
Επαναλειτουργεί από σήμερα 9 Δεκεμβρίου η Αίγλη Ζαππείου. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο ιστορικός χώρος διασκέδασης της Αθήνας μεταμορφώνεται σε έναν πολυδιάστατο προορισμό που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την ψυχαγωγία, την γαστρονομία, τις εκδηλώσεις και την παραγωγή πολιτιστικού περιεχομένου. Με ένα προσεχτικά σχεδιασμένο περιβάλλον που περιλαμβάνει ένα εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών, το ΑΙΓΛΗ RESTAURANT, ένα all-day bar-restaurant, το ΑΙΓΛΗ ALL DAY, τρεις σύγχρονους χώρους εκδηλώσεων, τους ΑΙΓΛΗ BALLROOM, ΑΙΓΛΗ UPSTAIRS και ΑΙΓΛΗ YARD και έναν εμβληματικό θερινό κινηματογράφο, το ΑΙΓΛΗ CINEMA, η νέα ΑΙΓΛΗ στοχεύει να γίνει το επίκεντρο της σύγχρονης αθηναϊκής ζωής.
Αίγλη Ζαππείου: Η μεγάλη επιστροφή – Πότε θα γίνει το soft opening
«Δεν πρόκειται απλά για ανακαίνιση, αλλά για μια ολιστική επανεκκίνηση», τονίζει ο Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος, Γενικός Διευθυντής της Αίγλης.. «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ζωντανό οργανισμό που αναπνέει με τον παλμό της σύγχρονης Αθήνας, ένα χώρο που δεν λειτουργεί μόνο ως προορισμός, αλλά ως πλατφόρμα έκφρασης και συνάντησης».

Οι 4 πυλώνες
Η φιλοσοφία της νέας ΑΙΓΛΗΣ βασίζεται σε τέσσερις κύριους πυλώνες:
1. Πολυσυλλεκτικότητα: Ένας χώρος ανοιχτός σε όλες τις εκφράσεις και τις κοινότητες.
2. Περιεχόμενο: Συνεχής αναζήτηση νέων μορφών τέχνης και εμπειρίας.
3. Προσβασιμότητα: Ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς, που καλωσορίζει κάθε επισκέπτη.
4. Βιωσιμότητα: Έμφαση σε πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον και την κοινωνία.
Λειτουργώντας σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο, η ΑΙΓΛΗ μετατρέπεται σε ένα δυναμικό οικοσύστημα που φιλοξενεί συναυλίες, εκθέσεις, γαστρονομικές εμπειρίες, εργαστήρια και πολιτιστικές συναντήσεις.
«Κάθε γωνιά της ΑΙΓΛΗΣ έχει μια ιστορία να αφηγηθεί», συμπληρώνει ο Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος. «Είμαστε ένας ζωντανός καμβάς όπου η ψυχαγωγία συνυπάρχει με τη γεύση και οι στιγμές μεταμορφώνονται σε όμορφες αναμνήσεις».
Η γαστρονομική φιλοσοφία της ΑΙΓΛΗΣ ΖΑΠΠΕΙΟΥ αντικατοπτρίζει την ευρύτερη προσέγγιση του χώρου για πολυσυλλεκτικότητα. «Τα μενού εκτείνονται από προσεκτικά φτιαγμένα hot dogs και φρέσκιες pizzas μέχρι chateaubriand και ψάρι ψημένο στην parilla, συμπεριλαμβάνοντας ειδικά σχεδιασμένα μενού για παιδιά και κατοικίδια. Αυτή η ποικιλία επιλογών, που συνδυάζει την καθημερινή απόλαυση με τη γαστρονομική εμπειρία, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης της Αίγλης να είναι ένας χώρος όπου κάθε επισκέπτης μπορεί να βρει κάτι που ταιριάζει στις προτιμήσεις του» σημειώνει ο Νικόλας Λιάπης, Director of Operations της Αίγλης.

