΑ
Η αγορά θα πρέπει να επιβεβαιώσει την παραμονή της πάνω από τις 1.650 μονάδες

Αδύναμες οι συναλλαγές στο ΧΑ - Ελαφρύ το προβάδισμα των πωλητών
O Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,33% στις 1.649,77 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,6 εκατ. τεμάχια

Υπό πίεση οι ευρωαγορές - Στηρίζει τον DAX η Siemens Energy
Οι αγορές αναμένουν την επικείμενη ανακοίνωση νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας