Η ΔΕΠΑ Εμπορίας, μέσω της θυγατρικής της North Solar, και η Ενεργειακή Κοινότητα «Άρτεμις/ ΠΑΣΕΓΕΣ» προχωρούν σε μία συνεργασία που φέρνει στο επίκεντρο την προώθηση της καθαρής ενέργειας και την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών. Μέσω της υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας, οι δύο φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για την από κοινού ανάπτυξη ενός υποσταθμού Υπερυψηλής Τάσης στην περιοχή της Γαλατινής, στον Δήμο Κοζάνης. Ο υποσταθμός θα συνδέσει τα φωτοβολταϊκά έργα των δύο φορέων, συνολικής ισχύος 640 MW, στην Υπερυψηλή Τάση 400/33 kV.

Η North Solar, θυγατρική της ΔΕΠΑ Εμπορίας, διαθέτει χαρτοφυλάκιο 12 έργων συνολικής ισχύος 500 MW, εκ των οποίων τα 400 MW έχουν λάβει Οριστική Προσφορά Σύνδεσης και Άδειες Εγκατάστασης. Όλα τα έργα βρίσκονται στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Μακεδονίας. Η Ενεργειακή Κοινότητα «Άρτεμις/ ΠΑΣΕΓΕΣ» αναπτύσσει φωτοβολταϊκά έργα ισχύος 290 MW, στην ίδια περιοχή.

Η συνεργασία αυτή στοχεύει στην ταχύτερη και οικονομικότερη ηλεκτροδότηση των έργων, αξιοποιώντας συνέργειες που μειώνουν το κόστος διασύνδεσης και επιταχύνουν τον χρόνο υλοποίησης. Η επιλογή κοινών υποδομών αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, ιδιαίτερα για ενεργειακές κοινότητες, όπου τα κόστη σύνδεσης συχνά καθιστούν την υλοποίηση των έργων δυσχερή.

Παράλληλα, η συνεργασία υπογραμμίζει την κοινωνική διάσταση της ενεργειακής μετάβασης, φέρνοντας ουσιαστικά οφέλη στην τοπική κοινωνία και οικονομία της Δυτικής Μακεδονίας. Διασφαλίζεται η συμμετοχή και τα οφέλη για τους πολίτες, ενώ προωθείται η κοινωνική συνοχή και η βιώσιμη ανάπτυξη. Πρόκειται για ένα εγχείρημα που ενισχύει την ενεργειακή αυτονομία των τοπικών κοινωνιών και δημιουργεί νέες προοπτικές απασχόλησης και ανάπτυξης.

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στην προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και στην έμπρακτη στήριξη της ενεργειακής μετάβασης της χώρας, με σεβασμό στις τοπικές ανάγκες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Αναπτυξιακή Διάσκεψη Κρήτης: Οι ανταγωνιστές μας «ανοίγουν» την αγορά
Επιχειρήσεις |

Αναπτυξιακή Διάσκεψη Κρήτης: Πρέπει να δώσουμε έμφαση στη διαφοροποίηση των ελληνικών προϊόντων

Για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εξαγωγές στην Αμερική συζήτησαν οι ομιλητές του πάνελ - «Ενίσχυση εξαγωγών στις ΗΠΑ – Ευκαιρίες και Προκλήσεις» - στο πλαίσιο της Αναπτυξιακής Διάσκεψης Κρήτης

Κώστας Νεμπής (ΟΤΕ): Αυτή είναι η στρατηγική μας για το 2025
Επιχειρήσεις |

Κώστας Νεμπής (ΟΤΕ): Αυτή είναι η στρατηγική μας για το 2025

Περαιτέρω ανάπτυξη του FTTH δικτύου, αξιοποίηση του 5G δικτύου, ενίσχυση διαθεσιμότητας της υπηρεσίας COSMOTE 5G WiFi και ενίσχυση των εσόδων είναι τα βασικά στοιχεία της στρατηγικής του ΟΤΕ για το 2025

Αναπτυξιακή Διάσκεψη Κρήτης – Βασιλάκης: Οι υποδομές κλειδί για την τουριστική ανάπτυξη
Επιχειρήσεις |

Βασιλάκης: Οι υποδομές κλειδί για την τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης

«Να κάνουμε κριτική στο Δημόσιο γιατί δεν ξέρει πώς να οργανώσει  διαχρονικά ακόμη και τα χρήματα από αυτοχρηματοδοτούμεν κονδύλια», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Aegean Ευτύχιος Βασιλάκης