«Γεφυρώνοντας 120 χρόνια ιστορίας με μία φρέσκια ματιά, η ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ δεν είναι απλώς ένα τοπόσημο – είναι ένας προορισμός ψυχαγωγίας για όλο τον κόσμο. Καλώς ήρθατε στη Αίγλη- όπου η παράδοση συναντά το μέλλον, και κάθε επισκέπτης γίνεται μέρος μιας ζωντανής, εξελισσόμενης ιστορίας», καταλήγει η ανακοίνωση.
Αίγλη 120 ετών
Από το 1904 στα τραπεζάκια της Αίγλης, «το πλέον απολαυστικόν κέντρον των Αθηνών» όπως έλεγε χαρακτηριστικά μία διαφήμιση της εποχής, συγκεντρώνονταν λόγιοι, καλλιτέχνες και απλοί καθημερινοί άνθρωποι, για να απολαύσουν τον καφέ ή την πορτοκαλάδα τους.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1910 λειτούργησε ο κινηματογράφος της Αίγλης, ένας από τους πρώτους θερινούς που λειτούργησαν στην Αθήνα. Με χωρητικότητα 400 ατόμων σήμερα είναι ο παλαιότερος εναπομείναντας υπαίθριος κινηματογράφος της πόλης, οποίος συνεχίζει να λειτουργεί χαρακτηρισμένος ως διατηρητέο μνημείο ήδη από τη δεκαετία του ’90.
Στην εποχή του Μεσοπολέμου και τα μεταπολεμικά χρόνια η Αίγλη σημάδεψε την κοινωνική ζωή και την καθημερινότητα των Αθηναίων, αποτελώντας έναν κοινωνικό-δημόσιο χώρο με διαστρωματική εμβέλεια.
Η Αίγλη συνέχιζε την πολύβουη και ζωηρή ιστορία της και τα επόμενα (πολλά) χρόνια με την crème de la crème της αθηναίικής αλλά και της διεθνούς σκηνής να παρελαύνει από τα τραπέζια της.
Σημειωτέον ότι μετά την καταστροφική πυρκαγιά εν έτει 1998 είχε διακοπεί η λειτουργία του συγκροτήματος για να επανέλθει μετά από ολοκληρωτική ανακαίνιση δυόμισι ετών.
Ο τελευταίος μισθωτής της Αίγλης ήταν η «Αίγλη Χώροι Εστίασης και Αναψυχής Α.Ε.», συνδεόμενη με τον αποβιώσαντα Δημήτρη Κοντομηνά. Η εταιρεία ύστερα σειρά δικαστικών αποφάσεων, εξαναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω αδυναμίας καταβολής των οφειλών ενώ άφησε στο Ζάππειο «φέσια» ύψους περίπου 350.000 ευρώ.
Πριν τον Κοντομηνά τον χώρο εκμεταλλευόταν ο Θάνος Πλατής με το Platis Bistrot Cafe στις αρχές της δεκαετίας του 2000.
Το καλοκαίρι του 2022, η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, που διαχειρίζεται το Ζάππειο Μέγαρο πραγματοποίησε διαγωνισμό για την εικοσαετή μίσθωση του συγκροτήματος. Στον εν λόγω διαγωνισμό, που έθετε ως προϋπόθεση ο μισθωτής να διαθέτει κατώτατο όριο εγγυημένου ετήσιου κύκλου εργασιών, το ποσό των 5 εκατ. ευρώ, τη μοναδική προσφορά κατέβαλε η αλυσίδα καφεστίασης Γρηγόρης (όπως πρώτος έγραψε ο ΟΤ).


Latest News

Γιατί «γκρεμίζονται» οι φούρνοι – 800 λουκέτα μέσα τρία χρόνια
«Λουκέτο» έχουν βάλει την τελευταία τριετία 800 φούρνοι – Οι λόγοι – Η επιδότηση του κόστους ενέργειας, ο καφές και η κόντρα με την Ελληνική Ένωση Αρτοποιίας- Ζαχαροπλαστικής

Ξεκινούν οι έλεγχοι για προσφορές και εκπτώσεις - Από Δευτέρα οι «καταδρομικές» στα σούπερ μάρκετ
Τι πρέπει να ξέρετε για τις προσφορές των σούπερ μάρκετ 1+1 δώρο, πολυσυσκευασίες και stickers - Οι παγίδες

Το στοίχημα εξωστρέφειας της Sarantis - Πώς στέλνει τα προϊόντα της στις αγορές του κόσμου
Όχημα στην εξαγωγική δραστηριότητα της Sarantis αποτελεί το Carroten - Ο ρόλος της σειράς Clinea

Νέος πρόεδρος της ΚΕΕΕ ο Γιάννης Βουτσινάς
Στη ψηφοφορία o Γιάννης Βουτσινάς επικράτησε του Γιάννη Μπρατάκου, με 69 έναντι 49 ψήφων

Η μεγάλη ευκαιρία της ΕΕ να φτάσει τις ΗΠΑ στις startups - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Η Ευρώπη επενδύει πολλά στο κομμάτι των startups, ειδικά στην ΑΙ, ώστε να κλείσει το κενό με τις ΗΠΑ - Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία

Vodafone: Ολοκλήρωση δύο έργων για την ψηφιακή αναβάθμιση του Δημοσίου Τομέα
Τα έργα που ολοκλήρωσε η Vodafone είναι το νέο πληροφοριακό σύστημα για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και ο μετασχηματισμός των υπηρεσιών στα ελληνικά Προξενεία

Οι αυξήσεις στις τιμές ρίχνουν το τζίρο στις επιχειρήσεις εστίασης
«Όσο μπορούμε κρατάμε τις τιμές, αλλά ο κόσμος κάνει πλέον μικρό λογαριασμό» λένε οι επαγγελματίες της εστίασης παραδεχόμενοι ότι η ακρίβεια αποτελεί πρόβλημα

Πενήντα χρόνια χωρίς τον Αριστοτέλη Ωνάση - Ο βίος και η πολιτεία του Έλληνα κροίσου
Ο επιχειρηματίας που άφησε το στίγμα του στην ιστορία της Ελλάδας - Τα μυστικά της επιτυχίας του

Ανατροπή στις επενδύσεις των ΑΕΕΑΠ – Τι αλλάζει
Το βαθύ discount στις μετοχές των Ανώνυμων Εταιρειών Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ) και οι προσδοκίες – Οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο

Με ταχείς ρυθμούς ο «γάμος» Entersoft-Softone
Η ενιαία Entersoft-Softone βρίσκεται σε διαδικασία επιλογής εμπορικής ονομασίας, ενοποίησης διοικητικών δομών αλλά και διαμόρφωσης του protfolio λύσεων που θα προσφέρει προς τους πελάτες της