![Μινιόν: Ανοίγει το θρυλικό πολυκατάστημα – Τι είπε στο 4ο ΟΤ Forum ο Δ. Ανδριόπουλος, CEO της Dimand](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/ot_andriopoulos2.png)
Σε τρεις μήνες από τώρα, στις αρχές Μαρτίου του 2025, το Μινιόν θα λάμψει ξανά. Το θρυλικό πολυκατάστημα, ταυτισμένο με τις παιδικές αναμνήσεις των σημερινών πενηντάρηδων, μετά από 27 χρόνια ερήμωσης επανέρχεται αναγεννημένο, φιλοδοξώντας να δώσει ένα νέο νόημα στον πυρήνα της πόλης, την πλατεία Ομονοίας.
OT FORUM – Δημήτρης Ανδριόπουλος: H Ελλάδα μπορεί να έχει ανάπτυξη για τα επόμενα 30 χρόνια
«Το έργο είναι έτοιμο, οι χρήστες κάνουν τις δικές τους εργασίες, τέλος Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου τα 3/4 του κτιρίου θα είναι λειτουργικά», ανέφερε ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Dimand από το βήμα του 4ου ΟΤ FORUM «Ένα νέο παραγωγικό πρότυπο – «”Ελλάδα 2030″» που διοργανώνει ο Οικονομικός Ταχυδρόμος στις 2 και 3 Δεκεμβρίου στο Μικρό Χρηματιστήριο Αθηνών.
Οι νέοι μισθωτές του θρυλικού Μινιόν
Ήδη η ΔΕΗ, ένας εκ των μισθωτών του ιστορικού κτιρίου, το οποίο θα πιστοποιηθεί περιβαλλοντικά κατά LEED Gold, έχει εγκατασταθεί στα γραφεία, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες διαμόρφωσης των εμπορικών χώρων του καταστήματος Zara, καθώς και των γραφείων του ισπανικού ομίλου Inditex.
Το νέο κατάστημα Zara θα αναπτυχθεί σε 4 επίπεδα: υπόγειο, ισόγειο, 1ος και 2ος όροφος, ενώ στο δεύτερο υπόγειο θα βρίσκονται οι αποθήκες.
Τα γραφεία της ισπανικής πολυεθνικής μόδας θα καταλάβουν 2.200 τ.μ. στον 3ο και 4ο όροφο.
Υπενθυμίζεται ότι ακίνητο του Μινιόν, συνολικής επιφανείας 18.580 τ.μ., αποτελείται από τα κτήρια Α και ΒΓΔΕ επί των οδών Πατησίων, Σατωβριάνδου, Δώρου και Βερανζέρου. Οι γραφειακοί χώροι εμβαδού 7.700 τ.μ. καταλαμβάνουν τους υψηλότερους ορόφους των κτιρίων ΒΓΔΕ του Μινιόν, από τον 3ο έως τον 7ο, ενώ οι εμπορικοί χώροι καταλαμβάνουν συνολικά περί τα 6.100 τ.μ.
Στο ανεξάρτητο 8ροφο κτίριο Α, στη συμβολή των πεζοδρόμων Σατωβριάνδου και Δώρου, σε δεύτερο χρόνο θα αναπτυχθεί το οικιστικό project, που δρομολογεί η Dimand, με τη δημιουργία περίπου 35 διαμερισμάτων εμβαδού 65-125 τ.μ. και ήδη υπάρχει λίστα 120 ενδιαφερομένων αγοραστών.
![](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/minion.jpg)
Από το Πεδίο τους Άρεως μέχρι το Σύνταγμα
Η αναγέννηση του Μινιόν, όπως και το διπλανό Moxy, το ξενοδοχείο της Marriott που λειτουργεί στο κτίριο του παλιού Ειρηνοδικείου πάνω στην πλατεία Ομονοίας, δεν μπορεί να ειδωθούν αποσπασματικά.
Σύμφωνα με όσα είπε ο κύριος Ανδριόπουλος στο ΟΤ Forum, το μεγάλο στοίχημα της Dimand είναι η αναβάθμιση ολόκληρης της περιοχής του κέντρου της Αθήνας: από το Πεδίο του Άρεως μέχρι το Σύνταγμα.
Η εισηγμένη διαθέτει συνολικά επτά εμβληματικά κτίρια στην ευρύτερη περιοχή, τα οποία σταδιακά αναπτύσσει.
Μεταξύ αυτών είναι το ακίνητο επί της οδού Κοραή 4, που θα ανακαινισθεί με επιμέλεια της Dimand με βάση τις πλέον σύγχρονες κτιριακές προδιαγραφές ώστε να στεγαστούν οι κεντρικές διοικητικές μονάδες της Πειραιώς, η στοά «Κοραή», όπου θα δημιουργηθεί ένας νέος κόμβος εμπορικής και ψυχαγωγικής δραστηριότητας, το κτίριο όπου στεγαζόταν κάποτε το πολυκατάστημα Λαμπρόπουλος και στεγάζει αυτή τη στιγμή κατάστημα της Notos, το ιστορικό ακίνητο στη συμβολή Σοφοκλέους και Αιόλου παλιά έδρα της Εμπορικής Τράπεζας (μέρος του Skyline), καθώς και το κτίριο Απελλού και Λυκούργου.
