Με το βλέμμα στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και περιμένοντας την απόφαση του ΟΠΕΚ+ για την παραγωγή, οι επενδυτές πετρελαίου ήταν επιφυλακτικοί στις κινήσεις τους στα ασιατικά χρηματιστήρια. Η επιφυλακτικότητα ενισχύθηκε και από τα υψηλότερα αποθέματα αργού πετρελαίου και καυσίμων στις ΗΠΑ.
Ετσι, οι τιμές μεταβλήθηκαν ελάχιστα, την Τετάρτη, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent υποχώρησαν 2 σεντς, ή 0,03%, στα 73,60 δολάρια το βαρέλι νωρίς το πρωί της Τετάρτη (ώρα Ελλάδας), ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού μειώθηκαν κατά 3 σεντς, ή 0,04%, στα 69,91 δολάρια.
Λιβύη: Νέο ρεκόρ παραγωγής πετρελαίου μετά τον «πόλεμο των φατριών»
Ας σημειωθεί ότι μία ημέρα νωρίτερα, την Τρίτη, το Brent σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο σε δύο εβδομάδες, κατά 2,5%.
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, ανέφεραν πηγές της αγοράς, επικαλούμενες στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου. Τα, δε, αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν επίσης, κατά 4,6 εκατομμύρια βαρέλια, παρόλο που η εβδομάδα περιελάμβανε την Ημέρα των Ευχαριστιών, όταν η ζήτηση συνήθως αυξάνεται καθώς οι οικογένειες ταξιδεύουν με αυτοκίνητο για διακοπές. Πρακτικά, δηλαδή, τα αποθέματα ήταν μεγαλύτερα από όσο χρειαζόταν η αγορά για να δώσει ώθηση στην τιμή του πετρελαίου.
Τα επίσημα στοιχεία για τα αποθέματα πετρελαίου από την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ αναμένονται με αυξημένο ενδιαφέρον σήμερα Τετάρτη, με τους αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters να δηλώνουν πως αναμένουν μείωση κατά 700.000 βαρέλια του αργού και αύξηση 639.000 βαρελιών στη βενζίνη.
Πάντως, στήριξη στις τιμές αναμένεται ότι θα παρέχει ο ΟΠΕΚ+ που συνεδριάζουν αύριο Πέμπτη, με ζητούμενο το αν θα παρατείνουν τις περικοπές στην παραγωγή -που με βάση την προηγούμενη απόφαση επρόκειτο να αρχίσουν να μειώνονται από τον Ιανουάριο με στόχο να καταργηθούν σταδιακά μέχρι το τέλος του 2025.
Οι επενδυτές συνέχισαν επίσης να παρακολουθούν την ένταση στη Μέση Ανατολή για τον αντίκτυπό της στις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες της περιοχής, με το Ισραήλ και τον Λίβανο να δείχνουν πως «πυροβολούν» εκατέρωθεν την εκεχειρία.
Στη γειτονική Συρία, αντάρτες που προελαύνουν εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων έφτασαν κοντά στη μεγάλη πόλη Χάμα, σύμφωνα με αντάρτες και παρατηρητές πολένου, μετά την αιφνιδιαστική κατάληψη του Χαλεπίου την περασμένη εβδομάδα.
Latest News
Υποχώρησε το πετρέλαιο μετά την αναδίπλωση Τραμπ για τους δασμούς σε Μεξικό και Καναδά
Το βράδυ της Δευτέρας ανακοινώθηκε το πάγωμα των δασμών στο Μεξικό και στον Καναδά για 30 ημέρες - Αμεση ήταν η αντίδραση των αγορών στο πετρέλαιο
«Βουτιά» σε χαμηλό 4 εβδομάδων για το πετρέλαιο
Εντονη νευρικότητα στην αγορά πετρελαίου - Roller coaster στις τιμές
Γιατί οι ΗΠΑ μαγνητίζουν τις ράβδους χρυσού - Η μεγάλη ευκαιρία για arbitrage και οι δασμοί Τραμπ
Γιατί οι τράπεζες ράβδων μεταφέρουν το χρυσό στις ΗΠΑ
Νέο ιστορικό ρεκόρ για τον χρυσό - «Βλέπει» τα 3.000 δολ.
Ο χρυσός επιβεβαιώνει τον ρόλο του ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο εν μέσω φόβων για νέα παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο
Πού θα στραφούν οι αμερικανικές εταιρείες για μέταλλα όπως αλουμίνιο και χαλκός
Το 56% των προϊόντων αλουμινίου στις ΗΠΑ εισάγονται από τον Καναδά
Οι δασμοί Τραμπ εκτοξεύουν το δολάριο και αναστατώνουν τις αγορές
Το δολάριο ανεβαίνει, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αμερικανικών μετοχών πέφτουν και το πετρέλαιο «τσιμπάει»
Ανοδος στις τιμές του πετρελαίου «διά χειρός» Τραμπ
Το πετρέλαιο επηρεάστηκε άμεσα από τους δασμούς Τραμπ, λόγω των φόβων για περιορισμένη προσφορά
Δεύτερη εβδομάδα απωλειών για το μαύρο χρυσό
Οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον του στην επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ σε Καναδά, Μεξικό και ΗΠΑ
Οι δύο παράγοντες που κάνουν την Goldman Sachs να «βλέπει» 93 δολ. στο αργό
H Goldman Sachs περιέγραψε ένα σενάριο όπου το Ιράν αντιμετωπίζει διακοπές στον εφοδιασμό και η Ρωσία προσωρινά προβλήματα
Είναι ο χρυσός προμήνυμα πολέμου; - Οι εκτιμήσεις των ειδικών
Ο χρυσός, οι γεωπολιτικές εντάσεις και η οικονομική αστάθεια το 2025 - Ποιοι παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή του