![Safran: Με το βλέμμα στις συμβάσεις του αμερικανικού στρατού](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/SAF2019_0319974.jpg)
Στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού αναζητά νέες ευκαιρίες ο γαλλικός – ευρωπαικος αεροδιαστημικός όμιλος της Safran. Η εταιρεία επιδιωκει να αποκτήσει πρόσβαση σε στρατιωτικές και διαστημικές συμβάσεις εθνικής ασφάλειας στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αμυνα: Tη δημιουργία κοινού ταμείου 500 δισ. ευρώ συζητούν οι χώρες της ΕΕ
Η προσπάθεια αυτη τέθηκε απο τη διοίκηση της Safran στο πλαίσιο των στόχων της για την περίοδο 2024-2028, οι οποίοι παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της Ημέρας Επενδυτών, όπως .
Η Safran , ένας αεροδιαστημικός όμιλος με παγκόσμιες θέσεις και «πρωτιές» στους εμπορικούς κινητήρες (όπως οι LEAP) και στον εξοπλισμό ασφαλείας όπως το σύστημα προσγείωσης, τα φρένα άνθρακα κλπ είναι ενας σημαντικός κατασκευαστης και στον τομέα της άμυνας, όπου οφείλει και το 20% των πωλήσεων της, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.
«Η στρατηγική μας είναι να αναβαθμιστούμε και να γίνουμε ο συνεργάτης εξοπλισμού των μεγάλων πλατφορμών (αεροπλάνα, ελικόπτερα, UAV, κ.λπ.) αναπτύσσοντας το χαρτοφυλάκιο προϊόντων μας στα αμυντικά ηλεκτρονικά και το διεθνές μας αποτύπωμα», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Safran Ολιβιέ Αντριέ.
Αύξηση πωλήσεων
Η γαλλική εταιρεία αναμένει αύξηση των πωλήσεων κατά περίπου 10% το 2025, καθώς και τρέχοντα λειτουργικά κέρδη μεταξύ 4,7 και 4,8 δισ. ευρώ σε συγκρίσιμη βάση, εξαιρουμένης της προγραμματισμένης εξαγοράς του κλάδου ενεργοποίησης και ελέγχου πτήσης της Collins Aerospace.
Περιμένει επίσης ελεύθερες ταμειακές ροές μεταξύ 2,8 και 3 δισεκατομμυρίων ευρώ το επόμενο έτος, πρόβλεψη που περιλαμβάνει την εκτιμώμενη επίπτωση της αύξησης του φόρου εταιρειών στη Γαλλία (σχέδιο Μπαρνιέ) ύψους 320 έως 340 δισεκατομμυρίων ευρώ και εξαρτάται από τον χρόνο καταβολής ορισμένων προκαταβολών και το ρυθμό πληρωμής των κρατικών πελατών.
Αυτή η προκαταρκτική πρόβλεψη βασίζεται εν μέρει στην υπόθεση ότι οι παραδόσεις κινητήρων LEAP θα αυξηθούν κατά 15% έως 20% σε σύγκριση με το 2024, δήλωσε ο όμιλος.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Marks & Spencer: Δεν είμαστε κουμπαράς – Σταματήστε την αύξηση των φόρων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Marks-and-Spencer-600x422.jpg)
Marks & Spencer: Δεν είμαστε κουμπαράς – Σταματήστε την αύξηση των φόρων
Το αφεντικό της Marks & Spencer αντιτίθεται στην πρόθεση του βρετανικού υπουργείο Οικονομικών να επιβάλει σειρά νέων φόρων
![Αμερικανικά Ομόλογα: Ποιοι κατέχουν και πόσα – Τι ψάχνει ο Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_trump_agores-1024x600-1-600x300.png)
Ποιοι κατέχουν το αμερικανικό χρέος και τι ψάχνει ο Τραμπ στα ομόλογα
To αμερικανικό χρέος ξεπερνά τα 36 τρισ. δολάρια
![Ισπανία: Πώς έφτασε να είναι το «καμάρι» της οικονομίας της Ευρώπης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/spain-flag-600x400.jpg)
Πώς η Ισπανία έφτασε να είναι το «καμάρι» της οικονομίας της Ευρώπης
Η Ισπανία ως χώρα προσέλκυσης επενδύσεων σε τουρισμό και νέες τεχνολογίες
![Τραμπ 2.0: Γιατί αναθεωρούν οι οικονομολόγοι – Καμπανάκι για την ανάπτυξη το 2025](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/trump3-scaled-1-600x396.jpg)
Ο fast and furious ρυθμός του Trump 2.0 - Τι προβληματίζει τους οικονομολόγους
Η προτίμηση των εμπορικών πολέμων και των απελάσεων έναντι των φορολογικών ελαφρύνσεων δημιουργεί κινδύνους για την οικονομία το 2025.
![Συνάλλαγμα: Παίρνουν «ζωή» και πάλι τα desk της αγοράς – Τι φέρνει ο Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/11/trader-wall-768x512-1-600x400.jpg)
Παίρνουν «ζωή» και πάλι τα desk της αγοράς συναλλάγματος – Τι φέρνει ο Τραμπ
Μετά από πολλά χρόνια «ηρεμίας», οι traders στην αγορά συναλλάγματος βιώνουν κι αυτοί με τη σειρά τους την αδρεναλίνη των γρήγορων κινήσεων
![Ζιμπάμπουε: Πάνω από 3.000 δολάρια η τιμή των χρυσών νομισμάτων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/mosi-oa-tunya-gold-coin.jpg)
Πάνω από 3.000 δολάρια η τιμή των χρυσών νομισμάτων της Ζιμπάμπουε
Τα νομίσματα έχουν γίνει ανάρπαστα από θεσμικούς επενδυτές και απλούς πολίτες
![AP Funds: Απομείωσαν πλήρως το σύνολο της επένδυσης στην χρεοκοπημένη Northvolt](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/12/Northvolt-600x343.jpeg)
AP Funds: Απομείωσαν πλήρως το σύνολο της επένδυσης στην χρεοκοπημένη Northvolt
Τα AP Funds είχαν επενδύσει 5,8 δισ. σουηδικές κορώνες (531 εκατ. δολάρια) σε μετοχές και μετατρέψιμο χρέος της Northvolt
![Βραζιλία: Διαψεύδονται οι φήμες για επιβολή φόρου στις αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/HADDAH-FERNANDO-22_BRZ.jpg)
Διαψεύδεται ότι η Βραζιλία θα επιβάλει φόρους στις αμερικανικές Big Tech
Η Βραζιλία είναι μία από τις μεγαλύτερες πηγές εισαγωγών χάλυβα από τις ΗΠΑ, καθώς και κορυφαία αγορά για πολλές μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας
![Capital Economics: Ο κόσμος κρέμεται από τις ιδιοτροπίες ενός ανθρώπου… του Ντόναλντ Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/2025-02-09T093133Z_1921782028_RC2WQCA1BVCO_RTRMADP_5_RUSSIA-USA-TRUMP-PUTIN-600x400.jpg)
Capital Economics: Ο κόσμος κρέμεται από τις ιδιοτροπίες ενός ανθρώπου… του Τραμπ
Σύμφωνα με την Capital Economics, ο λιγότερο από ένας μήνας της νέας κυβέρνησης Τραμπ και ο κόσμος ήδη αισθάνεται ότι έχουν γραφτεί αρκετά για το εμπόριο, τους δασμούς και τις εξωτερικές σχέσεις των ΗΠΑ
![Ινδία: Ρεκόρ εξαγωγών αμυντικού υλικού](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_india_defence2-600x352.png)
Ρεκόρ εξαγωγών αμυντικού υλικού απο την Ινδία
Οι εξαγωγές αμυντικών εξοπλισμών της Ινδιας θα ξεπεράσουν το ρεκόρ των 210 δισεκατομμυρίων ρουπιών (2,4 δισ. δολάρια) για πρώτη φορά