Η Huawei Technologies θα αφαιρέσει το επόμενο έτος από τα smartphone και τα tablet της το Android ανοιχτού κώδικα της Google και θα μεταφέρει συσκευές σε εγχώριο λογισμικό, προοθώντας τις φιλοδοξίες της να απομακρυνθεί από την αμερικανική τεχνολογία.
Η νέα ναυαρχίδα της εταιρείας, το Mate 70, θα λανσάρει για πρώτη φορά το HarmonyOS Next, το λειτουργικό της σύστημα που καταργεί ότι υπολείμματα Android παρέμεναν στα έως τώρα λειτουργικά της Huawei προς όφελος εντελώς εγχώριας τεχνολογίας, όπως ανακοινώθηκε σε μια εκδήλωση ζωντανής ροής την Τρίτη. Οι νέες συσκευές τροφοδοτούν την καμπάνια της Huawei για την ανάκτηση από την Apple της premium βαθμίδας για λογαριασμό της Κίνας και τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος χωρίς τη συμμετοχή μεγάλων παρόχων τεχνολογίας των ΗΠΑ.
Huawei: Λανσάρει κινητό-ναυαρχίδα με εντελώς δικό της λειτουργικό σύστημα
Διαθέσιμο στις 4 Δεκεμβρίου, το Mate 70 και οι παραλλαγές του Pro είναι η συνέχεια της πιο σημαντικής συσκευής της Huawei εδώ και χρόνια, του Mate 60. Η περυσινή έκδοση, που τροφοδοτείται από έναν κατασκευασμένο στην Κίνα επεξεργαστή, επανάφερε τη Huawei στο προσκήνιο της βιομηχανίας smartphone και σηματοδότησε την ικανότητά της να παρακάμπτει τους εμπορικούς περιορισμούς των ΗΠΑ που έχουν σχεδιαστεί για να την αποκόπτουν από την πιο προηγμένη παραγωγή τσιπ.
Το HarmonyOS Next της Huawei
Το HarmonyOS Next θα χρειαστεί ακόμη δύο έως τρεις μήνες για να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη, αλλά το σχέδιο είναι να το χρησιμοποιούμε στο εξής σε επερχόμενα gadget, δήλωσε στο Bloomberg ο Ρίτσαρντ Γιου, πρόεδρος του τομέα καταναλωτών της Huawei.
Η σειρά Mate 70, με τιμή από 5.499 γιουάν ($760) για την έκδοση 6,7 ιντσών, θα προσφέρει 40% καλύτερη απόδοση από τον προκάτοχό της, εν μέρει λόγω του HarmonyOS Next, είπε το στέλεχος. Ο Γιου δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για τους επεξεργαστές που τροφοδοτούν τα τηλέφωνα.
Η Huawei θα μπορούσε να παράγει περισσότερα από 10 εκατομμύρια συσκευές Mate 70 κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής της, εκτίμησε ο αναλυτής της Counterpoint Ζανγκ Μενγκμένγκ.
Η Huawei, που εδρεύει στο Shenzhen, αναμένεται να χρησιμοποιήσει το τελευταίο της τσιπ Kirin για τη νέα σειρά προϊόντων, αν και η αύξηση της απόδοσής της μπορεί να είναι λιγότερο σημαντική από τις κορυφαίες προσφορές της Qualcomm και της MediaTek, σύμφωνα με τους αναλυτές του Bloomberg Intelligence, Τσαρλς Σουμ και Σον Τσεν.
«Αυτό υποδηλώνει ότι το νέο τηλέφωνο Huawei μπορεί να δυσκολεύεται να τραβήξει την προσοχή των χρηστών Android που δεν χρησιμοποιούν Huawei», έγραψαν.
Η ανάπτυξη αποτελεί βασικό μέρος της προσπάθειας της Huawei να απελευθερωθεί από τις πολυετείς κυρώσεις των ΗΠΑ. Η εταιρεία δεν μπορεί να προχωρήσει από τη διαδικασία κατασκευής τσιπ 7nm για τα smartphone και τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης της, τουλάχιστον μέχρι το 2026. Αυτό συμβαίνει σε μια εποχή που ανταγωνιστές όπως η Apple πρόκειται να προχωρήσουν στην τεχνολογία 2nm για κύρια προϊόντα, ανέφερε το Bloomberg News.
Κινέζοι ανταγωνιστές
Άλλες κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας διερευνούν επίσης τρόπους για να μειώσουν την εξάρτησή τους από την υπερπόντια τεχνολογία. Η Xiaomi ετοιμάζει έναν δικής της σχεδίασης επεξεργαστή κινητών για τα επερχόμενα smartphone της σε μια προσπάθεια να μειώσει την εξάρτηση από την Qualcomm και την MediaTek.
Παρά τις κυρώσεις και τις τεχνικές προκλήσεις των ΗΠΑ, η Huawei κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις τα τελευταία επτά τρίμηνα, με τη βοήθεια της διευρυνόμενης επιχείρησης smartphone. Οι αποστολές της κατέγραψαν τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα τουλάχιστον διψήφιας ανάπτυξης στην Κίνα από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία IDC.
Η Huawei παρουσίασε επίσης την Τρίτη μια σειρά από άλλα προϊόντα, όπως ένα νέο tablet και ένα επιχρυσωμένο smartwatch που στοιχίζει 23.999 γιουάν. Νωρίτερα το φθινόπωρο, η εταιρεία παρουσίασε το πρώτο trifold τηλέφωνο στον κόσμο, το οποίο επίσης τροφοδοτείται από τσιπ που σχεδιάστηκε από την ίδια την εταιρεία.
Latest News
Alphabet: Βουτιά για τη μετοχή – Απογοήτευσαν τα έσοδα από το cloud – Επένδυση 75 δισ. σε AI
Η υποχώρηση της μετοχής της Alphabet «έσβησε» 200 δισ. δολάρια από την χρηματιστηριακή αξία της
Η τεχνητή νοημοσύνη στο Παρίσι - Ο Τραμπ και το DeepSeek στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής
Με τη συμμετοχή κορυφαίων ηγετικών στελεχών από Google και OpenAI, στόχος παραμένει η παγκόσμια συναίνεση για την τεχνητή νοημοσύνη
Βουτιά μετοχής ΑΜD μετά τα αποτελέσματα για τα data centers
Η μετοχή της AMD υποχώρησε περίπου 6% στις εκτεταμένες συναλλαγές καθώς η εταιρεία έχασε τις εκτιμήσεις για το βασικό της τμήμα των data center
Κυβερνοασφάλεια: Πώς θωρακίζονται Helleniq Henergy, Βιοχάλκο και Alpha Bank
Κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις ανέλυσαν στο πλαίσιο του Cyber Intelligence forum τις προκλήσεις κυβερνοασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί
Ποιες κινεζικές εταιρείες AI θα μπορούσαν να... μιμηθούν την DeepSeek
Το DeepSeek συντάραξε τις παγκόσμιες αγορές και συγκλόνισε τη Silicon Valley, αλλά είναι μόνο μία από τις κινεζικές εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης που θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν την κυριαρχία των ΗΠΑ
Λιανγκ Ουενφένγκ: Ο 40χρονος Ασιάτης που αλλάζει τον κόσμο της ΑΙ
Ο 40άρης ηλεκτρολόγος που δημιούργησε την DeepSeek «έβαλε τα γυαλιά» στο περιβόητο ChatGPT και έσπειρε τον πανικό στη Wall Street
Επενδύσεις 40 εκατ. από ΤITAN σε ΑΙ, PropTech και ClimateTech
Η ΤΙΤΑΝ επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της και επιταχύνει τη στρατηγική καινοτομίας - Νέες Venture Capital επενδύσεις σε τομείς υψηλής δυναμικής
Το σχέδιο Κεραμέως για την απάντηση στις προκλήσεις της ΑΙ
Ομιλία Κεραμέως στις Βρυξέλλες για τον αντίκτυπο που έχει η τεχνητή νοημοσύνη στην εργασία και την κοινωνία
Η Ευρώπη προχωρά με το AI Act παρά τις απειλές Τραμπ
Το AI Act φέρνει συγκεκριμένους κανόνες συμμόρφωσης για τις Big Tech οι οποίες στηρίζονται από τον νέο Αμερικανό πρόεδρο
Η κινεζική DeepSeek βοηθά την Ευρώπη στην κούρσα της ΑΙ
Εταιρείες ΑΙ που μέχρι τώρα πλήρωναν τις υψηλές χρεώσεις της OpenAI μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους πολύ φθηνότερα με to γλωσσικό μοντέλο DeepSeek