![Συρία: Η επίθεση των ανταρτών συνιστά απειλή για όλη τη Μέση Ανατολή λέει το Ιράν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/11/syria-1-scaled.jpg)
Η επίθεση που εξαπέλυσαν οι αντάρτες στη Συρία κατά του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, η οποία χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από το Ιράν, συνιστά απειλή για τη Μέση Ανατολή, δήλωσε σήμερα από τη Βαγδάτη ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας (απεικονίζεται με τους ομολόγους του από Ιράκ και Συρία.).
«Η τρομοκρατική απειλή δεν θα περιοριστεί στη Συρία και συνιστά απειλή για όλες τις γειτονικές χώρες και για το σύνολο της περιοχής», δήλωσε ο Αμπάς Αραγτσί, του οποίου η χώρα είναι άνευ όρων υποστηρικτής της συριακής κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι «η τρομοκρατία δεν γνωρίζει σύνορα».
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί δήλωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει με όλες της τις δυνάμεις την κυβέρνηση στη Συρία, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια αιφνιδιαστική επίθεση των ανταρτών.
Συρία: Καταρρέει το κράτος – Ο εφιάλτης για τους πολίτες
«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν πάντα υποστήριζε τη Συρία (του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ) και θα συνεχίσει να το πράττει με όλες της τις δυνάμεις. Θα παράσχει οτιδήποτε είναι απαραίτητο και ζητείται από τη συριακή κυβέρνηση», ο Αραγτσί κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην ιρακινή πρωτεύουσα.
Η Ουκρανία λέει πως «η Ρωσία δεν μπορεί να πολεμήσει σε δύο μέτωπα»
«Βλέπουμε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να πολεμήσει σε δύο μέτωπα αυτό είναι σαφές από τα γεγονότα στη Συρία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας, Χεόργκι Τίχιι στους δημοσιογράφους, ενώ διέψευσε για μια ακόμη φορά ότι το Κίεβο εμπλέκεται σε μάχες στη Συρία.
Μετά από χρόνια, Σύροι αντάρτες έχουν αρχίσει να πραγματοποιήσουν την ταχύτερη προέλαση στο πεδίο της μάχης από κάθε πλευρά από τότε που η εξέγερση κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ κατέληξε σε εμφύλιο πόλεμο πριν από 13 χρόνια.
Η Ουκρανία δεν εμπλέκεται στην Συρία δήλωσε ο εκπρόσωπος
Ο Τίχιι απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τις κατηγορίες του Ιράν, ενός άλλου συμμάχου του Άσαντ, ότι η Ουκρανία υποστηρίζει αυτό που η Τεχεράνη αποκαλεί τρομοκρατικές ομάδες.
«Η Ουκρανία απορρίπτει κατηγορηματικά και αποφασιστικά οποιεσδήποτε κατηγορίες, σχετικά με την υποτιθέμενη εμπλοκή μας στην επιδεινούμενη κατάσταση ασφαλείας στη Συρία», δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Η κυβέρνηση Άσαντ έχει καταφέρει να κρατήσει ένα σημαντικό κομμάτι της χώρας μετά από χρόνια σκληρών μαχών. Ωστόσο, οι αντάρτες με την αστραπιαία επίθεση τους που άρχισε πριν μια εβδομάδα κατέλαβαν δύο μεγάλες πόλεις και εκτάσεις γης.
«Οι σημαντικές απώλειες της Ρωσίας στην Ουκρανία οδήγησαν τη Μόσχα να αποσύρει την πλειονότητα των στρατευμάτων και του εξοπλισμού της από τη Συρία, αφήνοντας τον σύμμαχό της χωρίς την απαραίτητη υποστήριξη», δήλωσε ο Τίχιι.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Πύργος του Άιφελ: Το μνημείο με τις περισσότερες επιθέσεις σε τουρίστες στον κόσμο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/paris-600x394.jpg)
Πύργος του Άιφελ: Το μνημείο με τις περισσότερες επιθέσεις σε τουρίστες στον κόσμο
Οργιάζουν οι κλοπές και οι απάτες στο διάσημο πύργο της γαλλικής πρωτεύουσας και τις γύρω περιοχές
![Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Γάζα αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι το Σάββατο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/ot_israel_palestine_netaniahou-768x450-1-600x352.png)
Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Γάζα αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι το Σάββατο
Η κατάπαυση του πυρός έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση
![Κυβερνοεπιθέσεις: Το 2024 εντοπίστηκαν 1,6 εκατ. επιθέσεις σε παίκτες του Roblox](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/hacking-600x400.jpg)
Γίνεται φόρτωση... κυβερνοαπειλής: Πάνω από 1,6 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις σε παίκτες του Roblox το 2024
Η τεράστια δημοφιλία του παιχνιδιού Robloxτο έχει καταστήσει ελκυστικό στόχο για κυβερνοεπιθέσεις
![Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/nea-odos1-600x399.jpg)
Ερχονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης
Από Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου - Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία
![Άκης Τσελέντης: Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tselentis-1024x682-1-600x400.jpg)
Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου ο Άκης Τσελέντης
Ο Άκης Τσελέντης παραιτήθηκε από την Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου καταγγέλλοντας ότι σε αυτή συμμετέχουν επιπλέον μέλη χωρίς ΦΕΚ
![Ευρωπαϊκός προϋπολογισμός: Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/european_commission_hq-flags_web-3-600x375.jpg)
Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται στον προϋπολογισμό
Οποιαδήποτε προσπάθεια για αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού θα συναντήσει πιθανώς τη σκληρή αντίσταση από τους μεγαλύτερους καθαρούς συνεισφέροντες στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό
![Google: Ο «Κόλπος της Αμερικής» έφτασε στην εφαρμογή Χάρτες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Gulf-of-America-600x364.jpg)
Τέλος απο τους χάρτες της Google ο Κόλπος του Μεξικού - Ήρθε ο «Κόλπος της Αμερικής»
Η αλλαγή της ονομασίας σε «Κόλπος της Αμερικής» έγινε μετά από εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που μετονομάζει την περιοχή
![Σαντορίνη – Σεισμοί: Νέα ανάρτηση Τσελέντη μετά τα 5,3 Ρίχτερ – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tseln-600x390.jpg)
Νέα ανάρτηση Τσελέντη – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»
«Δυστυχώς με τη πρόσφατη σεισμική δράση στη Σαντορίνη, αντί να ξεστομίζουμε αλήθειες φτύνουμε σιωπές» τονίζει ο Άκης Τσελέντης. Τι λέει για τη σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη μετά τα 5,3 Ρίχτερ
![Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής: Συγκαλείται την Τρίτη – Ποιο είναι το κεντρικό θέμα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/T2212-600x400.jpg)
Συγκαλείται την Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής - Το κεντρικό θέμα
Σήμερα, Τρίτη, θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη
![Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santor-600x400.jpeg)
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη - Αισθητός στην Αθήνα
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Σαντορίνης έγινε αισθητός στην Αθήνα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σεισμό που έχει σημειωθεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή.