![Διαδικτυακές αγορές: Σε ποιες περιοχές της ΕΕ είναι πιο δημοφιλείς – Η θέση της Ελλάδας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/online-shopping-scaled.jpg)
Σχεδόν δύο στους τρεις ή το 58,1% των ατόμων ηλικίας 16-74 ετών στην ΕΕ ανέφεραν ότι είχαν προβεί σε διαδικτυακές αγορές, δηλαδή είχαν αγοράσει ή παραγγείλει αγαθά ή υπηρεσίες μέσω Διαδικτύου, τους 3 μήνες του 2023 που προηγήθηκαν της έρευνας, όπως αναφέρει η Eurostat.
TikTok: Απέναντι από την Amazon στον ανταγωνισμό του online shopping
Το μερίδιο ήταν υψηλότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ (58,1%) για κάθε περιφέρεια της Τσεχίας, της Δανίας, της Ιρλανδίας, της Γαλλίας (εκτός των εξόχως απόκεντρων περιφερειών), της Ολλανδίας, της Σλοβακίας, της Φινλανδίας, της Σουηδία, της Εσθονίας, του Λουξεμβούργο και της Μάλτας.
Στην Ελλάδα καμία περιοχή δεν υπερβαίνει τον μέσο ευρωπαϊκό όρο που έιναι 58,1%.
Αντίθετα, το μερίδιο του πληθυσμού που έκανε χρήση του ηλεκτρονικού εμπορίου ήταν κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ σε όλες τις περιφέρειες της Βουλγαρίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Λιθουανίας, της Πορτογαλίας, της Ρουμανίας, της Σλοβενίας, της Κροατίας (εθνικά στοιχεία), της Κύπρου και της Λετονίας.
Διαδικτυακές αγορές και Ελλάδα
Στην Ελλάδα καμία περιοχή δεν υπερβαίνει τον μέσο ευρωπαϊκό όρο που έιναι 58,1% στις διαδικτυακές αγορές.
Συγκεκριμένα, το υψηλότερο ποσοστό (54,1%) ατόμων ηλικίας 16–74 ετών που είχαν αγοράσει ή παραγγείλει αγαθά ή υπηρεσίες διαδικτυακά για ιδιωτική χρήση καταγράφηκε στην Αττική, ενώ ακολούθησαν οι περιοχές της Βόρειας Ελλάδας (48,1%) και της Κρήτης και Νησιών Αιγαίου (45,7%).
Η Κεντρική Ελλάδα (Θεσσαλία, Ιόνια και Πελοπόννησος) είχε ποσοστό 40,1%.
Η εικόνα της Ευρώπης
Το 2023, υπήρχαν 21 περιφέρειες της ΕΕ όπου τουλάχιστον το 80,0% των ατόμων ηλικίας 16–74 ετών είχαν αγοράσει ή παραγγείλει αγαθά ή υπηρεσίες διαδικτυακά για ιδιωτική χρήση (η πιο σκούρα απόχρωση του μπλε στον χάρτη): 11 περιοχές στην Ολλανδία, 4 στη Σουηδία, 3 στη Δανία, ακολουθούμενες από 2 περιφέρειες από την Ιρλανδία και μία περιφέρεια από την Τσεχία. Οι 3 κορυφαίες περιοχές, με τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων που αγοράζουν ή παραγγέλνουν αγαθά ή υπηρεσίες μέσω του Διαδικτύου, βρίσκονταν όλες στην Ολλανδία – Ουτρέχτη (87,8%). Noord-Holland (86,4%) και Overijssel (85,9%).
