
Δυο νέοι προορισμοί εξωτερικού από Αθήνα και επτά νέες απευθείας πτήσεις εσωτερικού από περιφερειακές βάσεις αποτελούν τις πλέον πρόσφατες προσθήκες του δικτύου της AEGEAN για το 2025.
Ειδικότερα, από τις αρχές του νέου έτους η AEGEAN θα συνδέει την Αθήνα με το Ιράκ, με τις απευθείας πτήσεις από το Αεροδρόμιο της Αθήνας προς το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ερμπίλ να ξεκινούν στις 23 Φεβρουαρίου και να εκτελούνται δυο φορές την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και Κυριακή. Λίγο αργότερα, και συγκεκριμένα στις 14 Απριλίου 2025, θα επανεκκινήσουν και οι απευθείας πτήσεις της εταιρείας από την Αθήνα προς το Αζερμπαϊτζάν, οι οποίες θα εκτελούνται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή με αεροσκάφη τύπου Airbus 320neo.
Στο δίκτυο εσωτερικού, η AEGEAN προχωρά στην προσθήκη τεσσάρων νέων απευθείας δρομολογίων από το Ηράκλειο προς τη Ρόδο, τη Νάξο, την Κέρκυρα και την Κω, ενώ από το νησί της Ρόδου θα εκτελούνται από τον Ιούνιο του 2025 και ακόμα δυο νέες απευθείας πτήσεις προς τα Χανιά και τη Σαντορίνη. Πιο συγκεκριμένα, οι πτήσεις από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» προς το αεροδρόμιο της Ρόδου «Διαγόρας» θα εκτελούνται καθημερινά, με την πρώτη πτήση να είναι προγραμματισμένη για το Μάρτιο του 2025, ενώ από τον Ιούνιο εκκινούν και τα δρομολόγια από το Ηράκλειο προς την Κω -με τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις-, τη Νάξο και την Κέρκυρα, με 2 εβδομαδιαίες πτήσεις αντίστοιχα. Οι πτήσεις που θα διασυνδέουν την Ρόδο με τα Χανιά θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφος ATR 42-600 δυο φορές την εβδομάδα και έχει ήδη προγραμματιστεί η αύξησή τους σε τέσσερις στα μέσα της τουριστικής περιόδου, ενώ οι πτήσεις από τη Ρόδο προς τη Σαντορίνη θα εκτελούνται τρεις φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο. Τέλος, από τον Ιούνιο του 2025, η εταιρεία θα συνδέει απευθείας και τη βάση της Θεσσαλονίκης με το νησί της Σύρου, με τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο.
Υπενθυμίζεται ότι η AEGEAN ήδη από τον Οκτώβριο του 2024 έχει ενισχύσει τη δραστηριότητά της και στα υπάρχοντα δρομολόγια από Αθήνα προς Κωνσταντινούπολη (4 καθημερινά δρομολόγια) και προς Σμύρνη (5 εβδομαδιαία δρομολόγια) αντίστοιχα, ενώ με την έναρξη του θερινού προγράμματος 2025 προσθέτει νέες απευθείας πτήσεις από Ηράκλειο, Μύκονο, Ρόδο και Σαντορίνη προς Κωνσταντινούπολη. Πιο συγκεκριμένα, από τον Απρίλιο του 2025 και καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου το Ηράκλειο και η Σαντορίνη θα συνδέονται με την Κωνσταντινούπολη με 2 εβδομαδιαίες πτήσεις, οι οποίες θα αυξηθούν σε 4 την περίοδο αιχμής, ενώ από τον Ιούνιο του 2025 απευθείας πτήσεις από και προς την Κωνσταντινούπολη θα πραγματοποιούνται και από τη Μύκονο και τη Ρόδο (2 εβδομαδιαίες πτήσεις αντίστοιχα).
Σημειώνεται ότι η AEGEAN από τις αρχές του 2024 επιχειρεί προς το Λονδίνο, Heathrow καθημερινά με 4 πτήσεις, ενώ έχουν αυξηθεί οι συχνότητες των πτήσεων, οι προσφερόμενες θέσεις και η δραστηριότητα της εταιρείας σε περιοχές των Βαλκανίων, όπως τα Τίρανα και η Σόφια, αλλά και τη Σαουδική Αραβία, και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με την προσθήκη ενός νέου απευθείας δρομολογίου από την Αθήνα προς το Άμπου Ντάμπι. Αντίστοιχή αύξηση καταγράφεται και σε άλλες παραδοσιακές αγορές ενδιαφέροντος του Ελληνικού κοινού, όπως το Βερολίνο, η Βαρκελώνη, η Μαδρίτη και η Λισαβώνα. Τέλος υπενθυμίζεται ότι στις 13 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και οι νέες απευθείας πτήσεις της εταιρείας από την Αθήνα προς το Λας Πάλμας, ενώ από τις αρχές Ιουνίου, το Ηράκλειο θα συνδέεται απευθείας με το Μετς της Γαλλίας.
Σημειώνεται ότι οι πτήσεις είναι ήδη διαθέσιμες στα συστήματα κρατήσεων και οι επιβάτες μπορούν να προβούν στις κρατήσεις των εισιτηρίων τους στο aegeanair.com ή μέσω ταξιδιωτικών πρακτόρων.


