
Οριακές διακυμάνσεις καταγράφουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, αναμένοντας τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού, ενώ στο επίκεντρο παραμένει και η Γαλλία.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,2%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,02% στις 8.279 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,04% στις 19.417 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,01% στις 7.179 μονάδες.
Παρόλα αυτά, η εστίαση σήμερα παραμένει στη Γαλλία, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης ταλανίζεται από πολιτικές αναταραχές. Η απόδοση των δεκαετών της ομολόγων, που παραδοσιακά θεωρούνται από τις πιο ασφαλές επενδύσεις, βρίσκεται σήμερα στο 2,95%, μετά την άνοδο της χτες έως και το 3,022%, οριακά υψηλότερα από την απόδοση των αντίστοιχων ελληνικών ομολόγων.
Επίσης, στο επίκεντρο σήμερα είναι η μετοχή της Aviva, καθώς η βρετανική ασφαλιστική εταιρεία επικοινώνησε με τους μετόχους της Direct Line, ενδεχομένως για να καταθέσει μια εχθρική προσπάθεια εξαγοράς. Σύμφωνα με τους Financial Times, η εξέλιξη έρχεται λίγο αφότου η Direct Line απέρριψε την προσφορά μετρητών και μετοχών της Aviva καθώς «υποτιμούσε σημαντικά» την εταιρεία.
Η μετοχή της Aviva σημειώνει μικρές απώλειες, ενώ εκείνη της Direct Line κερδίζει 1,3%, μετά το χθεσινό +41%.
Επίσης, οι μετοχές του βρετανικού κολοσσού εξόρυξης Anglo American σημειώνουν άνοδο περίπου 3%, αφού η Jefferies αναβάθμισε την αξιολόγηση της μετοχής της σε αγορά, από διακράτηση.
Τα μάκρο
Στα μάκρο της ημέρας, ο εναρμονισμένος ρυθμός πληθωρισμού της Γαλλίας διαμορφώθηκε στο 1,7% τον Νοέμβριο, ελαφρώς αυξημένος από 1,6% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής και Οικονομικών Μελετών (Insee).
Η μέτρηση του Νοεμβρίου ήταν σύμφωνη με τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα της Wall Street Journal και παραμένει κάτω από τον στόχο του 2% της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.


Latest News

Ανοδική «ανάσα» για τη wall Street έφεραν οι εξαιρέσεις τους δασμούς - Η αβεβαιότητα παραμένει
Οι επενδυτές αναθάρρησαν μετά την εξαίρεση των έξυπνων κινητών τηλεφώνων και των υπολογιστών ωθώντας υψηλότερα τη Wall Street

Σε αχαρτογράφητα ύδατα οι διεθνείς αγορές και… το δολάριο
Τι αναφέρει η Deutsche Bank για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τη δυναμική των διεθνών αγορών

Φρένο στο πενθήμερο sell off των αμερικανικών ομολόγων
Οι αποδόσεις μειώθηκαν κατά 3 έως 8 μονάδες βάσης σε όλες τις διάρκειες

Άλμα άνω του 2% στις ευρωαγορές - Ξεχώρισε η Novo Nordisk
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 2,60% και έκλεισε στις 499, 88 μονάδες

«Πράσινο» σε VIGOR και IOLCUS από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Το δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την επέκταση της άδειας λειτουργίας των VIGOR και IOLCUS

Ισχυρό άλμα έφεραν οι «μεγάλοι» στο ΧΑ
Η ελληνική αγορά δείχνει να απορροφά τη μεταβλητότητα και να προσπαθεί να πατήσει γερά στα πόδια της

Τεχνολογική ώθηση λαμβάνει η Wall Street
Σημαντική ώθηση δίνει στη Wall Street ο κλάδος τεχνολογίας μετά και την απόφαση του Τραμπ να εξαιρέσει ορισμένα προϊόντα του από τους δασμούς

Κερδίζει η Ευρώπη τις ΗΠΑ στα ασφαλή καταφύγια; - Οι εκτιμήσεις για ευρώ και Bunds
Η δασμολογική πολιτική του Τραμπ και η αβεβαιότητα που προκαλεί δημιουργούν ρωγμές στην αξιοπιστία του δολαρίου και των αμερικανικών ομολόγων

Συντηρεί στο 2% τα κέρδη το Χρηματιστήριο Αθηνών - Ανοίγει ο ανοδικός διάδρομος
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 2,08% στις 1.615,45 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 66 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 14,7 εκατ. τεμάχια

Εξάρχου (AKTOR): Ψυχραιμία στο χρηματιστήριο
Ο κ. Εξάρχου τόνισε ότι χρειάζεται ψυχραιμία και επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία είναι προς το παρόν σε καλή θέση, υποδέχεται σημαντικές ξένες και ελληνικές επενδύσεις και οι εταιρείες της χώρας αναπτύσσονται