
Σημαντική αύξηση 55,5% των λειτουργικών κερδών (EBITDA) πέτυχε ο όμιλος Alumil στο εννεάμηνο του 2024 ενώ ενισχυμένα κατά 13,7% ήταν και ο κύκλος εργασιών, ο οποίος ανήλθε στα 332 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο όμιλος σημείωσε αύξηση στον κύκλο εργασιών κατά 13,7%, φτάνοντας τα 332,0 εκατ. ευρώ για την περίοδο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2024, έναντι 291,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2023.
ALUMIL: Νέες συνεργασίες στον Καναδά, συμμετοχή σε πρωτοποριακά έργα
Το μικτό κέρδος ανήλθε στα 91,2 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 31,8% σε σχέση με τα 69,2 εκατ. ευρώ του 2023.
Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 145,3%, φτάνοντας τα 21,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους σημείωσαν άνοδο 173,4%, αγγίζοντας τα 17,5 εκατ. ευρώ.
Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) κατέγραψαν εντυπωσιακή αύξηση 55,5%, διαμορφούμενα στα 40,9 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας την αποτελεσματική στρατηγική επενδύσεων και την αυξημένη αποδοτικότητα του Ομίλου.
Ανοδικά κινήθηκαν τα μεγέθη και για την εταιρεία, η οποία αύξησε τον κύκλο εργασιών κατά 5,4%, φτάνοντας τα 190,9 εκατ. ευρώ έναντι 181,2 εκατ. ευρώ το 2023.
Το μικτό κέρδος ανήλθε στα 34,7 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 35,5% από τα 25,6 εκατ. ευρώ του 2023, υπογραμμίζοντας την αποτελεσματική τιμολογιακή πολιτική και τις καινοτόμες διαδικασίες παραγωγής.
Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 70,7%, φτάνοντας τα 7,0 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους σημείωσαν άνοδο 80,6%, φτάνοντας τα 5,6 εκατ. ευρώ.
Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) της Εταιρείας αυξήθηκαν κατά 61,9%, διαμορφούμενα στα 19,1 εκατ. ευρώ έναντι 11,8 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Η στρατηγική
Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Alumil, Γιώργος Μυλωνάς σχολιάζοντας τα παραπάνω ανέφερε τα εξής: «Το εννεάμηνο του 2024 αναδεικνύει την ALUMIL ως πρωταγωνιστή στον κλάδο, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή μας στη συνεχή καινοτομία, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την παροχή συστημάτων αλουμινίου υψηλής ποιότητας. Επενδύοντας στρατηγικά σε τεχνολογίες αιχμής, όπως η ενσωμάτωση τεχνητής νοημοσύνης στις γραμμές παραγωγής μας, η λειτουργία της νέας μας ρομποτικής αποθήκης και οι αυτοματοποιημένες γραμμές συσκευασίας, ενισχύουμε την παραγωγικότητα και μειώνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα.
Η στρατηγική μας ανάπτυξη εστιάζει στην ενδυνάμωση της παρουσίας μας στις διεθνείς αγορές μέσα από την υλοποίηση εμβληματικών έργων. Με νέα σχέδια να βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικής παρουσίας μας, ως ο πλέον αξιόπιστος συνεργάτης για τους πελάτες μας και ένας ηγέτης στον κλάδο μας».


Latest News

Αναπτυξιακή Διάσκεψη Κρήτης: Πρέπει να δώσουμε έμφαση στη διαφοροποίηση των ελληνικών προϊόντων
Για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εξαγωγές στην Αμερική συζήτησαν οι ομιλητές του πάνελ - «Ενίσχυση εξαγωγών στις ΗΠΑ – Ευκαιρίες και Προκλήσεις» - στο πλαίσιο της Αναπτυξιακής Διάσκεψης Κρήτης

BriQ Properties: Πώληση δύο ακινήτων στον Πύργο Αθηνών έναντι 4,23 εκατ.
Τα συγκεκριμένα ακίνητα είναι πλήρως μισθωμένα και είχαν εκτιμηθεί με συνολική αξία 4,15 εκατ. ευρώ

Frigoglass: Σύναψη σύμβασης δανείου με Kar-Tess Holding – Οι όροι
Η Kar-Tess είναι μέτοχος της εισηγμένης, ελέγχοντας τo 48,39%

Κώστας Νεμπής (ΟΤΕ): Αυτή είναι η στρατηγική μας για το 2025
Περαιτέρω ανάπτυξη του FTTH δικτύου, αξιοποίηση του 5G δικτύου, ενίσχυση διαθεσιμότητας της υπηρεσίας COSMOTE 5G WiFi και ενίσχυση των εσόδων είναι τα βασικά στοιχεία της στρατηγικής του ΟΤΕ για το 2025

Βασιλάκης: Οι υποδομές κλειδί για την τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης
«Να κάνουμε κριτική στο Δημόσιο γιατί δεν ξέρει πώς να οργανώσει διαχρονικά ακόμη και τα χρήματα από αυτοχρηματοδοτούμεν κονδύλια», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Aegean Ευτύχιος Βασιλάκης

«Αναπτυξιακή Διάσκεψη Κρήτης»: Προσελκύοντας αμερικανικές επενδύσεις στην Κρήτη
Στο συνέδριο μίλησαν ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Μπρατάκος και ο γ.γ. του ελληνο-αμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου, κ. Κωστόπουλος

ΑΒΑΞ: Στην τελική ευθεία το α’ τμήμα της Πατρών – Πύργου
Το α’ τμήμα της Πύργου - Πατρών της Ολυμπίας Οδού υλοποιείται από τον Όμιλο ΑΒΑΞ, τηρώντας τα αυστηρότερα πρότυπα ασφάλειας και λειτουργικότητας,

Εξάρχου: Καταλυτικός ο ρόλος του Χρηματιστηρίου στην ανάπτυξη του Ομίλου AKTOR
Ο κ. Εξάρχου επισήμανε τις τεκτονικές αλλαγές που διαδραματίστηκαν στον Όμιλο AKTOR τα τελευταία χρόνια

Αυγενάκης: Γεωργία, επιστήμη, τουρισμός δίνουν νέα προοπτική στην Κρήτη
Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας τη λογική «είμαστε όλοι μεταρρυθμιστές, αλλά μέχρι το κατώφλι του σπιτιού μας», επισήμανε ο Λευτέρης Αυγενάκης

Τι «άκουσε» η BofA από τον Ευάγγελο Μυτιληναίο – Οι 2 μεγάλοι καταλύτες
Η BofA λέει ότι το έντονα συνεργατικό μοντέλο της METLEN αμφισβητεί τη σημερινή συμβατική σοφία τόσο των εταιρειών ενέργειας και μετάλλων