Αντίθετα, υπήρχαν 20 περιοχές στην ΕΕ όπου λιγότερο από το 35,0% του πληθυσμού αγόρασε ή παρήγγειλε αγαθά ή υπηρεσίες μέσω του Διαδικτύου το 2023 (κίτρινη απόχρωση στον χάρτη): 6 περιφέρειες στη Ρουμανία, 5 στην Ιταλία και επίσης στη Βουλγαρία, 3 εξόχως απόκεντρες περιφέρειες της Γαλλίας και μία περιφέρεια στην Πολωνία. Τέλος, μόνο σε 2 περιφέρειες της ΕΕ, λιγότεροι από 1 στα 5 άτομα έκαναν χρήση του ηλεκτρονικού εμπορίου – η βουλγαρική περιφέρεια Yugoiztochen (19,8%) και η γαλλική εξόχως απόκεντρη περιφέρεια της Γουαδελούπης (18,7%).
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Σπάνιες γαίες: Ποιες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/spanies-gaies6-600x390.jpg)
Ποιες σπάνιες γαίες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ
Η Κίνα πρωτοστατεί στις σπάνιες γαίες και σχεδόν μονοπωλεί την επεξεργασία τους και οι ΗΠΑ θέλουν να απεξαρτηθούν από αυτή την επίπονη δέσμευση
![Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία: Τι ζητούν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/RENAULT-600x600.jpg)
Στο «ρελαντί» η πράσινη μετάβαση - Τι ζητούν οι ευρωπαίοι αυτοκινητοβιομήχανοι
«Καλός ο στρατηγικός διάλογος, αλλα χρειαζόμαστε λύσεις γρήγορα», λένε οι εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας - Oι καθυστερήσεις απειλούν επενδύσεις 250 δισ. ευρώ
![Μεξικό: Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/xalyvas-600x370.jpg)
Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο λέει το Μεξικό
Το Μεξικό εισάγει περισσότερο χάλυβα από τις Ηνωμένες Πολιτείες απ' ό,τι εξάγει
![Κομισιόν: Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/von-der-leyen-vance-600x400.jpg)
Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς
Η Πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε τη δέσμευση της ΕΕ για δίκαιες και ισορροπημένες εμπορικές σχέσεις
![Πάουελ: Σε μη βιώσιμη πορεία το έλλειμμα – Δεν βιαζόμαστε να μειώσουμε τα επιτόκια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/πγ1-1-600x366.jpg)
Καμπανάκι Πάουελ για το έλλειμμα στις ΗΠΑ - Καμία βιασύνη για τα επιτόκια
Τι είπε ο Πάουελ, για έλλειμμα, χρέος, δασμούς και επιτόκια στην καθιερωμένη κατάθεση του στη Γερουσία
![Πορτογαλία: Εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/tap-portugal-600x400.jpg)
Η Πορτογαλία εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP
Υπάρχουν περίπου 12 εταιρείες που ενδιαφέρονται για τον εθνικό αερομεταφορέα της Πορτογαλίας
![Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/solomon-600x400.jpg)
Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου
Ο πήχης για την πραγματοποίηση μιας συμφωνίας είναι πολύ υψηλός
![Cucci: Η πτώση πωλήσεων στο τέταρτο τρίμηνο προβληματίζει τους αναλυτές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/gucci-store-600x410.jpg)
Νέο πλήγμα για την Gucci - Συνεχίζεται η πτώση πωλήσεων
Τα έσοδα της Kering, στην οποία ανήκει η Gucci, ολόκληρου του έτους από δραστηριότητες του ομίλου ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ
![Βρετανία: Άντλησε 13 δισ. στερλίνες – Οι αγορές της πρόσφεραν 140 δισ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot_bonds_london11-768x450-1-600x352.png)
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων
![Φυσικό αέριο: Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί όλο και περισσότερο για την αποθήκευση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/illustration-600x405.jpg)
Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί για την αποθήκευση φυσικού αερίου;
Καθώς η Μόσχα πίεζε τη ροή του φυσικού αερίου μέσω των ρωσικών αγωγών, η ΕΕ είχε καταφέρει να αποφύγει μια χειμερινή κρίση εφοδιασμού περιορίζοντας τη συνολική ζήτηση φυσικού αερίου