Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα την πρόθεσή του να διορίσει τον Γουόρεν Στίβενς, δισεκατομμυριούχο τραπεζίτη, οικονομικό υποστηρικτή του Ρεπουμπλικάνου εκλεγμένου προέδρου, επόμενο πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο (φωτογραφία, επάνω).

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 38 ετών, ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας του Stephens Inc., ο Γουόρεν οικοδόμησε μια θαυμάσια επιχείρηση χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ενώ συνεισέφερε αλτρουιστικά στην κοινότητά του ως φιλάνθρωπος», ανέφερε μέσω Truth Social ο κ. Τραμπ, που θ’ αναλάβει την εξουσία την 20ή Ιανουαρίου.

Καναδάς: Ο Τριντό υποσχέθηκε στον Τραμπ σκληρότερους ελέγχους στα σύνορα

Ο Γουόρεν Στίβενς — η επενδυτική τράπεζα του οποίου έχει έδρα το Αρκανσο (νότιες ΗΠΑ) κι όχι τη Γουόλ Στριτ — διέθεσε εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς σε πολιτικές οργανώσεις επιδιδόμενες σε εκστρατεία υπέρ των Ρεπουμπλικάνων, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που έκαναν εκστρατεία υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ προσωπικά, σύμφωνα με δεδομένα που συγκέντρωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Open Secrets.

Αφού εξελέγη κερδίζοντας την Κάμαλα Χάρις την 5η Νοεμβρίου, ο Ρεπουμπλικάνος έχει ανακοινώσει εκκωφαντικούς διορισμούς στη μελλοντική κυβέρνησή του, που θα αποτελείται κυρίως από πιστούς του με προφίλ συχνά πολεμικό.

Το Σάββατο, ο κ. Τραμπ ανήγγειλε τον προσεχή διορισμό του Τσαρλς Κούσνερ, του πατέρα του γαμπρού και πρώην συμβούλου του Τζάρεντ Κούσνερ, στο αξίωμα του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Γαλλία.

Από τη φυλακή…

Ο Τσαρλς Κούσνερ πέρασε κάποιο διάστημα κρατούμενος σε ομοσπονδιακή φυλακή γι’ απάτη. Του δόθηκε χάρη από τον τότε πρόεδρο Τραμπ τον Δεκέμβριο του 2020.

Κατά την πρώτη θητεία του στον Λευκό Οίκο (2017-2021), ο Ρεπουμπλικάνος είχε διορίσει άλλο δισεκατομμυριούχο κι υποστηρικτή της προεκλογικής εκστρατείας του, τον επιχειρηματία Γούντι Τζόνσον, πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Βρετανία.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τζάρεντ Άιζακμαν: Ο δισεκατομμυριούχος πιλότος που θέλει να διευθύνει τη NASA
Επικαιρότητα |

Αυτός είναι ο δισεκατομμυριούχος πιλότος που θέλει να διευθύνει τη NASA

Επιχειρηματίας και πιλότος μαχητικών αεροσκαφών, ο Τζάρεντ Άιζακμαν ετοιμάζεται να διευθύνει το διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ παρά τις επαγγελματικές του σχέσεις με την SpaceX του Ίλον Μασκ

Ευρωπαϊκή Ένωση: Αναζητά τρόπους να κατασχέσει τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια
Διεθνή |

Η Ευρώπη ψάχνει τρόπους να «βάλει χέρι» στα 280 δισ. παγωμένα ρωσικά κεφάλαια

Η Ένωση διερευνά πιο επιθετικά τρόπους για την κατάσχεση των παγωμένων περιουσιακών στοιχείων της ρωσικής κεντρικής τράπεζας, καθώς προσπαθεί να εξασφαλίσει οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι: Όχι σε λύση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία
Επικαιρότητα |

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι: Όχι σε λύση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον οποίο είπε πως «εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει για το αποδεκτό για αυτήν ειρηνευτικό πλαίσιο»