Το exit από το Μινιόν
Η Dimand, που «τρέχει» παράλληλα αστικές αναπλάσεις από τον Βοτανικό (στο πρώην εργοστάσιο της Softex) μέχρι τον Πειραιά, στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου και τη Θεσσαλονίκη (πρώην ζυθοποιία ΦΙΞ), έχει δρομολογήσει exit από το Μινιόν, με το κτίριο να παραδίδεται στον νέο ιδιοκτήτη πλήρως μισθωμένο.
Δεδομένου ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις και για την πώληση του Πύργου Πειραιά, μεταξύ άλλων exits, ο στόχος της διοίκηση της Dimand είναι η ρευστότητα να ανέλθει στα 100 εκατ. ευρώ έως τα μέσα του 2025 με την κερδοφορία στα 35 εκατ. ευρώ.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Σούπερ μάρκετ: Αύξηση τζίρου 9% στα online – Τι προτιμούν οι καταναλωτές [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/02/online-supermarket-768x402-1-600x314.jpg)
«Άλμα» 9% στις πωλήσεις των online σούπερ μάρκετ - Η δημοφιλής ημέρας [γραφήματα]
Ποιες κατηγορίες προϊόντων πρωταγωνιστούν στα online σούπερ μάρετ
![Goldman Sachs: Ανεβάζει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών – Αναβαθμίζει την Alpha [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/golman-sachs-600x400.jpg)
Ανεβάζει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η Goldman Sachs - Αναβαθμίζει την Alpha [πίνακες]
Η Goldman Sachs, υποβαθμίζει την Eurobank – «Αγορά» συστήνει για ΕΤΕ, Πειραιώς
![Motor Oil: Στην ΝRG το 35% της Κόρινθος Power – Στα 56 εκατ. ευρώ το τίμημα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/MOTOROIL_Refineries_yerolymbos-29-600x399.jpg)
Motor Oil: Στην ΝRG το 35% της Κόρινθος Power – Στα 56 εκατ. ευρώ το τίμημα
Τι αναφέρει σε ανακοίνωση η Motor Oil
![Τράπεζες: Δωρεά 100.000 ευρώ στο πρόγραμμα Ανακαίνισης Σχολικών Κτιρίων «Μαριέτα Γιαννάκου»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/private-schools-600x423.png)
Δωρεά 100.000 ευρώ στο πρόγραμμα Ανακαίνισης Σχολικών Κτιρίων «Μαριέτα Γιαννάκου»
Εκατοντάδες σχολικές μονάδες ανά την επικράτεια θα ανακαινιστούν ριζικά βελτιώνοντας τις συνθήκες για την περαιτέρω αναβάθμιση της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης
![Τράπεζα Πειραιώς: Ανάληψη καθηκόντων Συμβούλου Διοίκησης από την κυρία Αναστασία Σακελλαρίου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/sakellariou.png)
Πειραιώς: Ανάληψη καθηκόντων Συμβούλου Διοίκησης από την κυρία Αναστασία Σακελλαρίου
Η κυρία Σακελλαρίου διαθέτει μακρά εργασιακή εμπειρία στον χρηματοπιστωτικό τομέα στην Ελλάδα
![Eurobank: Με 93,47% στην Ελληνική Τράπεζα – Υποχρεωτική δημόσια πρόταση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/eurobank-600x400.jpg)
Στο 93,47% το ποσοστό της Eurobank στην Ελληνική Τράπεζα Κύπρου
H Eurobank απέκτησε το 37,5% της κυπριακής τράπεζας έναντι 750 εκατ. ευρώ προχωρά σε δημόσια πρόταση στα €4,843 ανά μετοχή
![Nexi Ελλάδος: Αναβαθμίζεται η e-Commerce πλατφόρμα online πληρωμών Nexi XPay](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/nexi-about-us.jpg)
Αναβαθμίζεται η e-Commerce πλατφόρμα online πληρωμών της Nexi Ελλάδος
Στην πλατφόρμα online πληρωμών Nexi XPay προστίθενται Apple Pay και Google Pay
![Τράπεζες: Πώς θωρακίζουν την κερδοφορία τους από τη μείωση του κόστους χρήματος](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_banking_euros22-768x450-1-1-1-1-600x352.jpg)
Πώς οι τράπεζες θωρακίζουν την κερδοφορία τους - Το ανάχωμα στη μείωση του κόστους χρήματος
Ποιες κινήσεις δρομολογούν οι τράπεζες για να διατηρήσουν υψηλά την κερδοφορία τους - Ο ρόλος των επιτοκίων
![Εθνική Τράπεζα: Αμείωτες οι επενδύσεις στην ενέργεια – Ο στόχος για 30% στα δάνεια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/Karamouzis-Vasilis-ETE-Delfoi-600x469.jpg)
Καραμούζης (ΕΤΕ): Η Εθνική είναι η τράπεζα της Ενέργειας – Δάνεια 3 δισ. στις ΑΠΕ
Η Εθνική Τράπεζα σύμφωνα με τον Β. Καραμούζη γεν. διευθυντή Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής στοχεύει έως το 2030 να διατηρήσει το 30% στις ΑΠΕ
![Limnos Resort: Η επένδυση των 171 εκατ. ευρώ που θα αλλάξει την εικόνα της Λήμνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_boubouras-3-600x438.jpg)
Βίλες, 2 πεντάστερα και μαρίνα - Η μέγα επένδυση της οικογένειας Μπούμπουρα στη Λήμνο
Σε διαβούλευση η επένδυση Limnos Resort - Τι περιλαμβάνει - Ποια είναι η οικογένεια Μπούμπουρα