![Wall Street: Νέο ιστορικό ρεκόρ για το Nasdaq – Ξεπέρασε τις 20.000 μονάδες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/wall-street1-scaled.jpg)
Άγγιξε για πρώτη φορά και ξεπέρασε τις 20.000 μονάδες ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις προβλέψεις των οικονομολόγων, ανοίγοντας το δρόμο για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να μειώσει ξανά τα επιτόκια στη συνεδρίασή της τον Δεκέμβριο την επόμενη εβδομάδα. αυξήθηκε 1,6% φτάνοντας τις 20.000 μονάδες για πρώτη φορά. Ο δείκτης αναφοράς της Wall Street S&P 500 κέρδισε 0,8% και ο Dow Jones Industrial Average πρόσθεσε 50 μονάδες ή 0,1%.
Ο ευρύτερος χώρος τεχνολογίας οδηγούσε την αγορά ψηλότερα, με το Technology Select Sector SPDR Fund αυξάνεται περισσότερο από 1%.Αυτό ανεβάζει τα ετήσια κέρδη του αμοιβαίου κεφαλαίου σε πάνω από 24%.
Wall Street: Ικανοποίηση από τον πληθωρισμό
Η Alphabet κέρδισε για δεύτερη ημέρα, καθώς η Google έκανε μια σημαντική ανακάλυψη στην κβαντική πληροφορική με το νέο της τσιπ. Άλλοι τεχνολογικοί γίγαντες όπως η Meta και η Amazon σημείωσαν επίσης άνοδο.
Nvidia και Tesla ηγούνται της ανόδου της αγοράς ακολουθώντας επίσης τα σχετικά ήπια στοιχεία για τον πληθωρισμό σημειώνοντας άνοδο που ξεπέρασε το 2%.
Ο πληθωρισμός
Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) αυξήθηκε αυξήθηκε κατά 0,3% τον περασμένο μήνα, η μεγαλύτερη αύξηση από τον Απρίλιο, μετά από πρόοδο 0,2% για τέσσερις συνεχόμενους μήνες, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας του υπουργείου Εργασίας. Στους 12 μήνες μέχρι τον Νοέμβριο, ο ΔΤΚ σκαρφάλωσε 2,7% μετά από αύξηση 2,6% τον Οκτώβριο.
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει αύξηση του ΔΤΚ κατά 0,3% και πρόοδο 2,7% σε ετήσια βάση.
Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων συνιστωσών των τροφίμων και της ενέργειας, ο δομικός ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 0,3% τον Νοέμβριο, σημειώνοντας αύξηση με το ίδιο περιθώριο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα. Σε ετήσια βάση αυξήθηκε με ρυθμό 3,3% όπως και τον Οκτώβριο.
Η αύξηση θεωρείται απίθανο να αποθαρρύνει την Fed να μειώσει τα επιτόκια για τρίτη φορά την επόμενη εβδομάδα, καθώς εστιάζει στην αγορά εργασίας.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κεφαλαίων της Fed τιμολογούνται με πιθανότητα 96% ότι η κεντρική τράπεζα μειώνει τα επιτόκια σε αυτή τη συγκέντρωση, σύμφωνα με το FedWatch Tool της CME.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Wall Street: Έδωσε ώθηση στον Nasdaq η Palantir](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/wall-street-and-broad-street-signs-2021-08-26-22-4-3-scaled-1-2048x1536-1-600x450.jpg)
Έδωσε ώθηση στον Nasdaq η Palantir
Η Wall Street είχε μια καλή αντίδραση μετά τις αναταράξεις που προκάλεσαν οι αποφάσεις του Λευκού Οίκου για τους δασμούς σε εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ
![Wall Street: Μικρές ανοδικές κινήσεις – Το βλέμμα στον Λευκό Οίκο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/wallstreet-600x400.jpg)
Μικρές ανοδικές κινήσεις στη Wall Street - Το βλέμμα στον Λευκό Οίκο
Η Wall Street προσπαθεί να αντιδράσει μετά τις αναταράξεις που έφεραν οι δασμοί
![Wall Street: Στους ρυθμούς του Τραμπ οι διεθνείς αγορές – Για το μεγάλο come back πάλεψε ο Dow Jones](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/ot_wall_down25-600x352.png)
Στους ρυθμούς του Τραμπ οι διεθνείς αγορές - Για το μεγάλο come back πάλεψε ο Dow Jones
Στη Wall Street ο Dow Jones κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να απορροφήσει τις μεγάλες πιέσεις που δέχτηκε στις πρώτες ώρες
![Wall Street: «Χτυπούν» την αγορά οι δασμοί Τραμπ – Βουτιά για τις αυτοκινητοβιομηχανίες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/ot_wall_street24-600x352.png)
«Χτυπούν» τη Wall Street οι δασμοί Τραμπ – Βουτιά στις αυτοκινητοβιομηχανίες
Οι αγορές σε όλο τον κόσμο ετοιμάζονται για τις επιπτώσεις ενός εμπορικού πολέμου, μετά την επιβολή δασμών 25% σε Καναδά και Μεξικό
![Αγορές: Στον αστερισμό των δασμών του Τραμπ – Πώς θα αντιδράσουν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_TRUMP_world_stocks_2025-600x352.png)
Οι αγορές στον αστερισμό των δασμών του Τράμπ - Πώς θα αντιδράσουν
Τι περιμένουν επενδυτές και αναλυτές για την «προσγείωση» των αγορών στην πραγματικότητα των δασμών Τραμπ
![Wall Street: «Άντεξαν» οι Magnificent Seven παρά την ψυχρολουσία στην ΑΙ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/wall-street-and-broad-street-signs-2021-08-26-22-4-3-scaled-1-600x450.jpg)
«Άντεξαν» οι Magnificent Seven παρά την ψυχρολουσία στην ΑΙ
Αν και η Microsoft υποχώρησε οι Magnificent Seven κράτησαν τη Wall Street σε μια εβδομάδα που σημαδεύτηκε από την
![Wall Street: Οι δασμοί Τραμπ έριξαν την αγορά](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/08/WallStreet.jpeg-600x376.jpg)
Οι δασμοί Τραμπ έριξαν τη Wall Street
Η Wall Street έχασε ενδοσυνεδριακά τα κέρδη της, αφού ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την επιβολή δασμών σε Μεξικό, Καναδά και Κίνα
![Wall Street: Άνοδος στην αγορά με ώθηση από την Apple](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/wall-street-600x400.jpg)
Η Apple δίνει ώθηση στη Wall Street - Με κέρδη κλείνει ο μήνας
Αν και το κλίμα δείχνει βελτιωμένο στη Wall Street, μόνο ο Dow είναι σε καλό δρόμο για να ολοκληρώσει την εβδομάδα υψηλότερα
![Wall Street: Έντονη νευρικότητα και θετικά πρόσημα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/05/Wall_sign-600x450.jpeg)
Έντονη νευρικότητα και θετικά πρόσημα στη Wall Street
Η Meta και η Tesla ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις σε όλες τις γραμμές των αποτελεσμάτων τους, ενώ η Microsoft απογοήτευσε τη Wall Street
![Wall Street: Τα αποτελέσματα «θολώνουν» την αγορά](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/05/Wall_sign-600x450.jpeg)
Στον ρυθμό των αποτελεσμάτων η Wall Street - Ήπια άνοδος
H Wall Street κινείται μεταξύ εταιρικών αποτελεσμάτων και μακροοικονομικών στοιχείων