![Μητσοτάκης: Το μεσημέρι η συνάντηση με τον Στάρμερ στο Λονδίνο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/mitsotakis-2.jpg)
Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βρετανό ομόλογο του, Σερ Κιρ Στάρμερ στην Ντάουνινγκ Στριτ, «σε μια κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία για τη Δύση και εν μέσω κλιμάκωσης στο μέτωπο της Ουκρανίας».
Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 12:45 και αποτελεί μία ευκαιρία για επανεκκίνηση των διμερών σχέσεων σε πολλούς τομείς.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα υπάρξει έκτακτη φορολόγηση των τραπεζών
Αναφορικά με το πάγιο ελληνικό αίτημα για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι θα αναφερθεί στον βρετανό πρωθυπουργό αλλά όπως σημειώνουν πρόκειται για ένα ζήτημα που συζητείται με το Βρετανικό Μουσείο.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η συνάντηση αυτή θα είναι μια καλή ευκαιρία αναβάθμισης των διμερών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα. Μεταξύ άλλων αναμένεται να δοθεί έμφαση στους τομείς της Ναυτιλίας, της έρευνας, της καινοτομίας και του Τουρισμού. Αξίζει να σημειωθεί πως το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η δεύτερη πιο σημαντική τουριστική αγορά για την Ελλάδα.
Η ατζέντα της συνάντησης
Ψηλά στην ατζέντα των δύο ηγετών θα είναι και το μεταναστευτικό. Θέμα που από την μια απασχολεί ολοένα και περισσότερο το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς οι μεταναστευτικές ροές αυξάνονται σε καθημερινή βάση, και από την άλλη η Ελλάδα διεθνώς αναγνωρίζεται ότι έχει καταφέρει να το αντιμετωπίσει αποτελεσματικά. Ιδιαίτερα όσον αφορά τη φύλαξη και την προστασία των συνόρων της.
Στα θέματα συζήτησης συμπεριλαμβάνεται επίσης και η στενότερη διεθνής συνεργασία του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ελλάδα καθώς από τις αρχές του χρόνου θα πάρει μια άλλη διάσταση. Η χώρα μας για την διετία 2025-2026 θα είναι ένα από τα δέκα μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί ένα από τα πέντε μόνιμα μέλη του. Έτσι, τα δύο κράτη, μαζί με τα άλλα μέλη, θα πρέπει αυτό το διάστημα να αποφασίσουν, με βάση το διεθνές δίκαιο, για μια σειρά θεμάτων που αφορούν κυρίως την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.
Στάρμερ και Μητσοτάκης θα συζητήσουν επίσης ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος με έμφαση τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία αλλά και τις μελλοντικές σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου – ΕΕ.
Η νέα κυβέρνηση του Λονδίνου από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει πως θα ήθελε να βάλει τη χώρα στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής συνεργασίας, «οικοδομώντας στενότερους δεσμούς με την ήπειρο», όπως χαρακτηριστικά έχει τονίσει πολλές φορές ο Σερ Κιρ Στάρμερ. Στο πλαίσιο αυτό οι δύο ηγέτες αναμένεται να εξετάσουν τρόπους με τους οποίους η Ελλάδα θα μπορούσε να συμβάλει ώστε να βελτιωθούν οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ηνωμένου Βασιλείου.
Πηγή: in.gr
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Πύργος του Άιφελ: Το μνημείο με τις περισσότερες επιθέσεις σε τουρίστες στον κόσμο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/paris-600x394.jpg)
Πύργος του Άιφελ: Το μνημείο με τις περισσότερες επιθέσεις σε τουρίστες στον κόσμο
Οργιάζουν οι κλοπές και οι απάτες στο διάσημο πύργο της γαλλικής πρωτεύουσας και τις γύρω περιοχές
![Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Γάζα αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι το Σάββατο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/ot_israel_palestine_netaniahou-768x450-1-600x352.png)
Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Γάζα αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι το Σάββατο
Η κατάπαυση του πυρός έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση
![Κυβερνοεπιθέσεις: Το 2024 εντοπίστηκαν 1,6 εκατ. επιθέσεις σε παίκτες του Roblox](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/hacking-600x400.jpg)
Γίνεται φόρτωση... κυβερνοαπειλής: Πάνω από 1,6 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις σε παίκτες του Roblox το 2024
Η τεράστια δημοφιλία του παιχνιδιού Robloxτο έχει καταστήσει ελκυστικό στόχο για κυβερνοεπιθέσεις
![Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/nea-odos1-600x399.jpg)
Ερχονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης
Από Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου - Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία
![Άκης Τσελέντης: Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tselentis-1024x682-1-600x400.jpg)
Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου ο Άκης Τσελέντης
Ο Άκης Τσελέντης παραιτήθηκε από την Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου καταγγέλλοντας ότι σε αυτή συμμετέχουν επιπλέον μέλη χωρίς ΦΕΚ
![Ευρωπαϊκός προϋπολογισμός: Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/european_commission_hq-flags_web-3-600x375.jpg)
Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται στον προϋπολογισμό
Οποιαδήποτε προσπάθεια για αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού θα συναντήσει πιθανώς τη σκληρή αντίσταση από τους μεγαλύτερους καθαρούς συνεισφέροντες στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό
![Google: Ο «Κόλπος της Αμερικής» έφτασε στην εφαρμογή Χάρτες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Gulf-of-America-600x364.jpg)
Τέλος απο τους χάρτες της Google ο Κόλπος του Μεξικού - Ήρθε ο «Κόλπος της Αμερικής»
Η αλλαγή της ονομασίας σε «Κόλπος της Αμερικής» έγινε μετά από εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που μετονομάζει την περιοχή
![Σαντορίνη – Σεισμοί: Νέα ανάρτηση Τσελέντη μετά τα 5,3 Ρίχτερ – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tseln-600x390.jpg)
Νέα ανάρτηση Τσελέντη – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»
«Δυστυχώς με τη πρόσφατη σεισμική δράση στη Σαντορίνη, αντί να ξεστομίζουμε αλήθειες φτύνουμε σιωπές» τονίζει ο Άκης Τσελέντης. Τι λέει για τη σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη μετά τα 5,3 Ρίχτερ
![Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής: Συγκαλείται την Τρίτη – Ποιο είναι το κεντρικό θέμα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/T2212-600x400.jpg)
Συγκαλείται την Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής - Το κεντρικό θέμα
Σήμερα, Τρίτη, θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη
![Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santor-600x400.jpeg)
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη - Αισθητός στην Αθήνα
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Σαντορίνης έγινε αισθητός στην Αθήνα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σεισμό που έχει σημειωθεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή.