![Ομόλογα ΗΠΑ: Ενισχύονται οι αποδόσεις τους](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/08/ot_USA_bonds222.png)
Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού τον Νοέμβριο.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε κατά περισσότερο από 2 μονάδες βάσης στο 4,222% και του διετούς επίσης κατά 2 μονάδες βάσης στο 4,147%.
Πετρέλαιο: Ανοδικά κινούνται οι τιμές του
Οι αποδόσεις και οι τιμές κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις και μία μονάδα βάσης ισούται με 0,01%.
Οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) του Νοεμβρίου, που θα ανακοινώσει το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας αύριο Τετάρτη.
Ο βασικός πληθωρισμός αναμένεται να έχει αυξηθεί κατά 0,3% τον Νοέμβριο και 2,7% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones.
Εν αναμονή του πληθωρισμού
Οι επενδυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον ΔΤΚ καθώς θα είναι η τελευταία ανακοίνωση πριν από τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στις 17-18 Δεκεμβρίου και θα μπορούσε να επηρεάσει τις αποφάσεις για τα επιτόκια.
«Είχαμε μια σχετικά αδύναμη έκδοση ομολόγων – όχι τρομερή, αλλά όχι σπουδαία», δήλωσε στο CNBC ο Michael Green, επικεφαλής στρατηγικής στο Simplify Asset Management.
«Υπάρχει απλώς μεγάλη σύγχυση ή προβληματισμός σχετικά με το τι πρόκειται να συμβεί στην αυριανή έκθεση CPI που, με τη σειρά του, οδηγεί σε κάποιο δισταγμό στο σύμπαν των ομολόγων».
Οι αξιωματούχοι της Fed δεν θα κάνουν κανένα σχόλιο σχετικά με την επόμενη κίνηση της κεντρικής τράπεζας, καθώς η Fed βρίσκεται επί του παρόντος σε περίοδο συσκότισης και δεν επιτρέπεται να μιλήσει δημόσια πριν από μια συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς.
«Αυτή η έκδοση θα είναι κρίσιμη, καθώς είναι πιθανότατα το τελευταίο μεγάλο κομμάτι του παζλ ενόψει της απόφασης πολιτικής της Fed την επόμενη εβδομάδα, όπου μια μείωση επιτοκίου τώρα τιμολογείται ως πιθανότητα 86%», ανέφεραν οι αναλυτές της Deutsche Bank.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Βρετανία: Άντλησε 13 δισ. στερλίνες – Οι αγορές της πρόσφεραν 140 δισ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot_bonds_london11-768x450-1-600x352.png)
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Μάχες πάνω στις 1.550 μονάδες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/xrimat-768x510-1-600x398.jpg)
Μάχες πάνω στις 1.550 μονάδες δίνει το ΧΑ
Η αγορά δεν μπορεί να ξεφύγει από τη ζώνη των 1.550 μονάδων, καθώς φαίνεται ότι πρέπει να περάσει από τον σκόπελο της αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων
![Κεφαλαιαγορά: Οι 3+8 αλλαγές που έρχονται – Τι είπε ο Χατζηδάκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/photo_2025-02-11_13-12-55-600x400.jpg)
Οι 3+8 αλλαγές που έρχονται για την ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς
Επεκτείνονται τα κίνητρα των «angel investors» και για τις επενδύσεις στην εναλλακτική αγορά
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικές κινήσεις με βαρίδια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/xrimatistirio4-600x400.jpg)
Ανοδικές κινήσεις με βαρίδια στο ΧΑ
Αν και η επιφυλακτικότητα δεν λείπει, το ΧΑ έχει καταφέρει να παραμείνει πάνω από τις 1.550 μονάδες και να δώσει το μήνυμα ότι μπορεί να συνεχίσει την bull market του
![Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Επιφυλακτικότητα στις αγορές, πιέσεις στη Unicredit](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/12/frankfurt-stocks-600x359.jpg)
Επιφυλακτικότητα στις ευρωαγορές, πιέσεις στη Unicredit
Οι αγορές προσπαθούν να αποτιμήσουν την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει 25% δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου στις ΗΠΑ
![Ασιατικά χρηματιστήρια: Ψυχραιμία για τους νέους δασμούς Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/asiatika-600x435.jpg)
Ψυχραιμία στις ασιατικές αγορές για τους νέους δασμούς Τραμπ
Eλαφρά νευρικότητα στα ασιατικά χρηματιστήρια για τις νέες αποφάσεις επιβολής δασμών του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
![Χρυσός: Η Κίνα επιτρέπει σε αφαλιστικές να επενδύσουν δισεκατομμύρια σε χρυσό](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/ot_gold_prices-1024x600-1-600x352.png)
Η Κίνα επιτρέπει σε αφαλιστικές να επενδύσουν δισεκατομμύρια σε χρυσό
Ο χρυσός αναμένεται να ανέβει και άλλο από την απελευθέρωση των νένω ποσών
![Αμερικανικά Ομόλογα: Ποιοι κατέχουν και πόσα – Τι ψάχνει ο Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_trump_agores-1024x600-1-600x300.png)
Ποιοι κατέχουν το αμερικανικό χρέος και τι ψάχνει ο Τραμπ στα ομόλογα
To αμερικανικό χρέος ξεπερνά τα 36 τρισ. δολάρια
![Wall Street: Είχε «σιδηρά» στήριξη – Σημαντικά κέρδη και στην τεχνολογία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/08/ot_wallstreet_DOW2-600x352.png)
«Σιδηρά» στήριξη έλαβε η Wall Street - Σημαντικά κέρδη και στην τεχνολογία
Ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,38% στις 44.470 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,67% στις 6.066 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,98% στις 19.714 μονάδες
![Συνάλλαγμα: Παίρνουν «ζωή» και πάλι τα desk της αγοράς – Τι φέρνει ο Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/11/trader-wall-768x512-1-600x400.jpg)
Παίρνουν «ζωή» και πάλι τα desk της αγοράς συναλλάγματος – Τι φέρνει ο Τραμπ
Μετά από πολλά χρόνια «ηρεμίας», οι traders στην αγορά συναλλάγματος βιώνουν κι αυτοί με τη σειρά τους την αδρεναλίνη των γρήγορων κινήσεων