Latest News

Η επέλαση των brands στους εμπορικούς δρόμους - Οι νέες επενδύσεις και τα ενοίκια
Το 2024 έκλεισε με σημαντικές επενδύσεις μεγάλων αλυσίδων και brands στην Ερμού και στο κέντρο της πρωτεύουσας - Οι «χρυσές» μισθώσεις

Poste: Γίνεται ο μεγαλύτερος επενδυτής παρόχου τηλεφωνίας
H Poste Italiane παίρνει τα ηνία της Telecom Italia, μέσω της εξαγοράς του 15% της Vivendi

Στην παραγωγή ρίχνουν μισό δισ. 15 βιομηχανίες τροφίμων και ποτών
Game changer για την ελληνική οικονομία η βιομηχανία τροφίμων και ποτών – Οι νέες επενδύσεις ξεπερνούν το μισό δισ.

H AI στην «πράσινη» ενεργειακή μετάβαση των επιχειρήσεων| H ιστορία της Avokado
Σε αυτό το επεισόδιο του BizSound φιλοξενούμε τον Βασίλη Νικολόπουλο, ιδρυτή και CTO της Avokado. Η εταιρεία παρέχει λύσεις στο κομμάτι της ενέργειας, με εργαλείο την τεχνητή νοημοσύνη.

Σε έξι μήνες αλλάζουν χέρια ΜΙΝΙΟΝ και Πύργος του Πειραιά – Οι διεκδικητές
Σε νέους ιδιοκτήτες ΜΙΝΙΟΝ και Πύργος του Πειραιά – Με ποιους μιλάει η Dimand και πώς έχει αλλάξει η «δεξαμενή» των επενδυτών - Ποια είναι η πολυεθνική που «μπήκε» στο εμβληματικό κτίριο του Πειραιά

Σε αναζήτηση ισορροπίας τα σούπερ μάρκετ - Από την πανδημία στο σοκ των ανατιμήσεων
Πώς εξελίσσεται η κατανάλωση στα ράφια των σούπερ μάρκετ - Ο ρόλος των αυξήσεων και η αντίδραση των νοικοκυριών

«Αυτονομείται» το παγωτό της Unilever στην Ελλάδα – Η νέα εταιρεία
Το σχέδιο της Unilever για το παγωτό – Η «προίκα» της Algida ICC και οι επιδόσεις του 2024 - Σε εξέλιξη η εθελουσία

Ο Τρύφων Νάτσης απέκτησε τις μετοχές Κάτσου και Γερμανού στη Lamda
Το ποσοστό της BHCML σε δικαιώματα ψήφου επί μετοχών στη Lamda ανήλθε σε ποσοστό 5,092% - Στο 8,624% η συμμετοχή του Τρύφωνα Νάτση

Coca Cola HBC: Ακυρώνει το event στο Καλλιμάρμαρο μετά το «μπλόκο» Μενδώνη
Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας

Lamda Development: Στο 5,092% η συμμετοχή της Breva Howard Capital του Νάτση
Προηγουμένως η Breva Howard Capital κατείχε ποσοστό 2,8291% στη Lamda Development - Τι αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας