
Η πιθανή κίνηση της νέας αμερικανικής κυβέρνησης να αυξήσει τους δασμούς στους εμπορικούς εταίρους θα μπορούσε σε συνδυασμό με τις συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο να αυξήσει τον κίνδυνο στις χρηματοπιστωτικές αγορές το επόμενο έτος, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της UBS Group AG, Σέρτζιο Ερμότι.
«Η επιτάχυνση των γεωπολιτικών γεγονότων σε συνδυασμό με την κλιμάκωση στα μακροοικονομικά μέτωπα – δασμοί, προστατευτισμός – είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να παρακολουθούμε», δήλωσε ο Ερμότι σε συνέντευξη στην τηλεόραση του Bloomberg στο περιθώριο της Finance Week στο Άμπου Ντάμπι. «Είναι ακόμη πολύ αβέβαιο, θα δούμε μεγάλη μεταβλητότητα στις αγορές».
Politico: Τρόμος στην ΕΕ για τον εμπορικό πόλεμο που ξεκινά ο Τραμπ με την Κίνα
Ως διευθύνων σύμβουλος ενός από τους μεγαλύτερους διαχειριστές περιουσίας στον κόσμο, ο Ερμότι δήλωσε ότι συμβουλεύει τους πελάτες του να είναι καλά διαφοροποιημένοι στο τρέχον περιβάλλον και ότι δεν βλέπει μεγάλη διάθεση για ρίσκο αυτή τη στιγμή.
Προς το παρόν, οι καταναλωτές και η οικονομία «εξακολουθούν να είναι ανθεκτικοί» παρά την αβεβαιότητα γύρω από τις οικονομικές και πολιτικές προοπτικές.
Ερμότι: Ο πληθωρισμός φαίνεται να είναι υπό έλεγχο προς το παρόν
«Είμαι ανακουφισμένος και έκπληκτος που βλέπω ότι όλα αυτά τα γεωπολιτικά γεγονότα δεν έχουν πραγματικά προκαλέσει αλυσιδωτά γεγονότα και συνέπειες και στις χρηματοπιστωτικές αγορές», δήλωσε ο Ερμότι. «Ο πληθωρισμός φαίνεται να είναι υπό έλεγχο προς το παρόν και η πιθανή απορρύθμιση στις ΗΠΑ θα μπορούσε να προωθήσει τη δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών – αυτό θα μπορούσε να είναι επωφελές για τις αγορές και την οικονομία».
Ο Ερμότι αναφέρθηκε επίσης στην επικείμενη κοινοβουλευτική έκθεση στην Ελβετία, την εγχώρια αγορά της UBS, σχετικά με τα αίτια της κατάρρευσης της Credit Suisse. Η UBS εξαγόρασε την πρώην αντίπαλό της σε μια επείγουσα εξαγορά τον περασμένο Μάρτιο, αν και τώρα αντιμετωπίζει απότομα υψηλότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις λόγω του αυξημένου μεγέθους της.
«Ελπίζουμε ότι θα δοθεί η απαραίτητη διαφάνεια σχετικά με τους λόγους που η CS κατέρρευσε», δήλωσε. «Πιστεύουμε όντως ότι είναι απολύτως σημαντικό να το κατανοήσουμε αυτό πριν προχωρήσουμε σε οποιεσδήποτε αλλαγές κανονισμών ή σε οποιαδήποτε μέτρα που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την ανταγωνιστικότητα του χρηματοπιστωτικού κέντρου».


Latest News

Kινέζοι εφοπλιστές κατά ΗΠΑ για λιμενικά τέλη - «Παραβιάζει τους κανόνες του ΠΟΕ»
Οι κινέζοι εφοπλιστές αντιτίθεται στα λιμενικά τέλη που οι ΗΠΑ θέλουν να επιβάλλουν σε θαλάσσιους μεταφορείς που κατέχουν ή έχουν παραγγείλει πλοία από την Κίνα

ΕΕ και Νότια Αφρική συζητούν για μια νέα στρατηγική εταιρική σχέση
Η πρόεδρος της ΕΕ ανακοίνωσε επενδυτικό σχέδιο ύψους 4,7 δισ. δολ. για τη δίκαιη ενεργειακή μετάβαση στη χώρα και τη στήριξη της φαρμακευτικής βιομηχανίας

Γιατί εκτινάχθηκαν κατά 390% οι μετοχές της Eutelsat την περασμένη εβδομάδα
Οι μετοχές της γαλλικής εταιρείας δορυφόρων Eutelsat εκτοξεύτηκαν σχεδόν κατά 390% την περασμένη εβδομάδα - Εικασίες ότι η Eutelsat θα μπορούσε να αντικαταστήσει την Starlink του Μασκ στην Ουκρανία

Eρευνες για πετρέλαιο στην Κασπία Θάλασσα σχεδιάζει η BP
Η παραγωγή πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν, όπου επενδύει η BP, μειώνεται εδώ και αρκετά χρόνια αφότου έφτασε στην κορυφή του ενός (1) εκατομμύριου βαρέλιων την ημέρα, το 2010.

3ο Capital Link Business Cyprus Forum στη Νέα Υόρκη στις 4 Απριλίου
Ο πρόεδρος και υπουργοί της Κύπρου απευθύνονται σε διεθνείς επενδυτές στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης στο business forum της Capital Link

Η Volkswagen αναβάλλει τον στόχο κερδοφορίας κατά τρία χρόνια
Η VW στοχεύει πλέον σε λειτουργικό περιθώριο κέρδους 6,5% το 2029, αντί για το επόμενο έτος, καθώς μειώνει τη δυναμικότητα και τους εργαζομένους της για να αντισταθμίσει τη χαμηλότερη ζήτηση σε Ευρώπη και Κίνα

«Γαϊτανάκι» οι ηλεκτρονικές αγορές - Από την Temu και τη Shein στο αργό Amazon Haul
Επί ευρωπαικού εδάφους, και γενικότερα εκτός ΗΠΑ, μεταφέρεται ο ανταγωνισμός ανάμεσα στην Amazon και τις κινεζικές Temu και Shein

Οι δασμοί Τραμπ επιταχύνουν τα deal για αγορά εταιρικών αεροσκαφών
Συναγερμός έχει σημάνει στις αερομεταφορές σχετικά με τους δασμούς που πλήττουν την αλυσίδα εφοδιασμού της βιομηχανίας

Ciao Donatella - Γυρνάει σελίδα η Versace με αποχώρηση έκπληξη
Ο Ντάριο Βιτάλε θα διαδεχθεί τη Ντονατέλα Βερσάτσε στη θέση του Chief Creative Officer της Versace

Νέες απειλές Τραμπ στην ΕΕ με 200% δασμούς στο κρασί - «Πάρτε πίσω τους δασμούς στο ουίσκι»
Απάντηση στις κυρώσεις της ΕΕ έδωσε ο πρόεδρος Τραμπ μέσα από ανάρτησή του